Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Vācijas skeletona izlase noraida kanādiešu apsūdzības par krāpšanos kamanu uzbūvē

Vācijas vīriešu skeletona izlase trešdien noraidīja kā nepamatotas Kanādas sportistu apsūdzības par neatļautu magnētisku tehnoloģiju izmantošanu kamanu uzbūvē neatļautu priekšrocību iegūšanai.

Starptautiskās Bobsleja federācijas (FIBT) materiālu komiteja ir vairākkārt pārbaudījusi Vācijas skeletonistu kamanas un nekādus pārkāpumus neatklāja, paziņoja Vācijas komandas preses pārstāve Margita Denglāra-Pāra.

"Vācijas komandu šoziem pārbaudīja visvairāk, un nekad nebija nekādu pārkāpumu. Neesmu par magnētiem neko dzirdējusi. Pēc godalgotu vietu gūšanas Pasaules kausa sacensībās kamanas vienmēr pārbaudīja un viss bija kārtībā," teica Denglāra-Pāra.

Kanādas skeletonists Džefs Peins iepriekš paziņoja, ka zina par pārkāpumiem Vācijas skeletona kamanu uzbūvē. "Droši zinu, ka [vāciešiem] kamanās ir magnētiski elementi, un ir jautājums, vai tas ir atļauts," žurnālistiem teica Peins, kurš pirms četriem gadiem Turīnas olimpiskajās spēlēs izcīnīja sudraba medaļu.

Magnētiskais lauks starp metālu un kamanu slieci, šķiet, palīdz labāk absorbēt vibrāciju un veicina skeletona ātrāku gaitu, uzskata Peins. "Ja izlasīsiet noteikumus, tur ir rakstīts, ka magnētiskais lauks nav atļauts," viņš piebilda.

Savukārt Peina komandas biedrs Džons Montgomerijs sprieda, ka vācieši varētu būt izdomājuši, kā apiet noteikumus, lai viņu izmantotās tehnoloģijas būtu likumīgas.

Vācijas skeletonisti Franks Rommels un Sandro Štīlike Pasaules kausa sezonas kopvērtējumā ieņēma otro un trešo vietu aiz latvieša Martina Dukura. Skeletonisti sacensības Vistleras trasē sāks 18. februārī, un par vienu no galvenajiem olimpisko sacensību favorītiem uzskata Martinu Dukuru.

Sāncenši Vācijas sportistus par krāpšanos turēja aizdomās arī pirms četriem gadiem Turīnā, kad zelta medaļu bobslejā izcīnīja Andrē Langes divnieks. Pēc uzvaras Lange noraidīja kā nepamatotas apsūdzības, ka viņa kamanu slieces neatbilst noteikumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi