Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Skeletonisti Dukuri ar treniņos paveikto apmierināti

Martins un Tomass Dukuri pirms jaunās Pasaules kausa sezonas skeletonā ir kārtīgi pastrādājuši, taču objektīvi novērtēt paveikto varēs tikai pēc pirmajām sacensībām Īglsas trasē Austrijā, kas būs sestdien, aģentūrai BNS pastāstīja treneris Dainis Dukurs.

Visu rudeni brāļi trenējās Siguldas trasē, tikai novembra sākumā uz četrām dienām aizbraucot uz treniņiem Altenbergas trasē Vācijā, kur rezultāti nav atpalikuši no vācu skeletonistu sasniegtā. Skeletonā tagad drīkst izmantot neierobežotu slidu daudzumu, sākta sadarbība ar Liepājas firmu ''Metālmeistars''. Pa vairākiem slidu komplektiem tagad ir katram, tie tika izmēģināti gan Siguldā, gan Altenbergā. ''Tomēr katrai trasei ir savas nianses. Īglsa ir vienkārša un lēna, kurā mazs spiediens, tādēļ nevar prognozēt, kā būs tur,'' sacīja treneris.

Pagājušās sezonas neapšaubāmi pirmais numurs pasaulē skeletonā pasaules un Eiropas čempions, kā arī uzvarētājs Pasaules kausa kopvērtējumā Martins Dukurs un viņa brālis Tomass, kuram tagad izgatavots jauns skeletons, kas vairāk piemērots garākajam augumam, uz Austriju devās jau agrāk, jo kopš pirmdienas Īglsā notiek treniņbraucieni. Savukārt abu tēvs uz Pasaules kausa pirmo posmu izbrauc trešdien. ''Pēc pirmajiem treniņiem šķiet, ka viss kārtībā, taču, kā ir īstenībā, to rādīs tikai pirmās sacensības,'' aģentūrai BNS atzina pieredzējušais speciālists.

Jaunajā sezonā vecākā Dukura prātus nodarbinās ne tikai paša dēlu gaitas trasē, bet arī jaunā maiņa. Eiropas kausā Kēnigszē jau debitējusi Lelde Priedulēna, kas tiek gatavota startam 2014. gada Soču ziemas olimpiskajām spēlēm, bet Dāvis Dreimanis svētdien Vinterbergā kvalificējās pirmajām pasaules jaunatnes olimpiskajām spēlēm, kas janvārī arī notiks Īglsā.

''Ar Leldes rezultātiem esmu ļoti apmierināts, jo viņa pirmo reizi brauca šajā trasē tikai pēc sešiem treniņbraucieniem. Mums bija vajadzīgs nobraukt līdz galam, lai nākamajā nedēļā dotos uz Lillehammeri, kur notiks Starpkontinentālā kausa izcīņa, kura pēc tam notiks Siguldā, kur brauks arī Dreimanis.''

Visus pasaules kausa posmus skeletonā šajā sezonā tiešraidē Latvijā varēs noskatīties televīzijas kanālā LTV7.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi