Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Zvirgzdiņš: Jāsavalda brazīliešu emocijas

Latvijas dāmu basketbola valstsvienības galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš pirms mača ar Brazīlijas izlasi īpaši uzsvēra emocionālo faktoru nozīmi: “Ja brazīlietes gūst vieglos punktus, viņas it kā paceļas spārnos un tad var sagādāt lielas problēmas. Tāpēc jāierobežo viņu aktivitātes un jāizsit no psiholoģiskā līdzsvara.”

Brazīlijas komanda savu reputāciju apliecinājusi arī abās pirmajās olimpiskā turnīra spēlēs. Pret neatlaidīgajām korejietēm Brazīlijas vienībai pietrūka pacietības un stabilitātes, lai pamatlaika galotnē noturētu iepriekš izcīnīto pārsvaru. Izlaidušas no rokām uzvaru, pagarinājumā viņas nolaida rokas (62:68). Savukārt mačā ar atlētiski un organizēti spēlējošo Austrālijas izlasi brazīlietes pirmajā puslaikā bija pagalam nevarīgas (29:50). Toties otrajā, kad austrālietes kļuva daudz paviršākas, dienvidamerikānietes sajuta spēles garšu un vienubrīd pat piedzina līdz 65:73 (galaiznākums 65:80).

Ainars Zvirgzdiņš uzsver kolektīvas spēles lielo nozīmi: "Pret Baltkrieviju pārlieku bieži aizsardzībā tika spēlēts viens pret vienu, bez savstarpējās palīdzības dzirksts. Tā jāatgūst."  

Lai atgūtu metienu precizitāti liktas lietā divas receptes. “Pirmkārt, otrdienu meitenes pavadīja brīvā gaisotnē, ko sekmēja arī Anetes (Jēkabsones-Žogotas) dzimšanas diena. Otrkārt, mainīsim iesildīšanās kārtību. Tā te organizēta divās zālēs, un jau treniņtelpā ķersimies pie metieniem. Iespējams, ar lielajā zālē atvēlētajām 13 minūtēm meitenēm bija par maz, lai kā nākas sajustu bumbu.”

Spēle trešdien sāksies plkst.9.30 pēc Rīgas laika. Uzvara mūsu komandai pavērtu labas iespējas iekļūt ceturtdaļfinālā. Zaudējuma gadījumā visas cerības vēl nebūs zudušas, bet tad komandas liktenis jau būs atkarīgs arī no konkurentēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi