Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ventspilij - bronza, Valmieras klubam - eirokausi

Optibet Latvijas futbola virslīgā sestdienas spēlēs 2019.gada sezonas bronzas medaļas izcīnīja Ventspils, bet pēdējo eirokausu biļeti izvilka Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola.

Kurzemes derbijā Ventspils ar 0:1 (0:0) zaudēja Liepājas komandai, taču nosargāja bronzas medaļas.

Vārtus 64.minūtē guva Raivis Andris Jurkovskis.

Spraigā cīņā mača iznākumu izšķīra vieni gūtie vārti. Laukuma malā Jurkovskis atbruņoja Ingaru Sarmi Stugli, pietuvojās soda laukumam un neatvairāmi sita vārtu kreisajā apakšējā stūrī - 1:0 Liepājas labā. Ventspilnieku centieni atspēlēties nesekmējās, taču arī zaudējums šoreiz derēja, iegūstot bronzas medaļas.

43.minūtē pa vārtu konstrukciju ar patālu sitienu bija trāpījis Lukass Rezende, 79.minūtē vārtus guva liepājnieks Ričards Fraidejs, taču rezultāts nekļuva 2:0 aizmugures dēļ.

Spēles beigu daļā uzbrukt mēģināja mājinieki, bet liepājnieki atbildēja ar asiem pretuzbrukumiem, tomēr rezultāts vairs nemainījās.

Vidzemes Olimpiskā centra stadionā par pēdējo komandu, kas ieguva ceļazīmi uz nākamā gada Eiropas līgas kvalifikācijas sacensībām, kļuva Valmiera Glass/ViA, kas spēlēja 3:3 (3:2) ar turnīra pastarīti Metta.

Divus vārtus mājiniekiem guva Ēriks Punculs, vienus - Mārcis Ērglis, bet viesiem pa vieniem vārtiem Matīsam Zēģelem, Ričardam Žaldovskim un Kristam Kristeram Gulbim.

Vispirms desmit minūšu laikā valmierieši panāca 3:0 savā labā, 24.minūtē pēc Alvja Jaunzema piespēles vārtus guva komandas kapteinis Ērglis.

Divus vārtus viesi atspēlēja jau pirmajā puslaikā. 38.minūtē Zēģele soda laukumā "sapina" Olaidi Badmusu un raidīja bumbu tuvējā vārtu stūrī, bet 45.minūtē golu pēc Zēģeles piespēles soda laukumā, neapstādinot bumbu, guva Žaldovskis.

Neizšķirtu jau 50.minūtē panāca Gulbis, un turpmākie mājinieku centieni, laukumā pēdējās desmit minūtēs laižot arī savu treneri Gati Kalniņu, ar vārtu guvumu nevainagojās, un Valmieras klubs "tikai" ieguva tiesības nākamsezon spēlēt Eiropas līgā, bet ne bronzas medaļas.

Pēdējo virslīgas kārtu izlaida Rīgas Futbola skolas (RFS) vienība, kas sezonu noslēdza otrajā vietā.

Ar 66 punktiem 32 spēlēs pirmo vietu ieņēma Riga komanda, bet par septiņiem punktiem mazāk sakrāja RFS. Ar 47 punktiem seko Ventspils, 46 punkti ir Valmiera Glass/ViA vienībai, kamēr piektais ar 44 punktiem palika Spartaks. Tikmēr 38 punktus iekrāja Jelgava, par punktu mazāk - Liepāja, bet 31 punktu ieguva Daugavpils. Pēdējā ar 25 punktiem 32 cīņā palika Metta, kurai jāgatavojas divām pārspēlēm par palikšanu virslīgā.

Šajā sezonā virslīgā startēja deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaida konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sestdien tika aizvadītas pēdējās virslīgas spēles, tādējādi 2018./19.gada sezona ir noslēgusies.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenrālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa Optibet. Jaunais sadarbības līgums starp biedrību Latvijas Futbola virslīga un "Optibet Sporta bārs noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar Best4Sport TV kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā Sportacentrs.com TV un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva Riga komanda, aiz sevis atstājot Ventspils vienību, bet trešā bija RFS.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi