Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Smukulis slimības dēļ varētu izlaist pasaules čempionātu riteņbraukšanā

"HTC-Highroad" komandas riteņbraucējs Gatis Smukulis slimības dēļ varētu izlaist pasaules čempionātu (PČ), kas nākamnedēļ sāksies Kopenhāgenā, aģentūr****u BNS trešdien informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijā.

Smukulis svētdien startēja Monreālas velobraucienā, taču sportists Kanādā saslima, pastāstīja LRF izpilddirektors Jānis Sniedze. Ārstēšanās procesā Smukulis lieto antibiotikas un atkarībā no veselības stāvokļa uzlabošanās pieņems lēmumu, vai piedalīties pasaules čempionātā vai uz Dāniju nemaz nebraukt.

Sākotnēji bija plānots, ka Smukulis PČ piedalīsies braucienā ar atsevišķu startu, savukārt Aleksejs Saramotins cīnīsies grupas braucienā. Šovasar pirmo reizi karjerā Smukulis kļuva par Latvijas čempionu distancē ar atsevišķu startu. Sezonas izskaņā Smukulim turklāt būs jāmeklē jauna komanda, jo "HTC-Highroad" sponsoru atteikuma dēļ tiks izformēta un vairs nepastāvēs.

Saramotins pēc pirmo reizi karjerā veiktā "Vuelta a Espana" daudzdienu brauciena ir "Cofidis" komandas rīcībā un uz PČ dosies no Rietumeiropas.

Uz vietu Latvijas izlasē dalībai PČ U-23 vecuma grupā pretendē septiņi riteņbraucēji ‒ Armands Bēcis, Andžs Flaksis, Andris Vosekalns, Andris Smirovs, Toms Skujiņš, Jānis Dakteris un Indulis Bekmanis, informēja Sniedze. Tuvākajās dienās kļūs zināms, kuri pieci braucēji startēs PČ. Visi pieci dalībnieki piedalīsies grupas braucienā, bet distancē ar atsevišķu startu Latvijai būs trīs starta vietas.

Junioru konkurencē startam PČ ir pieteikti Krists Neilands, Pēteris Janevics un Sandis Eislers.

PČ sāksies pirmdien, 19.septembrī, kad distancē ar atsevišķu startu sacentīsies U-23 braucēji. Juniori braucienu ar atsevišķu startu veiks otrdien, bet elites braucēji ‒ trešdien. Grupas brauciens U-23 grupai būs piektdien, 23.septembrī, savukārt juniori un elites braucēji startēs attiecīgi sestdien un svētdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi