Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Urugvajas futbolisti pēc 40 gadu pārtraukuma Pasaules kausa pusfinālā

Nīderlandes izlases futbolistu pretinieki Pasaules kausa izcīņas pusfinālā būs Urugvajas futbolisti, kuri piektdien otrajā ceturtdaļfināla spēlē pēcspēles 11 metru sitienu sērijā ar 4:2 (pamatlaiks un pagarinājums 1:1) uzvarēja Ganas izlasi. Urugvajas futbolisti pusfinālā iekļuvuši pēc 40 gadu pārtraukuma.

Spēles pirmo pusstundu ievērojams teritoriāls pārsvars bija Urugvajas futbolistiem. Labāko iespēju gūt vārtus viņiem gan uzdavināja pretinieki. Pēc stūra sitiena bumba trāpīja Mensā un lidoja vārtu virzienā – Ganas izlasei par laimi, tieši virsū vārtsargam. Pēc brīža no tālas distances bīstami sita Forlans.

Āfrikas futbolisti ļoti organizēti aizstāvējās, bet pirmā puslaika pēdējās 15 minūtēs sāka veidot arvien bīstamākus uzbrukumus. Lielā mērā to var izskaidrot ar viena no vaošajiem urugvajiešu aizsargiem Lugano nomainīšanu traumas dēļ. Viņa aizvietotājs Skoti tik droši savu vārtu tuvumā nedarbojās.

Labas iespējas bija Gjanam, Muntari, akrobātiskā lēciena gandrīz trāpīja Boatengs. Ritēja jau kompensācijas laika otrā minūte, kad ar negaidītu un ļoti precīzu sitienu no 35 metriem rezultātu atklāja Sallijs Muntari – 1:0.

Kā jau bija gaidāms, pēc pārtraukuma vairāk uzbruka Urugvaja, bet Ganas komanda gaidīja iespējas pretuzbrukumiem. 55.minūtē urugvajieši, pateicoties Djēgo Forlana meistarībai, panāca savu. Ar teicamu brīvsitienu viņš raidīja bumbu Ganas izlases vārtos – 1:1. Šajā situācijā pozicionālu kļūdu gan pieļāva ganiešu vārtsargs Kingsons.

Astoņas minūtes vēlāk laba iespēja panākt 2:1 bija Luisam Suaresam, kuram lielisku piespēli izdarīja Forlans. Tomēr parneris sita no gaisa vārtiem mazliet garām. Arī turpinājumā Urugvajas futbolisti saglabāja iniciatīvu, un dažu minūšu laikā Kingsons izglāba komandu pēc Suaresa diviem spēcīga raidījuma zem pārliktņa un apakšējā stūrī.

Spēles pamatlaika izskaņā abām komandām bija dažas ne visai spožas iespējas mainīt rezultātu, taču abas arī pietiekami uzmanīgi nospēlēja aizsardzībā.

Pagarinājuma sākumā uz noguruma un piesardzības rēķina vārtu gūšanas iespēju bija maz, tomēr aktīvāki – īpaši pēc mazā pārtraukuma – bija Ganas futbolisti. Viņi arī sarūpēja dramatiskas cīņas beigas. Divas labas iespējas neizmantoja Boatengs, bet jau kompensācijas laika pašās beigās Ganas izlase nopelnīja tiesības uz 11 metru soda sitienu. Izsitot bumbu no vārtu līnijas, ar roku nospēlēja uzbrucējs Suaress.

Izrādījās, ka viņa lēmums pat par sarkanās kartītes cenu bija tā vērts. Asamoa Gjans trāpīja pa vārtu pārliktņa virsējo pusi, un bumba aizlidoja tribīnēs…

11 metru sitienu trešajā sērijā pavirši sita Mensā, un viņa raidījumu atsita Urugvajas vārtsargs Muslera. Jau tūlīt pēc tam Pereira pārsita bumbu pāri vārtiem, bet Adijas “pendeli” atvairīja Muslera. Uzvaras vārtus dramatiskajā izskaņā guva Sebastjans Abreu, ļoti aukstasinīgi ieraidot bumbu Kingsona sargātajos vārtos – 4:2.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pasaules kausa izcīņa, ceturtdaļfināls

Urugvaja – Gana 1:1 (0:1, 1:1), 4:2 pēc 11 m sit.

Vārti: Forlans (55.) – Muntari (45.+2)
Realizētie pēcspēles 11 m sit.: Forlans, Viktorino, Skoti, Abreu – Gjans, Apija
Nerealizētie pēcspēles 11 m sit.: Pereira – Mensā, Adija
Brīdinājumi: Fusile, Arevalo, Peress – Penstils, Sarpei, Mensahs
Noraidījums: Suaress (120.)
Statistika: Statistika: sitieni pa vārtiem (vārtos) - 19 (7) : 30 (10), pārkāpumi - 23:23, stūra sitieni 12:8, bumbas kontrole - 48% : 52%

Urugvaja: Muslera, Lugano (Skoti, 38.), Viktorino, Fusile, Pereira, Peress, Arevalo, Kavani (Abreu, 75.), Fernandess (Lodeiro, 46.), Suaress, Forlans
Gana: Kingsons, Pentsils, Džons Mensā, Vorsā, Sarpei, Anans, Boatengs, Inkoms (Apiā, 74.), Muntari (Adijā, 88.), Asamoa, Gjans
Galvenais tiesnesis Ulegariu Benkverensa (Portugāle)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi