Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Vācietes Glencke/Grosnere triumfē Eiropas čempionātā pludmales volejbolā

Vācijas pludmales volejbolistes Nadja Glencke un Jūlija Grosnere svētdien izcīnīja zeltu Majoros notiekošajā Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Cīņā par zeltu ar devīto numuru izliktās Glencke/Grosnere ar 2-1 (15:21, 21:17, 15:11) uzvarēja Kristīnu Kolocovu un Mihalu Kvapilovu no Čehijas, kuras bija izliktas ar piekto numuru.

Pirmajā setā čehietēm Kolocovai/Kvapilovai piederēja diezgan liels pārsvars, kas ļāva uzvarēt ar drošo 21:15. Otro setu vācietes sāka ar 3:0 izrāvienu, bet, lai gan Čehijas pāris samazināja starpību līdz minimumam, Glenckei/Grosnerei izdevās panākt 9:5, taču tehniskajā pārtraukumā rezultāts vēstīja vairs tikai minimālo 11:10.

Vācijas pludmales volejbolistēm pārsvaru otrā seta otrajā pusē gan izdevās nosargāt, triumfējot ar 21:17. Līdz ar to zelta medaļu liktenis izšķīrās izšķirošajā - trešajā - setā, ko ar 5:1 izrāvienu sāka tieši Glencke/Grosnere. Tiesa, Kolocova/Kvapilova nepadevās un panāca neizšķirtu 9:9, bet seta izšķirošajos brīžos atkal labāk nospēlēja vācietes, izcīnot uzvaru ar 15:11.

Glenckes un Grosneres duets tika izveidots vien pirms šīs sezonas, līdz šim augstāko sasniegumu gūstot jūlija sākumā, kad tika izcīnīta devītā vieta piecu zvaigžņu turnīrā Gštādē. Viņas Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā apturēja savas titulētās tautietes Lauru Ludvigu un Kiru Valkenhorstu, kuras ir pērnā gada olimpisko spēļu čempiones un šī gada pasaules čempionāta zelta medaļu ieguvējas, kā arī uzvarējušas iepriekšējos divos Eiropas čempionātos.

Kolocova/Kvapilova šosezon spēlējušas divos Pasaules kausa posmu ceturtdaļfinālos, bet pasaules čempionātā viņas apstājās astotdaļfinālā.

Pirms tam svētdien cīņā par Eiropas čempionāta bronzu ar pirmo numuru izliktās vācietes Šantale Laburēra un Jūlija Zuda ar 2-1 (17:21, 26:24, 15:8) uzvarēja ar 24.numuru izliktās polietes Kingu Kolosinsku un Jagodu Gruščinsku.

Savukārt pusfinālā Kolocova/Kvapilova līdzīgā cīņā ar 2-1 (21:17, 15:21, 15:11) apspēlēja Laburēru/Zudu, kamēr Glencke/Grosnere krietni pārliecinošāk ar 2-0 (21:13, 21:19) uzvarēja Kolosinsku/Gruščinsku.

Tikmēr dienas nagla būs plkst.17.30, kad Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš par Eiropas čempionāta zeltu tiksies ar Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempioniem Paolo Nikolai un Danieli Lupo no Itālijas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi