Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Vācijas futbolisti astotdaļfinālā sagrauj Angliju

Principiālajā Anglijas un Vācijas futbola izlašu spēlē Pasaules kausa izcīņas astotdaļfinālā svētdien negaidīti pārliecinošu uzvaru guva Vācijas futbolisti – 4:1 (2:1). Mača rezultāts aizēnoja tiesnešu rupjo kļūdu, pirmajā puslaikā nepamatoti neieskaitot angļu gūtos vārtus. Vācijas komandas pretinieki ceturtdaļfinālā kļūs zināmi svētdien vēlu vakarā Argentīnas un Meksikas izlašu cīņā.

Kapello: mēs pieļāvām kļūdas, bet tiesneši pieļāva vēl lielāku

FOTO: Vācija – Anglija 4:1

Cerības uz aizraujošu cīņu divu futbola lielvalstu starpā attaisnojās pilnā mērā. Spēles sākumā organizētāki un bīstamāki uzbrukumos bija Vācijas futbolisti, kuri 20.minūtē mazliet kuriozā veidā, taču pelnīti izvirzījās vadībā.

Vārtsarga Noiera izsisto bumbu neviens no laukuma spēlētājiem līdz angļu soda laukumam nespēja uztvert, un Miroslavs Kloze, cīnoties ar Metjū Apsonu, pasita to garām Deividam Džeimsam – 1:0. Šie bija pieredzējušā uzbrucēja 50.vārti, spēlējot valstsvienībā.

Pagāja tikai 12 minūtes, un Anglijas izlases aizsardzība pieļāva vēl vienu kļūdu. Pēc Klozes un Millera saspēles bumba nonāca pie neviena nepiesegtā Lukaša Podoļska, un no asa leņķa viņš pamanījās raidīt bumbu starp Džeimsa kājām – jau 2:0.

Otro vārtu zaudējums angļiem lika saņemties, un pie Noiera vārtiem arvien biežāk rādās bīstamas situācijas. Uz Lampārda sitienu vācu vārtsargs noreaģēja,  bet divas minūtes vēlāk pēc tāla Džerārda centrējuma augstā lēcienā ar galvu bumbu vārtos ieraidīja Apsons – 2:1.

Jau nākošajā uzbrukumā pēc tāla Lampārda sitiena bumba atsitās vispirms pret pārliktni un tad pret zemi apmēram 20 centimetrus aiz vārtu līnijas, taču ne līnijtiesnesis, ne galvenais tiesnesis Horhe Larionda no Urugvajas vārtu guvumu skandalozā kārtā nefiksēja!

Pirmā puslaika izskaņā laukumā jau dominēja Anglijas futbolisti, un ofensīvu viņi turpināja arī pēc pārtraukuma. Pēc ļoti tāla Lampārda brīvsitiena bumba vēlreiz trāpīja pa pārliktni, taču šoreiz atlēca laukumā. Līdz puslaika vidum visi angļu centieni nedeva rezultātu, bet tad triju minūšu laikā Vācijas izlase izšķīra spēles likteni.

67.minūtē vienā no pretuzbrukumiem pēc Šveinšteigera piespēles ļoti spēcīgi un precīzi sita Tomass Millers, bet jau trīs minūtes vēlāk vēl viens vācu pretuzbrukums beidzās ar ceturto vārtu guvumu – šoreiz Milleram asistēja Ezils.

Atlikušajā laikā Vācijas izlase ļoti precīzi nospēlēja aizsardzībā, un angļiem bija ļoti maz iespēju kaut vai atgūt vienus vārtus. Labākā no tām bija Džerāradam, kura raidījumu 10 minūtes līdz pamatlaika beigām no 10 metriem ar pirkstu galiem atsita Noiers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pasaules kausa izcīņa, astotdaļfināls

Vācija – Anglija 4:1 (2:1)

Vārti: Kloze (20.), Podoļskis (32.), Millers (67., 70.) – Apsons (37.)
Brīdinājumi: Frīdrihs - Džonsons
Statistika: sitieni pa vārtiem (vārtos) - 17 (7) : 19 (9), pārkāpumi 7:6, stūra sitieni – 4:6, bumbas kontrole - 49% : 51%

Vācija: Noiers, Lāms, Frīdrihs, Mertezakers, Boatengs, Millers (Trohovskis, 70.), Hedira, Šveinšteigers, Podoļskis, Ezils (Kīslings, 83.), Kloze (Gomess, 72.)
Anglija: Džeimss, Džonsons (Raits-Filipss, 87.), Apsons, Terijs, E.Kouls, Milners (Dž.Kouls, 64.), Džerārds, Lampārds, Berijs, Defo (Heskijs, 71.), Rūnijs
Galvenais tiesnesis: Horhe Larionda (Urugvaja)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi