Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Spānija pret Latviju piesaka pa četriem handbolistiem no vietējā un Polijas čempionāta

Latvijas handbola izlases Eiropas čempionāta pirmā pretiniece Spānija ceturtdienas spēlei savā sastāvā iekļāvusi četrus spēlētājus, kuri savas prasmes ikdienā slīpē Polijas čempionātā, bet tikpat izlasē ir arī spēlētāji no vietējā granda Barcelona.

Īpaši spēcīga solās būt Spānijas vārtsargu līnija, kurā iekļauti spēlētāji no vietējā čempionāta, kā arī titulētās Parīzes Saint-Germain (PSG) vienības, kurā nākamsezon jau spēlēs Dainis Krištopāns.

Četri spēlētāji no ceturtdienas sastāva ikdienā spēlē Spānijas čempionātā, bet tikpat ir arī no Polijas meistarsacīkstēm. Pašreizējo Eiropas čempionu sastāvā redzami arī spēlētāji no Vācijas un Ungārijas čempionātiem.

Pieredzes bagātākais spēlētājs šajā sastāvā ir PSG kluba spēlētājs Virans Moros, kurš izlasē aizvadījis 216 spēles, gūdams 161 vārtus.

Pirms Eiropas čempionāta Spānijas izlase aizvadīja pārbaudes turnīru Torrelavegas pilsētā, kurā četru komandu konkurencē izcīnīja uzvaru. Spāņi ar 30:25 pārspēja Portugāli un ar 35:31 uzveica Poliju, bet noslēdzošajā mačā ar 32:24 uzvarēta Krievija.

Spānija ir pašreizējā Eiropas čempione, jo 2018.gada finālā ar 29:23 tika uzvarēta Zviedrija. Kopumā Eiropas čempionātos spāņi izcīnījuši septiņas godalgas - viens zelts, četri sudrabi un divas bronzas.

Pirmais Eiropas čempionāts norisinājās 1994.gadā un kopš tā laika Spānijas izlase ir piedalījusies visās Vecā kontinenta meistarsacīkstēs. 

C apakšgrupā kopā ar Spāniju un Latviju spēlēs arī Nīderlande un Vācija.

Eiropas čempionāta finālturnīrs Austrijā, Norvēģijā un Zviedrijā norisināsies no 9. līdz 26.janvārim, un tajā pirmo reizi startēs kontinenta 24 spēcīgākās izlases. Mači norisināsies Stokholmā, Malmē, Gēteborgā (visas - Zviedrija), Vīnē, Grācā (abas - Austrija) un Tronheimā (Norvēģija).

Eiropas čempionātā 24 komandas būs sadalītas sešās apakšgrupas pa četrām izlasēm katrā. Pēc priekšsacīkstēm pamatturnīram kvalificēsies katru apakšgrupu divas labākās komandas, kas pēc tam divās grupās, pa sešām valstsvienībām katrā, noskaidros četras pusfinālistes.

Finālturnīrā uzvarējusī komanda nodrošinās ceļazīmi uz 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm. No Eiropas vietu Olimpiādē jau nodrošinājusi pērnā gada pasaules čempione Dānija.

Spānijas izlases sastāvs spēlei pret Latviju:

vārtsargi - Gonsalo Peress de Vargas ("Barcelona", Spānija), Rodrigo Korales (Parīzes "Saint-Germain" (PSG), Francija);

labā mala - Horhe Makeda (Segedas "MOL Pick", Ungārija), Alekss Dujšebajevs (Kelces "PGE Vive", Polija);

labie ārējie - Ferāns Solē (Tulūzas "Fenix", Francija), Alešs Gomess ("Barcelona", Spānija);

kreisā mala - Žuans Kaņeljas (Segedas "MOL Pick", Ungārija), Virans Moros (Parīzes "Saint-Germain" (PSG), Francija), Daniels Dujšebajevs (Kelces "PGE Vive", Polija);

kreisie ārējie - Anhels Fernandess (Kelces "PGE Vive", Polija), Aitors Ariņo ("Barcelona", Spānija);

līnijas spēlētāji - Julens Ahinagalde (Kelces "PGE Vive", Polija), Adria Figuera (Granoljeras "Fraikin", Spānija), Gideons Guardiola (Reinas-Nekaras "Lowen", Vācija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi