Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Liverpool izlaiž trīs vārtu pārsvaru un UEFA Čempionu līgā spēlē neizšķirti ar Sevilla

Anglijas futbola premjerlīgas klubs Liverpool otrdien UEFA Čempionu līgā aizraujošā spēlē nespēja nosargāt pirmajā puslaikā iegūtu trīs vārtu pārsvaru, viesos nospēlējot neizšķirti 3:3 (3:0) ar Spānijas klubu Sevilla, kamēr titulētais Madrides Real citā mačā oficiāli nodrošināja vietu play-off izcīņā.

E apakšgrupas cīņā Seviljā viesu vienība Liverpool aizvadīja teicamu pirmo puslaiku, kurā guva trīs vārtus. Rezultātu jau otrajā minūtē atklāja Robertu Firminu, bet 20 minūtes vēlāk Sadio Manē pārsvaru dubultoja, abus vārtus viesiem gūstot pēc stūra sitienu izpildes. Savukārt 30.minūtē Firminu panāca jau graujošo 3:0, esot pirmais pie pretinieku vārtsarga atsistās bumbas.

Tobrīd Liverpool komandai piederēja liels pārsvars un šķita, ka Sevilla futbolistus gaida pamatīgs fiasko, tomēr pēc atpūtas spēles gaita krasi mainījās un situāciju laukumā jau diktēja laukuma saimnieki. Vispirms Sevilla uzbrukuma līderis Visams ben Jeders pēc standartsituācijas 51.minūtē vienus vārtus atguva, sitot precīzi ar galvu, bet vēl pēc deviņām minūtēm viņš realizēja 11 metru soda sitienu. Interesanti, ka francūzim to nācās izpildīt pat divas reizes, jo pirmajā gadījumā, kurš arī bija veiksmīgs, kāds no spēlētājiem par ātru ieskrēja soda laukumā.

Tuvojoties mača beigām Sevilla spiediens pieauga un savu mājinieki panāca kompensācijas laika trešajā minūtē, kad pēc stūra sitiena bumba atlēca pie argentīniešu pussarga Gido Picaro, kurš no spēlētāju burzmas bija precīzs.

Liverpool, izlaižot uzvaru, nenodrošināja iespēju kārtu pirms apakšgrupu turnīra beigām tikt pie ceļazīmes uz izslēgšanas spēlēm.

Jau ziņots, ka citā šīs grupas spēlē Maskavas Spartak savā laukumā nespēja nosargāt vadību un nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar Slovēnijas čempioni Maribor.

Pirmajā puslaikā tuvāk vārtu guvumam bija viesi, kuri norībināja Spartak vārtu stabu, savukārt rezultātu 82.minūtē atklāja mājinieku futbolists Ze Luišs. Spartak bija tuvu uzvarai, tomēr kompensācijas laika otrajā minūtē Maribor bosniešu spēlētājs Jasmins Mešanovičs no soda laukuma atjaunoja neizšķirtu.

Pēc otrdienas cīņām E apakšgrupā Liverpool un Sevilla ir attiecīgi deviņi un astoņi punkti, ar sešiem punktiem seko Spartak, kamēr Maribor futbolisti spējuši nopelnīt divus punktus.

Savukārt iepriekšējo divu gadu UEFA Čempionu līgā triumfējusī Madrides Real viesos ar 6:0 (4:0) sagrāva Nikosijas APOEL, nodrošinot otro vietu grupā.

Pa divām reizēm titulētā spāņu kluba rindās izcēlās Krištianu Ronaldu un Karims Benzemā, bet pa vieniem vārtiem guva Luka Modričs un Načo Fernandess.

Tikmēr pirmo vietu šajā grupā nopelnīja Anglijas klubs Totenhemas Hotspur, kas jau bija garantējis vietu nākamajā posmā. Hotspur viesosies ar 2:1 (0:1) uzvarēja Dortmundes Borussia no Vācijas.

Laukuma saimnieki spēles 31.minūtē atklāja rezultātu, kad pēc teicamas komandas biedra Andrija Jarmoļenko piespēles precīzs bija Pjērs Emeriks Obamejangs. Tomēr otrajā puslaikā Hotspur ne tikai atspēlējās, bet izrāva uzvaru, vārtus gūstot Harijam Keinam un Honmiņam Sonam, kurš uzvaras bumbu vārtos raidīja 76.minūtē.

H apakšgrupā pēc piecām kārtām 13 punkti ir Hotspur komandai, kurai ar desmit punktiem seko Real, bet Borussia un APOEL guvušas pa diviem punktiem.

Tikmēr F apakšgrupā Anglijas čempionāta līdere Mančestras City mājās ar 1:0 (0:0) uzvarēja Roterdamas Feyenoord no Nīderlandes, vienīgos vārtus 88.minūtē gūstot Rahīmam Stērlingam, bet Itālijas klubs Napoli mājās ar 3:0 (0:0) uzvarēja Ukrainas klubu Doņeckas Šahtar, saglabājot izredzes uz iekļūšanu play-off.

Neapoles komanda aizvadīja labu otro puslaiku, kurā guva trīs vārtus, izceļoties Lorenso Insinjem, Pjotram Zeliņskim un Drīsam Mertenam.

Grupas līdere ar maksimāli iespējamajiem 15 punktiem ir City komanda, kas jau garantējusi vietu izslēgšanas turnīrā. Ar deviņiem punktiem seko Šahtar, kamēr Napoli ir seši punkti, bet Feyenoord vienība līdz šim palikusi bešā.

Šahtar komandai otrdien būtu pieticis ar neizšķirtu, lai nodrošinātu vietu izslēgšanas spēlēs, taču tagad Napoli viņus var apsteigt, jo savstarpējos mačos labāki bijuši itāļi, savukārt pēdējā kārtā Napoli tiksies ar Feyenoord, kamēr Šahtar spēlēs pret City.

Jau vēstīts, ka otrdien G apakšgrupā Turcijas futbola klubs Stambulas Bešiktaš savā laukumā spēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Portugāles klubu Porto, pirmo reizi nodrošinot sev vietu UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs.

Spēlē rezultātu 29.minūtē atklāja Porto aizsargs Felipe, taču neilgi pirms puslaika pārtraukuma Bešiktaš brazīliešu pussargs Andersons Taliska atjaunoja neizšķirtu.

Stambulas komandai pietika ar vienu punktu, lai pirmo reizi kopš 1992.gada, kad tika izveidota UEFA Čempionu līga, tiktu "play-off" izcīņā.

Pērn Bešiktaš bija uzvaras attālumā no tikšanas 16 labāko komandu skaitā, taču apakšgrupas pēdējā spēlē ar 0:6 cieta sagrāvi pret Kijevas Dinamo, taču tagad vietu play-off nodrošināja kārtu pirms grupu kārtas noslēguma.

Neizšķirts izdevīgs bija arī Porto komandai, jo tā saglabā otro vietu grupā, līdz ar to uzvara pēdējā kārtā pret Francijas Monaco, ļaus turpināt dalību sacensībās.

Francijas čempione Monaco otrdien turpināja katastrofālo sniegumu UEFA Čempionu līgā, jo mājās ar 1:4 (1:4) kapitulēja Vācijas vicečempionei Leipzig.

Šajā mačā jau 31.minūtē Leipzig bija vadībā ar 3:0, divus vārtus gūstot Timo Verneram, bet reizi Monaco bumbu ieraidot savā "cietoksnī". Turpinājumā Radamels Falkao vienus vārtus atguva, taču vēl līdz puslaika beigām Nabī Keitā atjaunoja trīs vārtu pārsvaru.

G apakšgrupas kopvērtējumā Bešiktaš ir 11 punkti, bet Porto un Leipzig ir pa septiņiem punktiem, kamēr Monaco kontā ir vien divi punkti.

Trešdien notiks pārējās astoņas piektās kārtas spēles. Jau pēc četrām kārtām vietu nākamajā posmā garantējusi arī Vācijas čempione Minhenes Bayern un ambiciozā Francijas vienība Parīzes Saint-Germain, kas turklāt abas spēlē vienā apakšgrupā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi