Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 26. septembris
Kurts, Knuts, Gundars

Vona otro gadu pēc kārtas uzvar visās trīs Pasaules kausa sacensībās Leikluisā

Pasaules kausa kalnu slēpošanā supergiganta sacensībās sievietēm svētdien trešo panākumu trīs dienu laikā Leikluisā, Kanādā, svinēja četrkārtējā Pasaules kausa ieguvēja Lindseja Vona no ASV.

Amerikāniete, kura bija labākā arī piektdien un sestdien notikušajās nobrauciena sacensībās, kļuva par pirmo sportisti vēsturē, kura divās dažādās sezonās vienā un tajā pašā sacensību vietā spējusi uzvarēt trīs dažādās sacensībās. Nepārspēta Leikluisā Vona palika arī pērn.

Supergiganta sacensībās Vona par 0,43 sekundēm apsteidza savu tautieti Džūliju Mankuzo, bet trešajā vietā ierindojās austriete Anna Feningere.

Šī Vonai bija 56.uzvara karjerā kādās no Pasaules kausa sacensībām, kas viņai visu laiku sekmīgāko sportistu sarakstā ļāvis apsteigt šveicieti Vreni Šnaideri un pakāpties uz otro vietu.

Pagājušajā mēnesī Vona divas dienas pavadīja slimnīcā vēderu problēmu dēļ. Vēl aizpagājušās nedēļas Pasaules kausa posmu viņa aizvadīja neveiksmīgi, bet ceturtdien vēdera sāpju dēļ izlaida arī pēdējo nobrauciena treniņu.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc septiņām sieviešu sacensībām līdere ar 397 punktiem joprojām ir slovēniete Tīna Maze, kura šoreiz ieņēma ceturto vietu. Viņai ar 319 punktiem seko šoreiz piektajā pozīcijā finišējusī vāciete Marija Hefla-Rīša, bet trešā ar 310 punktiem ir Vona.

Tikmēr vīriešu konkurencē Bīverkrīkā, ASV, milzu slaloma sacensībās svētdien pie panākuma tika amerikānis Teds Ligetijs. Viņš pārliecinoši par 1,76 sekundēm apsteidza pagājušās sezonas Lielā kristāla globusa ieguvēju Marselu Hiršeru no Austrijas.

Savukārt trešajā vietā ierindojās itālis Davide Simončelli.

Pēc septiņām sezonas sacensībām Pasaules kausa kopvērtējuma pirmajā vietā atrodas divkārtējais Pasaules kausa ieguvējs Aksels Lunns Svindāls no Norvēģijas, kura kontā 400 punkti. Otrais ar 320 punktiem ir Ligetijs, bet trešo pozīciju ar 220 punktiem ieņem Hiršers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi