Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Vrubļevskis: grūti prognozēt Latvijas sportistu izredzes pirmajās jaunatnes olimpiskajās spēlēs

Latvijas jauno sportistu izredzes uz panākumiem pirmajās jaunatnes olimpiskajās spēlēs ir grūti prognozēt, jo reti kurā sporta veidā viņiem līdz šim bijušas pasaules mēroga sacensības, aģentūrai BNS teica Latvijas olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis.

Jauniešiem starptautiskā līmenī parasti notiek tikai kontinentālie čempionāti, bet visas pasaules spēcīgākie dalībnieki līdz šim ir tikušies tikai retā sporta veidā, paskaidroja Vrubļevskis. Latvijas jauno sportistu iespējas augustā gūt medaļas pirmajās jaunatnes olimpiskajās spēlēs LOK prezidents tomēr vērtēja ļoti piesardzīgi, atgādinot, ka vieglatlētikā tikai viens dalībnieks spēja kvalificēties braukšanai uz Singapūru.

Daži jaunatnes olimpiādes rīkošanas aspekti Latvijas sportistiem gan ir labvēlīgi, vērtēja Vrubļevskis. Noteiktā delegācijas maksimālā lieluma dēļ sporta lielvalstis nevarēs startēt visos sporta veidos, un tām nāksies izvēlēties, kurās disciplīnās savus sportistus pieteikt, bet kurās - nē.

Savukārt ar tehniku saistītos sporta veidos visi dalībnieki startēs ar rīkotāju sagādātu inventāru, jo organizatoriem tas ļauj samazināt olimpiādes rīkošanas izmaksas. Piemēram, burāšanā, kur tiks pārstāvēta arī Latvija, visi dalībnieki tādēļ būs vienādākās starta pozīcijās. Rīkotājiem cenšoties ietaupīt, modernajā piecīņā izpaliks arī sacensības jāšanā.

Līdz šim neierastā formātā noteiks uzvarētājus riteņbraukšanā, kur vietu sadalījumu noteiks summā pēc sacensībām kalnu riteņbraukšanā (MTB), šosejas riteņbraukšanā un BMX. Latvijas delegācijas karognesējs Kristers Taims ir spēcīgs BMX braucējs, taču viņa izredzes pārējās disciplīnās ir grūtāk izvērtēt.

Kā būtisku faktoru, kas varētu ietekmēt jauno sportistu rezultātus, Vrubļevskis nosauca Latvijas jauniešiem neierasto klimatu, jo Singapūrā sacensību laikā būs karsts un mitrs laiks.

Jau ziņots, ka Latviju jaunatnes olimpiskajās spēlēs, kas risināsies no 14. līdz 26. augustam, pārstāvēs septiņu sporta veidu 11 sportisti un seši treneri. Latvijas jaunieši cīnīsies riteņbraukšanā, vieglatlētikā, burāšanā, peldēšanā, svarcelšanā, modernajā pieccīņā un airēšanā. Singapūrā startēs 3600 jauno sportistu, kas sacentīsies 26 sporta veidos un piedalīsies dažādās izglītības un kultūras aktivitātēs. Jaunatnes olimpiskajās spēlēs būs pārstāvētas 205 nacionālās olimpiskās komitejas, darbosies 1200 mediju pārstāvju, kā arī 20 000 brīvprātīgo palīgu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi