Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Slavenais Dienvidāfrikas sprinteris Pistoriuss traģiskā negadījumā nošauj draudzeni

Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) sprinteris Oskars Pistoriuss, kuram ir amputētas abas kājas un kurš skriešanai izmanto īpašas protēzes, ceturtdien apcietināts par savas draudzenes nošaušanu. 

Johannesburgas policijas pārstāvji gan neapstiprina, ka apcietinātais ir Pistoriuss, vien sakot, ka "26 gadus vecs vīrietis apcietināts par 30 gadus vecas sievietes slepkavību".

Kā vēsta britu laikraksts The Daily Mail, bojā gājusī sieviete ir Dienvidāfrikas modele Rīva Stīnkampa (Reeva Steenkamp). Cik noprotams, tad R. Stīnkampa vēlējusies sagādāt savam draugam pārsteigumu Valentīna dienā, un slepus iekļuvusi viņa mājās Pretorijā. Nelaimīgā kārtā O. Pistoriuss viešņu noturējis par iebrucēju un atklājis uguni, norāda laikraksts.

"Cietusī sieviete tika sašauta četras reizes un mira notikuma vietā. Tiek uzskatīts, ka viņa bijusi vainīgā dzīvesbiedre," medijiem pastāstījuši policijas pārstāvji. Ar ieroci, kas reģistrēts uz sportista vārda, sieviete sašauta galvā un rokā. Pašlaik Pistoriuss atrodas aizturēšanas izolatorā, kur pavadīs nakti, bet piektdien stāsies tiesas priekšā.

Reaģējot uz notikušo, Pistoriusa sponsori apģērbu ražotājs Nike atsaucis reklāmas kampaņu DĀR televīzijā, gan nekomentējot, vai notikušais ietekmēs abu pušu tālākās attiecības.

Sportista ģimene paudusi šoku par notikušo, izsakot līdzjūtību bojāgājušās modeles Rīvas Stīnkempas tuviniekiem, kuru Pistoriusa ģimenes locekļi nodēvējuši "eņģeli uz zemes virsas". Bijusī FHM žurnāla vāka modele Stīnkempa bija 30 gadus veca.

Kā zināms, Pistoriuss pagājušajā vasarā piedalījās Londonas Olimpiādē. DĀR sportists kļuva par pirmo cilvēku ar invaliditāti spēļu vēsturē, kurš sacenties ar pasaules labākajiem atlētiem.  Tāpat viņš bija lielākā paraolimpisko spēļu zvaigzne, kaut nespēja triumfēt ne 100 metru, ne 200 metru distancēs. Pistoriuss paraolimpiskajās spēlēs izcīnīja zelta medaļu 4x400 metru stafetes skrējienā.

2008.gadā Pekinas Olimpiādē Pistoriuss tika pie trim paraolimpiskajiem zeltiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi