Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

SOK sagaida rekordlielus ieņēmumus

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) rēķinās ar rekordlieliem ieņēmumiem laika posmā no 2005. līdz 2008.gadam, kas aptver 2006.gada Turīnas ziemas olimpiskās spēles un augustā gaidāmo Pekinas olimpiādi.

Četru gadu posms, kas noslēgsies 31.decembrī, būs finansiāli veiksmīgākais SOK vēsturē, ko veicināja rekordlieli darījumi ar sponsoriem. Finanšu speciālisti sagaida, ka izaugsmes tendence turpināsies arī nākamajā ciklā, kurā būs ziemas olimpiskās spēles 2010.gadā Vankūverā un 2012.gada olimpiāde Londonā. Ienākumu kāpumu veicinās arī raidīšanas tiesību pārdošana televīzijām un interneta medijiem.

Pašreizējā ciklā no 2005. līdz 2008.gadam par raidīšanas tiesībām SOK saņem 2,5 miljardus dolāru, bet no lielākajiem sponsoriem pienākas 866 miljoni dolāru. Vietējo sponsoru devums Pekinas olimpiskajām spēlēm ir vēl papildu viens miljards dolāru. Sagaidāms, ka 2009.-2012.gadā par raidīšanas tiesībām vien SOK saņems vairāk nekā 3,3 miljardus dolāru.

Iepriekšējā četru gadu ciklā (2001-2004) SOK ienākumi pārsniedza četrus miljardus dolāru, no kuriem 53 procentus veidoja raidīšanas tiesību pārdošana, 34 procenti bija sponsoru devums, 11 procentus ienesa biļešu pārdošana, bet vēl divus procentus deva licenču maksas.

No gūtajiem ienākumiem SOK 92 procentus sadalīja nacionālajām olimpiskajām komitejām, sporta veidu federācijām un olimpisko spēļu rīcības komitejām. Atlikušos astoņus procentus SOK tērēja kārtējiem administratīvajiem izdevumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi