Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Celtic futbolisti sešu minūšu laikā sagrauj Gibraltāra kluba cerības

Titulētais Skotijas futbola klubs Glāzgovas_ Celtic _trešdien savās mājās guva trīs vārtus sešu minūšu laikā un droši iekļuva UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas trešajā kārtā, revanšējoties Gibraltāra Lincoln Red Imp komandai par sensacionālo zaudējumu pirmajā mačā viesos.

Celtic savā laukumā svinēja uzvaru ar 3:0 (3:0), bet divu maču summā guva panākumu ar 3:1, jo pirms nedēļas Gibraltārā negaidīti vietējai pusamatieru komandai zaudēja ar 0:1.

Visus trīs vārtus Skotijas futbola grands iesita pirmajā puslaikā. Cīņas 23.minūtē rezultātu atklāja Mīkaels Lustigs, divas minūtes vēlāk pārsvaru dubultoja Lī Grifitss, bet vēl pēc četrām minūtēm Patriks Robertss panāca 3:0.

Arī turpinājumā Skotijas čempioniem piederēja liels pārsvars, tomēr vārti šajā mačā vairs netika gūti.

UEFA Čempionu līgas trešajā kvalifikācijas kārtā Celtics tiksies ar Kazahstānas klubu Astana, kas no tālākās cīņas izslēdza Lietuvas čempionus Viļņas Žalgiris.

Uzvaru un ceļazīmi uz trešo kārtu Astana izrāva vien kompensācijas laika trešajā minūtē. Astana atbildes spēlē savā laukumā uzvarēja ar 2:1 un ar tādu pat rezultātu bija pārāka arī divu spēļu summā.

Par spēles varoni kļuva Astana komandas bosniešu leģionārs Mario Aničičs, kurš cīņas 31.minūtē atklāja rezultātu, bet mača beigās kompensācijas trešajā minūtē guva uzvaras vārtus, kuri ieveda Kazahstānas čempionus nākamajā kārtā.

Pērn Astana spēlēja Čempionu līgas grupu kārtā.

Tāpat aizraujoša cīņa trešdien tika aizvadīta Ungārijā, kur vietējais Ferencvaros tikās ar Albānijas klubu Tirānas Partizani. Spēles pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 1:1 (1:1), bet divu spēļu summā rezultāts bija neizšķirts 2:2. Uzvarētājs netika noskaidrots arī papildlaikā, kurā vārti netika gūti, bet pēcspēles 11 metru sitienu sērijā ar 3:1 pārāka bija Partizani.

Par spēles varoni kļuva Albānijas kluba vārtsargs Albans Hodža, kurš atvairīja trīs pretinieku "pendeles", kā arī pats skaistā stilā, pēc pauzes aukstasinīgi pārceļot bumbu pāri pretinieku vārtsargam, realizēja 11 metru sitienu.

Zīmīgi, ka Partizani sākumā spēlēja UEFA Eiropas līgā, kur aizvadīja arī vienu otrās kvalifikācijas kārtas spēli ar Slovākijas vicečempioni Bratislavas Slovan, taču pēc tam Tirānas komanda tika pārcelta uz UEFA Čempionu līgu, jo par spēļu sarunāšanu no šī turnīra tika diskvalificēta Albānijas čempionvienība Korčas Skenderbeu.

Sīva cīņa norisinājās skandināvu derbijā, kur Zviedrijas čempione Noršēpingas IFK savās mājās atbildes spēlē ar 3:2 uzvarēja Norvēģijas čempioni Tronheimas Rosenborg, tomēr divu spēļu summā ar 5:4 pārāki bija norvēģi. Noršēpingas komanda mača gaitā atspēlējās no 0:2.

Savukārt rezultatīvākais duelis notika starp Slovākijas Trencin un Slovēnijas klubu Ļubļanas Olimpija. Atbildes spēlē Trenčīnā mājinieki zaudēja ar 2:3, taču divu spēļu summā rezultāts bija neizšķirts 6:6, un tālāk tika tieši slovāki, jo viņi viesos pirmajā spēlē iesita četrus vārtus.

Kvalifikācijas trešās kārtas pirmās spēles notiks 26. un 27.jūlijā, bet atbildes mači norisināsies nedēļu vēlāk. Trešās kārtas uzvarētāji iekļūs "play-off" kārtā, kur norisināsies izšķirošās cīņas par vietu UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā.

Jau ziņots, ka Latvijas čempionvienība futbolā Liepāja kvalifikācijas otrajā kārtā divu spēļu summā ar 0:3 zaudēja Austrijas čempionei Salzburg. Otrdien Liepājā notikušajā atbildes spēlē Viktora Dobrecova trenētā komanda cieta neveiksmi ar 0:2.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi