Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Barcelona Čempionu līgas ceturtdaļfināla atbildes spēlē centīsies veikt vēl vienu neticamu atspēlēšanos

UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla atbildes spēlē šodien zvaigžņotais Spānijas grands Barcelona uzņem daudzkārtējo Itālijas čempioni Turīnas Juventus, cenšoties veikt vēl vienu neticamu atspēlēšanos, kamēr Francijas čempionāta līdere Monaco savā laukumā cenšas noturēt pārsvaru pret Vācijas bundeslīgas klubu Dortmundes Borussia.

Spēles sāksies plkst.21.45 pēc Latvijas laika. Cīņu no Barselonas pārraidīs kanāls TV6, bet dueli no Monako būs iespējams vērot Viasat Sport Baltic ēterā.

Pirmajā mačā pirms nedēļas Barcelona viesos kapitulēja pretiniekiem ar 0:3, līdz ar to šoreiz Spānijas grandam nepieciešama graujoša uzvara. Tomēr tas nav nekas neiespējams, jo reizi šosezon Barselonas komanda šādu atspēlēšanos jau ir veikusi - astotdaļfinālā pret Francijas čempioni Parīzes Saint-Germain tai pēc pirmā mača bija četru vārtu deficīts, tomēr summā tika izrauts neticams panākums ar 6:5.

Tikmēr pirmā spēle Dortmundē vairāk palikusi atmiņā ar notikumiem ārpus laukuma - neilgi pirms pagājušajā otrdienā paredzētās cīņas Borussia komanda iekļuva sprādzienā, kurā traumas guva spāņu aizsargs Marks Bartra. Kaut vienības futbolisti bija šokā, tika lemts, ka dienu vēlāk viņiem jādodas laukumā un trešdien Monaco izcīnīja panākumu ar 3:2, kas dod handikapu pirms atbildes cīņas.

Barselonas un Turīnas komandas savā starpā tikās 2015.gada finālā, kurā uzvaru ar 3:1 izcīnīja Barcelona. Toreiz par čempionu tika kronēts arī aizsargs Dani Alvešs, kurš starpsezonā pēc astoņu gadu kalpošanas Barselonas klubam pārcēlās uz Turīnu, turklāt nesen nekautrējās kritizēt iepriekšējās komandas vadību.

Abu komandu pirmajā mačā pirms nedēļas par varoni kļuva divus vārtus iesitušais argentīniešu uzbrucējs Paulo Divala, bet nedēļas nogalē Itālijas čempionāta cīņā futbolists guva potītes traumu. Tiesa, jau pirms spēles paziņots, ka tā viņam neliegs doties laukumā.

Juventus komanda sestdien A sērijas spēlē ar 2:0 viesos apspēlēja Pescara komandu un droši turpina soļot pretim kārtējam Itālijas čempionu titulam, kamēr Barcelona ar 3:2 apspēlēja Sansevastjanas Real Sociedad, bet cīņā par Spānijas titulu joprojām labākā pozīcijā ir Madrides Real vienība.

Tikmēr spēlē Monako viesus gaida ļoti grūts uzdevums, jo, lai tiktu tālāk, būs nepieciešams iesist vismaz divus vārtus. Līdz šai nedēļai Čempionu līgas izslēgšanas sacensību vēsturē tikai divas komandas spējušas tikt tālāk pēc zaudējuma pirmajā spēlē savā laukumā.

Borussia vienībai bez Batras nevarēs palīdzēt arī Mario Gēce un Andrē Širle, tikmēr laukumā gatavs atgriezties būs Marko Roiss.

Monaco komanda šosezon darbojas ļoti sekmīgi - tā ir Francijas čempionāta līdere, sasniegusi Francijas kausa finālu, kā arī cenšas iekļūt pirmajā UEFA Čempionu līgas pusfinālā kopš 2004.gada, kad finālā piekāpās Porto. Neviens Francijas klubs Eiropas prestižākā turnīra pusfinālā nav spēlējis kopš 2010.gada, kad to paveica Lionas Olympique, turklāt Monaco dalību sacensībās šosezon sāka vēl jūlijā no kvalifikācijas trešās kārtas.

Diskvalifikācijas dēļ Monaco sastāvā atbildes mačā laukumā neizies aizsargs Fabinju, kurš pirms nedēļas nespēja realizēt 11 metru soda sitienu, un tāpat nespēlēs arī Džibrils Sidibē, kurš turpina atlabt no apendicīta.

Borussia nedēļas nogalē bundeslīgā ar 3:1 apspēlēja Frankfurtes Eintracht, kamēr Monaco nacionālajā čempionātā ar 2:1 uzvarēja Dijon.

Kā vēstīts, par pirmajām divām pusfināla dalībniecēm otrdien kļuva abas spēcīgākās Madrides komandas, kas pērn samēroja spēkus sacensību finālmačā - Real pagarinājumā izslēdza Vācijas grandu Minhenes Bayern, bet Atletico apturēja Anglijas čempioni Lesteras City.

UEFA Čempionu līgas pusfināla izloze notiks piektdien, bet šīs sezonas sacensību fināls 3.jūnijā tiks aizvadīts Kārdifā, Velsā.

Pērn Čempionu līgā triumfēja Madrides Real, kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja citu Spānijas galvaspilsētas vienību Atletico.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi