Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Uz Latvijas gada labāko sportistu balvām pretendē septiņu sporta veidu atlēti

Uz Latvijas gada labāko sportistu balvām vīriešu un sieviešu konkurencē pretendē septiņu sporta veidu atlēti, otrdien informēja pasākuma organizatori.



Vīriešiem piecu nominantu vidū ir Spānijas vicečempions basketbolā Jānis Blūms, Eiropas džudo čempionāta bronzas medaļnieks Jevgēņijs Borodavko, pasaules un Eiropas čempions, kā arī Pasaules kausa ieguvējs skeletonā Martins Dukurs, futbola talants Artjoms Rudņevs un pasaules vicečempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs.

Savukārt sievietēm nominēja Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības līderi Elīnu Babkinu, Latvijas rekordisti vieglatlētikas daudzcīņā Aigu Grabusti, šķēpmetēju Madaru Palameiku, pasaules čempionāta bronzas laureāti tāllēkšanā Inetu Radeviču, kā arī Eiropas čempionātā modernajā pieccīņā 6.vietu ieguvušo Jeļenu Rubļevsku.

Balvas pasniegs 22.decembrī Rīgā, kinoteātrī Splendid Palace, ar tiešraidi Latvijas Televīzijas 1.kanālā un Latvijas Radio.

Latvijas Gada balvu sportā šogad pasniegs nemainīgās nominācijās, kurās izcilniekus sveica arī pirms gada. Tāpat kā iepriekš, pretendentus izvirzīja Latvijas Sporta federāciju padome un Latvijas Olimpiskā vienība, kā arī sporta žurnālisti, bet balvu ieguvējus noteica īpašas žūrijas komisijas balsojumā. Žūrijā iekļāva Latvijas sporta amatpersonas un vairāku mediju pārstāvjus.

Uz gada labākās komandas lauriem pretendē Latvijas vīriešu un sieviešu basketbola valstsvienības, Rīgas Dinamo hokejisti, VEF Rīga basketbola klubs un volejbola komanda Poliurs/Ozolnieki. Savukārt cerības uz labākā trenera titulu saglabā pludmales volejbola speciālists Aigars Birzulis, skeletonistu padomdevējs Dainis Dukurs, šķēpmešanas trenere Valentīna Eiduka, BMX riteņbraucēju treneris Ivo Lakučs un Jānis Liepa, kurš trenē kamaniņu braucēju divnieku Andri un Juri Šicus.

Pasaules čempionāta bronzas medaļniekus brāļus Šicus nominēja gada labākās komandas lauriem individuālajos sporta veidos, kur viņu konkurenti ir Edgara Maskalāna bobsleja ekipāža un pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš.

Uz Latvijas Paralimpiskās komitejas balvu pretendē divkārtējais pasaules čempions vieglatlētikā Aigars Apinis, triatlonā 2.vietu Pasaules kausa izcīņā guvušais Mārtiņš Drusts un Latvijas stājhokeja izlase.

Jau ziņots, ka balvu par mūža ieguldījumu sportā saņems motosporta veterāns Jānis Serģis.

Apkopojot aizejošā gada sasniegumus, tradicionāli apbalvos arī labāko tehnisko sporta veidu pārstāvi un gada uzlecošo zvaigzni. Noteiks arī gada sporta notikumu Latvijā un sveiks gada labāko sporta skolotāju. Turpretim līdzjutēju balsojumā kļūs zināms Latvijas populārākais sportists vai sportiste.

Nozīmīgāko sporta balvu pasniegšanas ceremoniju Latvijas Olimpiskā komiteja un Igo Japiņa Sporta aģentūra rīko jau septīto reizi, lai pieliktu punktu aizejošajam sporta gadam un sveiktu valsts izcilākos gada sportistus, trenerus un komandas, kā arī izceltu spilgtākos sporta notikumus. Latvijas Gada balvas sportā svinīgā ceremonija kļuvusi par būtisku sporta dzīves sastāvdaļu, vienīgo reizi gadā pulcējot vienkopus Latvijas sporta zvaigznes, gada lielāko panākumu guvējus, daudzsološākos jaunos talantus un sporta dzīves vadītājus.

Par gada populārāko sportistu vai sportisti ikviens sporta atbalstītājs var balsot līdz 19.decembrim portālā delfi.lv. Balsošana tradicionāli beigsies Latvijas Televīzijas tiešraides laikā, balsojot par trim finālistiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi