Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Šogad Federācijas kausa izcīņā spēlēs visas labākās Latvijas tenisistes

Latvijas sieviešu tenisa komanda nākamnedēļ Turcijā 2009. gada Federācijas kausa izcīņā būs pārstāvēta ar visām četrām pasaules ranga pirmā tūkstoša tenisistēm.

''Sen tā nebija bijis, ka komandā spēlēs visas pašlaik spēcīgākās spēlētājas,'' aģentūrai BNS trešdien pastāstīja Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretārs Jānis Pliens. ''No tām, kas spēlēja pagājušajā gadā, būs tikai Irina Kuzmina. Tad gan arī grupa bija vājāka un pretinieces, taču tāpat nebija viegli tikt augstāk.''

Latvijas komandā spēlēs Anastasija Sevastova, kas jaunākajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā ir 180. vietā, kas ir šīs sportistes augstākā vieta karjerā, Kuzina (343. vieta), Līga Dekmeijere (607. vieta) un Diāna Marcinkeviča (945. vieta). Komandas kapteine būs Daiga Juška.

Sevastova Federācijas kausā spēlēja arī iepriekšējos gadus, savukārt pieredzējušākā komandas dalībniece Dekmeijere pēdējo reizi pārstāvēja Latviju šajā turnīrā 2004. gadā. Tikai Marcinkeviča vēl nekad nav spēlējusi Latvijas izlasē sieviešu tenisa komandu svarīgākajās sacensībās.

Eiropas/Āfrikas zonas otrās grupas sacensības Antaljā (Turcijā) uz cietā seguma zem klajas debess risināsies no 22. līdz 25. aprīlim. ''Lietuvas komanda atteicās, tāpēc palikušas sešas komandas,'' sacīja Pliens.

Rangā visaugstāk ir Portugāle (51. vieta), kam seko Gruzija (53.), Latvija (56.), Turcija (57.), Maroka (65.) un Dienvidāfrika (66.). Izloze, kurā komandas tiks sadalītas divās grupās, notiks Turcijā uz vietas. Pēc divām spēlēm grupās divas labākās komandas tiksies pēc krusta sistēmas un uzvarētājas iekļūs augstākā grupā.

Komandām, kas grupās paliks pēdējās vietās, nākamajā gadā būs jāspēlē zonas trešajā grupā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi