Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Jelgavas futbolisti kļūst par Latvijas virslīgas vicečempioniem

Jelgavas futbolisti sestdien SynotTip Latvijas futbola virslīgas šīs sezonas noslēdzošajā, 28.kārtā, mājās ar 1:2 (0:1) zaudēja Metta/Latvijas Universitāte komandai, taču, neskatoties uz neveiksmi, tika pie sudraba medaļām, jo viņu konkurente Ventspils savās mājās nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar RFS komandu.

Abām vienībām sezonas noslēgumā ir pa 51 punktam, taču savstarpējās spēlēs šosezon labāki bija jelgavnieki, kuri uzvarēja trīs no četrām spēlēm ar ventspilniekiem.

Jelgavā aizvadītajā cīņā Metta/LU atklāja rezultātu 19.minūtē, kad precīzs bija Adamu Abdulahi, tomēr 50.minūtē Andrejs Kovaļovs atjaunoja neizšķirtu. Taču mača kulminācija bija spēles izskaņā, kad Roberts Uldriķis 90.minūtē guva uzvaras vārtus.

Tobrīd spēlē Ventspilī vēl vajadzēja aizvadīt astoņas minūtes un, izraujot uzvaru, ventspilnieki tiktu pie sudraba, tomēr tas viņiem neizdevās un otro gadu pēc kārtas Kurzemes klubs palika trešajā vietā.

Ventspilī aizvadītajā mačā abi vārti tika gūti pirmajā puslaikā, kad Aleksejs Aleksejevs 20.minūtē vadībā izvirzīja laukuma saimniekus, bet trīs minūtes vēlāk Ensa Njie atjaunoja līdzsvaru. Spēles turpinājumā abas komandas vārtus vairs neguva un cīņa noslēdzās neizšķirti 1:1.

Vēl sestdien vienā spēlē Liepāja uzņem Daugavpili.

LETA jau ziņoja, ka vēl viena spēle, kura bija plānota Slokā, sniega dēļ tika atcelta, tāpēc valsts čempione Jūrmalas Spartaks un Riga laukumā nedevās. Visticamāk, šī organizatoriskā neveiksme Spartakam nozīmēs tehnisko zaudējumu, bet Riga komandai šis panākums dos piekto vietu kopvērtējumā. Paredzams, ka lēmumu pieņems Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komisija (DK).

Jelgavnieki šo sezonu iesāka nesekmīgi, kā dēļ no amata atkāpās komandas galvenais treneris Vitālijs Astafjevs. Viņa vietu ieņēma lietuviešu speciālists Sauļus Širmelis, kura vadībā Jelgava aizkļuva līdz UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajai kārtai, bet virslīgā atguva uzvaras garšu un vēl pirms priekšpēdējās kārtas teorētiski pretendēja uz čempiones titulu.

Šosezon Jelgava un Metta/LU virslīgā līdz sestdienas spēlei bija tikušās trīs reizes. Maijā uzvaru ar 3:0 svinēja "studenti" ar Mindaugu Grigaraviču un Artjomu Osipovu sastāvā, kuri pēc tam pievienojās Jelgavai. Nākamajos divos mačos uzvaras svinēja Jelagava, kas bija pārāka ar rezultātiem 2:0 un 1:0.

Jelgavas futbolisti līdz pēdējās kārtas mačam bija uzvarējuši piecās no sešām pēdējām spēlēm, kamēr Metta/LU iepriekšējos trīs mačos guva divas uzvaras, turklāt pārspēja arī Liepāju un atņēma titula cerības Ventspilij.

Metta/LU kā septītās vietas ieguvējai būs jāpiedalās divās pārspēlēs par vietas saglabāšanu virslīgā, kur, visticamāk, tai pretim stāsies Olaine/Super Nova, kas pēdējā komanda.lv pirmās līgas čempionāta kārtā izcīnīja otro vietu pat bez došanās laukumā.

Tikmēr Ventspilij kopš augusta bija astoņu bezzaudējumu sērija, kurā tika izcīnītas sešas uzvaras, kas trīs kārtas pirms turnīra beigām ļāva atrasties turnīra līderpozīcijā. Tiesa, nākamajos divos mačos tika piedzīvoti zaudējumi Jelgavas un Metta/LU futbolistiem, tādējādi kurzemnieki izsēja iespēju kļūt par čempioniem, bet sestdien nespēja uzvarēt trešajā mačā pēc kārtas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi