Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sporta komentētājs izdod grāmatu un aicina ziedot Rūdolfam

Klajā nākusi sporta komentētāja Ilvara Koscinkeviča grāmata DurVis, ar kuras pārdošanu tiek vākti līdzekļi Rūdolfa Pogodas speciālajai rehabilitācijai, katru no grāmatas pārdošanas iegūto centu novirzot šim mērķim. Rūdolfs 8 gadu vecumā tika notriekts ar auto uz gājēju pārejas un arvien cīnās ar avārijas sekām.

“Rūdolfs ir jauns puisis, kurš atgūstas pēc briesmīgas traģēdijas. Viņam priekšā ir visa dzīve, tāpēc uzskatu, ka mums tieši tagad, nevis “gan jau kaut kad vēlāk” ir jāizdara viss iespējamais un neiespējamais, lai viņam palīdzētu. Tiekoties ar Rūdolfu, ar viņa ģimeni, redzams viņu neatlaidīgais raksturs. Rūdolfs un mamma nav padevušies liktenim, viņi tic, ka puisis pilnībā izveseļosies. Taču tas būs grūti izdarāms, ja nebūs mūsu palīdzības. Rūdolfam nepieciešama speciāla ārstēšana un procedūras, kas līdz šim devušas acīmredzamu progresu puiša stājas un kustību stiprināšanā, arī saziņas un runas spēju pilnveidošanā. Redzot Rūdolfa mērķtiecību un zinot arī viņa futbola mīlestību – viņa sapnis ir atkal spēlēt futbolu, ar ko viņš nodarbojās pirms traģēdijas, esmu nolēmis visus ienākumus no grāmatas pārdošanas ziedot turpmākai Rūdolfa atlabšanai,” norāda Koscinkevičs.

Grāmatas prezentācijas pasākumā Rūdolfam tika saziedoti 715 eiro, taču ir nepieciešama trīs reizes lielāka summa, lai viņš septembrī varētu doties uz tik svarīgo rehabilitāciju Slovākijā, bet pēc tam turpinātu nepieciešamās procedūras arī Latvijā.

Grāmatas DurVis autors Ilvars Koscinkevičs ir ar 15 gadu pieredzi žurnālistikā, strādājot tādos medijos kā laikraksts Diena, žurnāls Sporta Avīze, komentējot spēles All Media Baltics un LTV. Autors līdz šim ar publikācijām piedalījies vairāku sporta grāmatu izdošanā, taču dzejas žanrā viņam šis ir pirmais izdevums. Grāmatā paustas 162 dzejpārdomas par sabiedrībā aktuāliem procesiem, paša redzēto un izjusto.

DurVis ir nopērkamas visās grāmatnīcās Jānis Roze. Vairākās grāmatnīcās ir iespēja ziedot Rūdolfam arī īpašās ziedojuma kastītēs.

Rūdolfa Pogodas rehabilitācijai var palīdzēt, arī ziedojot šim nolūkam speciāli atvērtā bankas kontā, maksājuma uzdevumā rakstot – “Rūdolfa Pogodas rehabilitācijai”. No ziedotās naudas netiks ieturēta komisijas maksa, tāpēc ziedojums pilnā apmērā tiks izlietots 14 gadus vecā puiša rehabilitācijā.

Labdarības fonds “BeOpen”

Reģ. nr. 50008218201

Konts: LV59 CBBR 1123 2155 000 10

Mērķis: Rūdolfa Pogodas rehabilitācijai

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi