Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Trauma Džokovičam pirmo reizi gada laikā liedz sasniegt finālu

Pasaules pirmā rakete tenisists Novaks Džokovičs no Serbijas ceturtdien Dubaijas ATP World Tour 500 sērijas turnīra ceturtdaļfinālā traumas dēļ neturpināja maču, tādējādi gada laikā pirmo reizi neiekļūstot kāda turnīra finālā.

Pirmajā setā Džokovičs ar 3-6 piekāpās spānim Falisiano Lopesam, kurš ATP rangā ieņem 24.pozīciju, tomēr serbam radās problēmas ar labo aci, kā dēļ viņš maču neturpināja.

Džokovičs ATP turnīru finālos bija spēlējis 17 turnīrus pēc kārtas, iepriekšējo reizi pirms titula mača apstājoties vien pērnā gada janvārī Dohā.

"Ļoti skumji, ka vienam no visu laiku labākajiem spēlētājiem jāizstājas no mača šādu iemeslu dēļ," teica viņa pretinieks Lopess.

Kā zināms, trešdien Džokovičs izcīnīja savu septiņsimto uzvaru karjerā, astotdaļfinālā ar 6-1, 6-2 apspēlējot tunisieti Maleku Jaziri, kurš ATP rangā ieņem 121.pozīciju.

Patlaban 28 gadus vecais Džokovičs atrodas 12.vietā uzvarām bagātāko tenisistu sarakstā. Ar 1254 panākumiem līderis ir amerikānis Džimijs Konors, kurš deviņdesmito gadu vidū noslēdza savu karjeru.

No aktīvajiem tenisistiem uzvarām bagātākais ir pasaules trešā rakete šveicietis Rodžers Federers, kurš guvis 1067 panākumus, bet 775 uzvaras ir spāņa Rafaela Nadala kontā. Tikmēr Džokovičs ar 700 uzvarām ir trešais.

Džokovičs Dubaijas turnīrā spēlēja desmito gadu pēc kārtas, bet piecas reizes viņš šeit kļuvis par čempionu. Pērn Džokovičs aizkļuva līdz finālam, kurā zaudēja Federeram, savukārt aizpērn viņš Federera pārākumu atzina jau pusfinālā. Dubaijā serbs ir uzvarējis 36 no 42 cīņām.

Pēdējos 17 turnīros, kuros Džokovičs piedalījies, viņš bija ticis līdz finālam, izcīnot 13 titulus.

Tikmēr citā Dubaijas ATP World Tour 500 ceturtdaļfinālā austrālietis Niks Kirgis, kurš ATP rangā ieņem 33.vietu, ar 6-4, 6-4 apspēlēja pasaules septīto raketi Tomāšu Berdihu no Čehijas.

Kā zināms, Kirgis iepriekšējā nedēļas nogalē triumfēja Marseļas ATP "World Tour 250" sērijas turnīrā. Pa ceļam uz titulu austrālietis sestdien pusfinālā ar 6-4, 6-2 apspēlēja tieši Berdihu.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli

    Gaida pēdējo papildinājumu

    Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

    Hokejs

    Vairāk Hokejs


    Basketbols

    Vairāk Basketbols


    Futbols

    Vairāk Futbols


    Teniss

    Vairāk Teniss


    Volejbols

    Vairāk Volejbols


    Motoru sports

    Vairāk Motoru sports


    Vieglatlētika

    Vairāk Vieglatlētika


    Riteņbraukšana

    Vairāk Riteņbraukšana


    Ziemas sports

    Vairāk Ziemas sports


    Citi

    Vairāk Citi