Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Uz pirmajiem trim PK posmiem Ziemeļamerikā dosies tikai viena Latvijas bobsleja ekipāža

Latvijas bobsleja izlase Ziemeļamerikā paredzētajos jaunās sezonas pirmajos trijos Pasaules kausa posmos brauks tikai ar vienu ekipāžu, ko pilotēs Oskars Melnbārdis, otrdien notikušajā pirmssezonas preses konferencē atklāja vienības treneris Sandis Prūsis.

Šosezon Latvijai būs trīs piloti, kas visi ir salīdzinoši nepieredzējuši - Melbārdis, Uģis Žaļims un Oskars Ķibermanis. Kā ziņots, traumas dēļ karjeru beidzis līdzšinējais pirmais numurs Edgars Maskalāns, kā arī Mihails Arhipovs, kurš bijis gan stūrmanis, gan pilots.

Pasaules kausa pirmais posms novembra sākumā notiks Leikpleisidas trasē ASV, bet pēc tam ik pēc nedēļas sportisti sacentīsies arī Pārksitijas trasē ASV un 2010.gada olimpisko spēļu trasē Vistlerā, Kanādā. Uz šiem posmiem dosies Melbārdis ar trim stūmējiem, bet pārējās ekipāžas paralēli startēs Eiropas kausa posmos.

"Kalendārs mums sezonas sākumā ir neparocīgs, jo divas no trim trasēm ir tādas, kurās Oskars nav braucis, tāpat arī tajās nebūs daudz treniņu," Prūsis aicināja līdzjutējus būt saprotošiem un neizslēdza iespēju, ka gaidāmi kritieni. "Ja neies labi ar divnieku kamanām, tad iespējams, ka nemaz nebrauksim četriniekus, bet situāciju skatīsimies uz vietas."

"Tomēr tas nemazinās mūsu kaujas spējas un ceram, ka nākamajā sezonā šajās trasēs atgriezīsimies jau citā kvalitātē," uzsvēra Prūsis.

Zīmīgi, ka uz Ziemeļameriku dosies vien četri sportisti - Melnbārdis un Daumants Dreiškens, kurš būs viņa stūmējs divniekos, kā arī Intars Dambis un Arvis Vilkaste. "Pirmoreiz brauksim bez rezervistiem, tomēr domāju, ka pārējos sportistus mērķtiecīgāk ir atstāt Eiropas kausos, kur viņiem pirmajās divās nedēļās būs astoņas maču dienas," teica Latvijas izlases treneris.

Ziemeļamerikā Latvijas sportisti startēs ar divnieku kamanām, kurās sākotnēji brauca Jānis Miņins, bet pagājušajā sezonā Maskalāns, kā arī tikko iegādātu četrinieku bobu.

Pirms šīs sezonas Latvijas izlases sastāvā bija 18-20 sportisti, bet pēc intensīviem vasaras treniņiem sportistu skaits samazinājies līdz 13. Pirmos ledus treniņus Latvijas ekipāžas aizvadīja desmit dienas ilgās treniņnometnes laikā Lillehammeres trasē Norvēģijā, kurā neviens no trim pilotiem iepriekš nebija braucis.

"Pēc Lillehammeres ir viela pārdomām, jo vairākiem stūmējiem, kas cerīgi izskatījās starta estakādē, ne viss tik labi izdevās arī trasē," atzina Prūsis.

Tāpat treneris uzsvēra, ka, iespējams, arī Pasaules kausa ceturtajā posmā, kas decembra sākumā būs Vinterbergas trasē Vācijā, iespējams, brauks vienīgi Maskalāna ekipāža, bet uz piekto posmu, kas decembra vidū būs Laplanjā, Francijā, jau noteikti brauks divas ekipāžas, bet trešā paliks Eiropas kausā.

"Jau tagad ir zināms, ka Soču olimpiskajās spēlēs būsim jaunākā komanda pilotu ziņā. Vismaz starp spēcīgākajām valstīm nav tādu, kur pilotiem ir tikai trīs līdz četru gadu pieredze," uzsvēra Prūsis. "Tomēr attieksme jaunajiem sportistiem ir labāka nekā daudziem pieredzējušajiem. Šajos 15 mēnešos līdz Sočiem viņiem pieredze vēl nāks klāt un viss ies uz labo pusi."

Latvijas izlases vadība izteicās, ka, neskatoties uz to, ka divu sezonu laikā komandu atstājuši abi vadošie piloti, tiek veidota pēctecība. "Daudzi mums pārmetīs, ka cilvēki iet prom, bet, paldies Dievam, vēl vairāk sportistu nāk viņu vietā. Iepriekš mums bija tikai divas ekipāžas, bet nu jau ir trīs. Jāgatavojas, lai mēs izvairītos no bedres pēc Sočiem," teica Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) viceprezidents Zintis Ekmanis.

Tāpat Ekmanis atklāja, ka komanda iegādājusies vienas jaunas kamanas, kas pēc pirmajiem treniņiem rāda daudzsološus rezultātus.

"Lielākā problēma varētu būt tā, ka esam pārāk maza komanda un nespējam veikt pietiekami daudz izmēģinājumus," atzina Ekmanis. "Tomēr jāuzsver, ka pirmoreiz vēsturē jaunajam sportistam (Ķibermanim) tehniskais nodrošinājums būs visaugstākajā līmenī, tāpēc ceram, ka kādreiz viņam izdosies nosprukt pa trasi bez kļūdām un tad arī būsim tiesīgi prasīt labus rezultātus."

"Fiziskie rādītāji sportistiem šogad ir ja ne labāki, tad tādā pat līmenī kā iepriekš, un ar to varam censties kompensēt nelielo atpalicību tehniskajā līmenī," teica Ekmanis.

"Treneru sastāvs šosezon palicis nemainīgs, bet apkalpojošajā sastāvā gan ir ļoti lielas izmaiņas - mums būs jauns dakteris un mehāniķis. Viņu plusus un mīnusus varēsim vērtēt sezonas gaitā," atzina Prūsis.

Par LBSF atbalstītāju šogad kļuvusi arī lidosta "Rīga", kurā līdz pat Soču Olimpiādei būs apskatāms bobs, ar kuru tika braukts Turīnas olimpiskajās spēlēs, kā arī Vankūveras olimpisko spēļu sudraba skeletona kamanas.Tāpat monitorā būs iegūstama informācija par Latvijas sportistu labākajiem rezultātiem pēdējās sezonās.

Pēc provizoriskiem aprēķiniem šo ekspozīciju 15 mēnešu laikā varētu apskatīt pieci miljoni cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi