Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Trasē kopā ar olimpisko čempionu

Septītā Rīgas triatlona ietvaros gaidāmajam Eiropas kausa posmam junioriem pieteikusies ļoti plaša Lielbritānijas sportistu delegācija ar gandrīz visiem spēcīgākajiem valsts jaunajiem atlētiem, tomēr par galveno favorītu tiek uzskatīts Dilans Makalahs no Jaunzēlandes. Viņš pērn Buenosairesā uzvarēja Jaunatnes olimpiskajās spēlēs. Latvijas izlases līderi Artjoms Gajevskis un Daniela Leitāne sola cīnīties par pirmo piecnieku.

Jaunie britu sportisti cenšas neatpalikt no šī brīža pasaules slavenākajiem triatlonistiem Alistera un Džonatana Braunlijiem. Lielbritānijā triatlons ir populārs sporta veids, un valstī tiek rīkots īpašs supersērijas seriāls jauniešiem un junioriem ar septiņiem posmiem sezonas garumā. Rīgā startēs daudzi šī seriāla kopvērtējuma līderi – gaidāmi deviņi puiši un astoņas meitenes. 

Sacensībās redzēsim visus jaunos pašmāju talantus. Valsts čempioniem dažādās distancēs Gajevskim un Danilam Proščinko konkurenci veidos Artūrs Liepa, Sandis Kornijenko un Raimonds Levickis. Meiteņu konkurencē pieteikušās abas šī brīža labākās jaunās sportistes Daniela Leitāne un Kristiāna Maskava.

Pēc organizatoru izliktā ranga galvenie favorīti būs viesi no Jaunzēlandes Dilans Makalahs un Saksons Morgans. Trešais numurs piešķirts zviedram Andreasam Kārlsonam, viņam seko trīs Izraēlas atlēti, bet Gajevskis nosaukts kā potenciāli septītais stiprākais sportists. Par vietu piecniekā jācīnās arī Leitānei, kurai piešķirts sestais numurs starp dāmām. Šeit organizatori par potenciālo favorīti nosauc Alevtinu Stecenko no Krievijas, kura šogad kļuva par Eiropas junioru vicečempioni duatlonā (skriešana+riteņbraukšana). Viņai seko Jaunzēlandes, Zviedrijas, Dānijas un Igaunijas labākās sportistes. Kopā junioru sacensībām pieteikušies 88 triatlonisti no 16 Eiropas valstīm un Jaunzēlandes. Puišu sacensībās plānoti 59 dalībnieki, bet starp meitenēm – 29.

Rīgas triatlons notiks septīto reizi vēsturē. "Pirmajā reizē 2013. gadā notika Baltijas kausa posms, jo uzreiz nesadūšojāmies Eiropas kausam. Tas mums forši izdevās, un nākamos divus gadus rīkojām Eiropas kausu pieaugušajiem," atceras iepriekšējais Latvijas Triatlona federācijas prezidents Vilnis Priedītis. "Eiropas Triatlona federācija novērtēja organizatorisko līmeni kā ļoti augstu, teica, ka mēs pat varētu rīkot čempionātus, tomēr pieaugušo sacensības un starptautiskie čempionāti ir ļoti dārgi, kā arī pašiem vajadzētu augsta līmeņa pieaugušo sportistus, tāpēc kopš 2016. gada tiek aizvadīts Eiropas kausa posms junioriem, jo šāda vecuma sportistu mums ir vairāk. Domāju, ja izaugs spēcīgs elites sportists, federācijai būs motivācija atgriezties pie pieaugušo sacensību organizēšanas."

Priedītis Triatlona federācijas prezidenta amatā bija kopš 2010. gada. "Pabraukājot pa sacensībām, redzēju, ka triatlons notiek pilsētas centrā prestižākajās vietās, piemēram, Parīzē pie Eifeļa torņa. Lai sporta veids kļūtu populārs, tam ir jānāk pilsētā – uztaisīt ezerā pie meža ir lētāk, bet tas nav tas, ko vēlas redzēt skatītājs. Apstaigājām ļoti daudzas vietas un toreiz kā labāko izvēlējāmies startu pie Swedbank ēkas, bet pērn pārcēlāmies pie viesnīcas Radisson Blu Daugava. Abas ir līdzvērtīgi labas un ērtas vietas. Pilsētas vadība bija priecīga par augsta līmeņa sacensībām, vienmēr mūs atbalstījusi. Arī pilsētai šādas sacensības ir prestižas, jo starptautiski triatlona mači notiek tikai aptuveni 15 no 42 Eiropas konfederācijas dalībvalstīm."

Izmēģināt Daugavas ūdeņus, kā arī Pārdaugavā gaidāmo riteņbraukšanas trasi aicināts ikviens interesents – Rīgas triatlonam iespējams pieteikties vēl dienu pirms sacensībām – sestdien no pulksten 12 līdz 18 viesnīcā Radisson Blu Daugava. Īpaši tiek aicināti cilvēki, kuriem nav nekādas pieredzes triatlonā, jo tautas distanci var pieveikt gandrīz jebkurš – tajā jāveic 350 metri peldus, 12 kilometri ar velosipēdu un trīs kilometri skriešus. Tāpat iespējams izveidot trīs cilvēku stafetes komandu, kurā katrs veic savu no distances posmiem.


Rīgas triatlons

Sacensību programma

10.VIII 12.00–18.00 dalībnieku reģistrācija
10.VIII 14.00, 15.00, 16.00 iepazīšanās ar trasi

11.VIII 9.00, 9.20, 10.20 starts dažādās vecuma grupās
11.VIII 13.45 starts EK juniorēm
11.VIII 16.00 starts EK junioriem
11.VIII 17.20 apbalvošanas ceremonija

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi