Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Bayern UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmajā spēlē sagrauj Arsenal

Vācijas futbola bundeslīgas grands Minhenes Bayern trešdien UEFA Čempionu līgas mačā savā laukumā ar 5:1 (1:1) sagrāva Anglijas premjerlīgas klubu Londonas Arsenal.

Tikmēr pērnās sezonas čempioni Madrides Real Spānijas galvaspilsētā ar 3:1 (1:1) pārspēja Itālijas A sērijas komandu Napoli.

Minhenē notikušajā spēlē rezultāts tika atklāts 11.minūtē, kad ar skaistu tālsitienu atzīmējās mājinieku pieredzējušais pussargs Arjēns Robens. Rezultāts tika izlīdzināts pirmā puslaika otrajā pusē, kad londonieši tika pie iespējas izpildīt 11 metru soda sitienu. Aleksa Sančesa izpildīto "pendeli" atvairīja Manuels Noiers, taču Bayern nesekmīgi cīnījās par atsisto bumbu, kā rezultātā Sančess tomēr ieraidīja bumbu vārtos.

Otrā puslaika pirmajā pusē Bayern iesita trīs vārtus, izšķirot mača likteni. Vispirms pēc Filipa Lāma piespēles soda laukumā ar galvu vārtus guva Roberts Levandovskis, bet vēlāk poļu uzbrucējs atjautīgi ar papēdi piespēlēja Tjago Alkantaram, kurš panāca jau 3:1. Ar to gan Alkantaram nebija gana, un viņš septiņas minūtes vēlāk panāca jau trīs vārtu pārsvaru, bumbai ar vairākiem rikošetiem atrodot ceļu viesu cietoksnī.

Tāpat Alkantara asistēja arī Bavārijas komandas piektajā vārtu guvumā spēles 88.minūtē, kurā izcēlās tikko uz maiņu nākušais uzbrucējs Tomass Millers, kurš pielika punktu Bayern graujošajai uzvarai.

Bayern komandai šajā cīņā nevarēja palīdzēt šajā sezonā traumu vajātais Vācijas izlases aizsargs Žeroms Boatengs, kuram gan drīzumā vajadzētu atgriezties laukumā, un franču pussargs Franks Riberī. Tikmēr Arsenal rindās smagu ceļgala savainojumu jau kādu laiku ārstē spāņu pussargs Santi Kazorla, kā arī komandai nevarēja palīdzēt Ārons Remzijs.

Abu komandu iepriekšējos desmit savstarpējos mačos piecas uzvaras bija guvusi Bayern, kamēr trīs panākumi bija Arsenal rēķinā. Tikmēr divreiz spēles noslēgušās neizšķirti.

Arsenal komanda UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālu nav pārvarējusi jau sešas sezonas pēc kārtas, turklāt divreiz - 2013. un 2014.gadā - neveiksmi sagādāja tieši Bayern.

Šī turnīra apakšgrupu sacensībās Arsenal izcīnīja uzvaru A apakšgrupā, kur tā sešās spēlēs tika pie 14 punktiem, kamēr Bayern ar 12 punktiem bija otrā D grupā. Tā bija pirmā reize kopš 2009./2010.gada sezonas, kad Minhenes komanda nav uzvarējusi savā apakšgrupā. Tiesa, tajā sezonā šis klubs aizkļuva līdz UEFA Čempionu līgas finālam, kur ar 0:2 piekāpās Itālijas komandai Milānas Inter.

Tikmēr Madridē notikušajā duelī rezultāts tika atklāts astotajā minūtē, kad Napoli pussargs Lorenso Insinje izmantoja no vārtiem izgājušā Real vārtsarga Keilora Navasa kļūdu. Isinje precīzi sita no ceturtdaļlaukuma, bet Navass nespēja atgriezties un nosargāt mājiniekus no vārtu zaudējuma. Tiesa, desmit minūtes vēlāk franču uzbrucējs Karims Benzemā, precīzi sitot ar galvu, panāca izlīdzinājumu.

Arī šī mača liktenis tika izšķirts otrā puslaika sākumā, kad deviņu minūšu laikā Real guva divus vārtus. Vispirms Krištianu Ronaldu atrada uz soda laukuma malas esošo Toni Krosu, piespēlējot vācu pussargam, kurš nekļūdīgi raidīja bumbu vārtos. Savukārt nedaudz vēlāk Kazemīru, neapstrādājot bumbu, ar tālšāvienu no gaisa panāca 3:1 Madrides komandas labā.

Real komandai šajā mačā vēl nevarēja palīdzēt velsiešu zvaigzne Gerets Beils. Lai gan viņš pēc savainojuma izārstēšanas ir atsācis treniņus, vienības galvenais treneris Zinedins Zidāns izlēmis nesasteigt spēlētāja atgriešanos laukumā. Beils novembra beigās guva nopietnu potītes savainojumu, turklāt sākotnēji tika prognozēts, ka laukumā viņš varētu atgriezties vien martā. Tomēr bez Beila karaliskajam klubam var palīdzēt visi līderi.

Šīs abas komandas iepriekšējo reizi tikās tālajā 1987./1988.gada sezonā, kad turnīrs vēl tika saukts par Eiropas kausu, bet panākumu izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā izcīnīja Real. Šī Spānijas vienība UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīru sasniegusi jau 20.reizi pēc kārtas, kas ir rekords, turklāt līdz pusfinālam aizspēlējusies iepriekšējos sešus gadus.

Madrides klubs apakšgrupu turnīrā sešās spēlēs izcīnīja 12 punktus un ierindojās otrajā vietā F apakšgrupā, kamēr Napoli ar 11 punktiem bija labākā B grupā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka otrdien astotdaļfināla pirmajās spēlēs Francijas čempione Parīzes Saint-Germain negaidīti pārliecinoši savā laukumā ar 4:0 apspēlēja Spānijas grandu Barcelona, kamēr Portugāles klubs Lisabonas Benfica savu skatītāju priekšā ar 1:0 pārspēja Dortmundes Borussia no Vācijas.

Savukārt nākamajā nedēļā Leverkūzenes Bayer uzņems Madrides Atletico, Mančestras City spēlēs ar Monaco komandu, Porto uzņems Turīnas Juventus, bet Anglijas čempione Lesteras City viesosies pie spāņu kluba Sevilla.

UEFA Čempionu līgā izslēgšanas spēlēs līdz finālam uzvarētāji tiks noskaidroti divu maču summā, bet finālā tiks aizvadīta viena izšķirošā spēle.

Šīs sezonas UEFA Čempionu līgas fināls 3.jūnijā notiks Kārdifā, Velsā.

UEFA Čempionu līgas grupu kārtā 32 komandas bija sadalītas astoņās grupās. Pēc divu apļu spēlēm izslēgšanas spēlēs iekļuva katras grupas divas labākās komandas.

Pērn Čempionu līgā triumfēja Madrides Real, kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja citu Spānijas galvaspilsētas vienību Atletico.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi