Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Juventus pret Real – līdzvērtīgākais grandu duelis ČL finālā pēdējo gadu laikā

Sestdienas vakarā tiks pielikts punkts UEFA Čempionu līgas sezonai. Gada svarīgākā futbola spēlē Kārdifā, Velsā, sacentīsies Turīnas Juventus un Madrides Real, un Betsafe bukmeikeri norāda, ka atšķirībā no iepriekšējo gadu fināliem, šoreiz abu komandu izredzes iegūt titulu tiek vērtētas ļoti līdzīgi.

Turīnas Juventus, Itālijas Vecā Sinjora, ir 33 kārtēja A Sērijas čempione, bet Čempionu līgā savā iespaidīgajā vēsturē Juventus triumfējusi divreiz. Iepriekšējā reize bija pirms 21 gada. Arī karaliskais Madrides Real 33 reizes uzvarējis savas valsts čempionātā, bet Čempionu līgā var lepoties ar 11 trofejām, turklāt divām no tām pēdējos trīs gados. Nav šaubu, ka Real un Juventus ir starp titulētākajiem pasaules klubiem, un to vieta Čempionu līgas finālā ir absolūti pelnīta.

Madrides Real piedāvā nežēlīgu pretuzbrukumu futbolu ar Krištianu Ronaldu priekšgalā. Ronaldu ar partneriem Karimu Benzemā un Geretu Beilu vairākkārt apliecinājuši, ka spēj saplosīt gabalos teju katru aizsardzību, tiesa, Beils šoreiz, visticamāk, finālā nespēlēs traumas dēļ. Galvenajam trenerim, futbola leģendai Zinedinam Zidānam ar drošas aizsardzības līnijas nodrošināšanu pagaidām klājies nedaudz grūtāk, taču Zidāns tendēts uz rezultātiem, un rezultāts ir tāds, ka Madride šosezon uzvarēja La Liga un sasniedza ČL finālu.

Juventus izsenis pazīstama kā komanda ar lielisku aizsardzību, un tas pamazām pārtapis stereotipā. Juventus aizsardzība ir patiešām iespaidīga, taču jau labu laiku tas nav lielākais Turīnas trumpis. Trenera Masimiljāno Alegri vadībā Juventus lepojas ar satriecošu pussargu līniju, aktīvi izmanto flangus, kamēr uzbrukuma smailē ir manīgais argentīnietis Gonsalo Igvains, kurš savulaik pavadīja vairākas sezonas Real sastāvā.

Abu grandu fināls Kārdifā solās būt iespaidīgi sīvs. Betsafe bukmeikeri atzīst, ka tik līdzvērtīgas izredzes pirms spēles sākuma Čempionu līgas finālā nav bijušas kopš 2009. gada, kad finālā sacentās divi citi futbola milži - Barcelona un Mančestras United (2:0). Visos nākamajos gados ČL finālā bijis viens vairāk vai mazāk izteikts Betsafe favorīts (bukmeikeru prognozes piepildījās sešos no šiem septiņiem fināliem), bet šogad Juventus uzvaras iespēja novērtēta ar koeficientu 2,85, kamēr Madrides – ar koeficientu 2,60.

Papildlaiks bijis nepieciešams trijos no pēdējiem pieciem ČL fināliem, ieskaitot Real pagājušās sezonas uzvaru pēcspēles sitienu sērijā pret Atletico. Iespēju, ka arī šoreiz pamatlaiks beigsies ar neizšķirtu, bukmeikeri vērtē ar koeficientu 3,15.

Real par labu gan nerunā vēsturiskais fakts, ka vēl nevienai komandai Čempionu līgā nav izdevies uzvarēt divus gadus pēc kārtas. Jau atkārtota nokļūšana finālā ir milzīgs sasniegums, jo noturēt visaugstāko līmeni tik ilgā termiņā ir neapšaubāmi grūti. Savukārt Juventus sastāvā uz sapņa piepildījumu cer leģendārais vārtsargs Džanluidži Bufons. ČL tituls ir praktiski vienīgais, kas iztrūkst viņa dosjē, un Bufons soļa attālumā jau palika iepriekš 2015. gadā, bet tagad 39 gadus vecais vārtsargs vēl nonācis tam ļoti tuvu. Sporta totalizatorā Betsafe iespēja, ka Bufons ČL finālā neielaidīs nevienus vārtus, novērtēta ar koeficientu 2,95.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi