Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Slavenais austrāliešu tenisists Hjūits savu līdzjutēju priekšā liek punktu karjerai

Slavenais austrāliešu tenisists Leitons Hjuits ceturtdien cieta neveiksmi Austrālijas atklātā čempionāta otrās kārtas mačā pret spāni Davidu Ferreru, tādējādi noslēdzot savu karjeru.

Kādreizējais pasaules ranga pirmais numurs Hjūits otrajā kārtā cieta neveiksmi ar 2-6, 4-6, 4-6.

Visa mača laikā ar astoto numuru izliktais Ferrers demonstrēja pārliecinošu sniegumu, neļaujot Hjūitam cerēt uz panākumu.

Jau pirms šī turnīra sākuma bija zināms, ka 34 gadus vecais Hjūits pēc Austrālijas atklātā čempionāta noslēgs savu karjeru.

"Šajā mačā atdevu no sevis visu kā jau vienmēr. Ar to ikreiz esmu lepojies. Visas savas karjeras laikā esmu ziedojies par 100% un mīlu sacensties tenisa kortā," pēc sava pēdējā mača sacīja Hjūits.

Karjeras laikā Hjūits izcīnīja divus "Grand Slam" titulus - viņš 2001.gadā bija labākais ASV atklātajā čempionātā, bet gadu vēlāk triumfēja arī Vimbldonā. Austrālietis 2001.gadā tikai 20 gadu vecumā kļuva par pasaules pirmo raketi, kļūstot par jaunāko tenisistu vēsturē, kuram tas izdevies.

ATP raudzes turnīros Hjūits karjeras laikā triumfēja 30 reizes, bet pēdējo reizi viņš kādu trofeju ieguva 2014.gada vasarā.

Vēl ceturtdien Austrālijas atklātā čempionāta trešo kārtu sasniedza šveicietis Stans Vavrinka - ar ceturto numuru izliktais sportists ar 6-2, 6-3, 6-4 pārspēja Radeku Štepāneku no Čehijas.

Vavrinka par Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāju tika kronēts pirms diviem gadiem.

Kā zināms, viens no pasaules vadošajiem tenisistiem brits Endijs Marejs ceturtdien ar graujošu uzvaru sasniedza sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra trešo kārtu.

Otrās kārtas mačā ar otro numuru izliktais Marejs ar 6-0, 6-4, 6-1 sagrāva vienu no mājinieku cerībām Semu Grotu.

Marejs pēc mača norādīja, ka viņam šajā mačā palīdzējusi Grota serve, kas spēles sākumā nav bijusi diez ko veiksmīga.

Trešajā kārtā Marejs tiksies ar Portugāles tenisistu Žuau Sousu, kurš otrās kārtas mačā ar 6-3, 7-5, 3-6, 6-1 pieveica kolumbieti Santjago Hiraldo.

Kā zināms, Marejs izstāsies no dalības Austrālijas atklātajā čempionātā, ja viņa sievai turnīra laikā sāksies dzemdības.

Tikmēr citā mačā otro kārtu izdevies pārvarēt arī ar desmito numuru izliktajam amerikāņu milzim Džonam Isneram, kurš ne bez problēmām ar 6-3, 7-6 (8:6), 7-6 (7:2) pārspēja Marselu Granoljeru no Spānijas.

Ja Isneram izdosies uzvarēt Austrālijas atklātā čempionāta trešajā kārtā, viņš būs sasniedzis savu labāko rezultātu šajā turnīrā.

Trešo kārtu ceturtdien sasniedza arī Kanādas sportists Milošs Raoničs, kurš ar 7-6 (8:6), 7-6 (7:5), 7-5 uzvarēja spāni Tomiju Rovredo, bet zaudējumu piedzīvojis cits Spānijas tenisists Fernando Verdasko, kurš ar 6-4, 3-6, 3-6, 6-7 (4:7) piekāpās Dudi Selam no Izraēlas. Kā zināms, Verdasko pirmajā kārtā pieveica titulēto tautieti Rafaelu Nadalu.

Tikmēr sieviešu turnīrā tālāk tikusi ar septīto numuru izliktā vāciete Angelika Kerbere, kura ar 6-2, 6-4 pārspēja Aleksandru Dulgeru no Rumānijas, bet neveiksmi piedzīvojusi sacensību 11.rakete Tīmea Bašinski no Šveices - viņa ar 2-6, 3-6 atzina Vācijas sportistes Annikas Bekas pārākumu.

Savukārt tālāk tikusi ar trešo numuru izliktā Garvine Mugurusa no Spānijas, kura ar 6-4, 6-2 pieveica beļģieti Kirstenu Flipkensu.

Tikmēr trešajā kārtā iekļuvusi viena no šī turnīra pārsteiguma autorēm 18 gadus vecā Japānas tenisiste Naomi Osaka, kura otrajā kārtā ar 6-4, 6-4 pārspēja sacensību 18.numuru Jeļinu Svitoļinu no Ukrainas.

Osaka Austrālijas atklātā čempionāta pamatsacensībās iekļuva pēc veiksmīgi pārvarēta kvalifikācijas turnīra. Šis ir viņas debijas "Grand Slam" turnīrs.

Nākamo kārtu sasniegusi arī kādreizējā pasaules pirmā rakete baltkrieviete Viktorija Azarenka, kura ar 6-1, 6-2 pārliecinoši apspēlēja melnkalnieti Danku Koviniču.

Azarenka trešajā kārtā spēkosies tieši ar Osaku.

"Esmu redzējusi, kā Osaka spēlē. Viņa ir ļoti jauna un agresīva spēlētāja, turklāt talantīga. Viņa man būs bīstama pretiniece," izteicās Azarenka.

Savukārt pirms tam ceturtdien zaudējumu vienspēļu turnīra otrajā kārtā piedzīvoja Latvijas sportiste Anastasija Sevastova, kura ar rezultātu 3-6, 3-6 cienīgi piekāpās sacensību 20.raketei serbietei Anai Ivanovičai. Pirms tam Latvijas pārstāve bija sekmīgi pārvarējusi šī turnīra kvalifikācijas sacensības.

Tikmēr iepriekš zaudējumus pirmajās kārtās piedzīvoja Aļona Ostapenko un Ernests Gulbis. Šī bija pirmā reize vēsturē, kad "Grand Slam" turnīra vienspēļu pamatsacensībās piedalījās uzreiz trīs Latvijas tenisisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi