Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Ūdens sportists Jānis Preiss devies uz Zviedriju, lai ar vējadēli šķērsotu Baltijas jūru

Ūdens sportists Jānis Preiss pirmdienas rītā ar jahtu no Liepājas devies ceļā uz Gotlandi, lai no turienes mēģinātu ar vējadēli šķērsot Baltijas jūru.

Baltijas Komunikāciju centra pārstāve Anda Podziņa aģentūrai BNS pavēstīja, ka pirmdienas rītā, pētot jaunākās laika prognozes, nolemts Gotlandē braukt nevis uz Visbiju, bet gan pilsētu Slite.

Preiss nedēļas nogalē jau piekto reizi kļuva par Baltijas čempionu vindsērfingā. Sacensības notika Tallinā, tāpēc Liepājā sportists ieradās ap trijiem naktī no svētdienas uz pirmdienu un pašlaik jau ir ceļā uz Gotlandi, norādīja Podziņa.

Lai neiekļūtu vētrā, kas tiek prognozēta no otrdienas pēcpusdienas līdz ceturtdienai, "Xcelsior Latvian Sailing Team" pavadošās jahtas "Ananda" kapteinis Andrejs Buls un Jānis Preiss izlēmuši, ka brauciens ar vindsērfinga dēli no Gotlandes sāksies otrdien ar pirmajiem gaismas stariem. Iespējams, tas notiks jau ap četriem rītā. Līdz ar to Liepājā Preiss varētu atgriezties pēcpusdienā.

Sportistam ar vindsērfinga dēli pa jūru būs jāmēro aptuveni 200 kilometri.

Jau vēstīts, ka Preiss kopā ar vēl vienu Latvijas vējdēļu burātāju Romualdu Zelču no Liepājas uz Gotlandi zēģelēja arī 2005.gada septembrī. Toreiz pēc vairāk nekā astoņas stundas ilguša brauciena abi burātāji finišēja jūrā netālu no Gotlandes, taču līdz Zviedrijas salas krastam nedevās.

Abus burātājus vairāk nekā 140 kilometru distancē uzraudzīja Latvijas Jūras spēku kuteri "Lode" un "Astra", kam nebija atļaujas iebraukt Zviedrijas teritoriālajos ūdeņos, tādēļ sportisti drošības apsvērumu dēļ izlēma atlikušos 20 kilometrus līdz krastam neburāt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi