Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Viljamsa sensacionāli zaudē Vimbldonas 1.kārtā; Džokovičs titula aizstāvēšanu sāk ar uzvaru

Šokējošu zaudējumu Vimbldonas tenisa čempionāta pirmās kārtas cīņā pirmdien piedzīvoja pieckārtējā sacensību čempione Venusa Viljamsa no ASV. Aizvadītajā mačā Viljamsa ar rezultātu 1-6, 3-6 negaidīti pārliecinoši piekāpās krievietei Jeļenai Vesņinai.

Šis 32 gadus vecajai Viljamsai bija pirmais zaudējums Vimbldonas čempionāta pirmajā kārtā, kopš viņa 1997.gadā debitēja šajā turnīrā.

Kā ziņots, septiņkārtējā Grand Slam čempione Viljamsa pagājušā gada izskaņā atzina, ka slimo ar Šēgrēna sindromu (eksokrīno dziedzeru autoimūnu bojājumu). Slimība viņai izsūcot enerģiju un radot sāpes locītavās.

Otrajā kārtā Vesņina spēkosies ar turnīra trešo raketi Agņešku Radvansku no Polijas, kura pirmajā kārtā ar 6-3, 6-3 pieveica slovākieti Magdalēnu Ribarikovu.

Vēl sieviešu turnīrā pirmdien uzvaru pirmajā kārtā svinēja ar piekto numuru izliktā austrāliete Samanta Stosura, kura ar 6-1, 6-3 pārspēja Spānijas tenisisti Karlu Suaresu Navarro.

Otrajā kārtā pagājušā gada ASV atklātā čempionāta uzvarētāja Stosura tiksies ar Aranču Rusu no Nīderlandes.

Savukārt pie viegla panākuma pirmdien tika WTA ranga līdere Marija Šarapova no Krievijas, kura ar 6-2, 6-3 pieveica Anastasiju Rodionovu no Austrālijas. Otrajā kārtā šāgada Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja Šarapova spēkosies ar bulgārieti Cvetanu Pironkovu, kura pirms diviem gadiem spēja iekļūt Vimbldonas turnīra pusfinālā.

Džoko bez pūlēm pārspēj Ferrero

Tikmēr vīriešu vienspēļu turnīrā vieglu uzvaru pirmās kārtas mačā pirmdien izcīnīja ATP ranga līderis Novāks Džokovičs no Serbijas. Pagājušā gada Vimbldonas čempionāta uzvarētājs pirmajā kārtā ar rezultātu 6-3, 6-3, 6-1 pārspēja spāni Huanu Karlosu Ferrero.

Šis Džokovičam bija pirmais mačs kopš 11.jūnijā piedzīvotā zaudējuma Francijas atklātā čempionātā finālā pret spāni Rafaelu Nadalu. Jāpiebilst, ka Džokovičs pašlaik piedalās 31.Grand Slam turnīrā pēc kārtas.

Vimbldonas turnīra otrajā kārtā ATP ranga līderis tiksies ar amerikāni Raienu Herisonu vai Ļu Jeņhsuņu no Taivānas.

Vieglu uzvaru tikai 79 minūšu laikā svinēja Šveices tenisa leģenda Rodžers Federers (ATP Nr.3), kurš ar 6-1, 6-1, 6-1 uzveica spāni Albertu Ramosu. Otrajā kārtā viņš tiksies ar Itālijas tenisistu Fabio Fonini. 

Panākumu pirmās kārtas mačā pirmdien svinēja arī turnīrā ar astoto numuru izliktais Džokivča tautietis Janko Tipsarevičs, kurš ar 6-4, 7-6 (7:4), 6-2 pieveica argentīnieti Davidu Nalvandjanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi