Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Ventspils futbolisti beidzot gūst vārtus, pārņemot vadību Virslīgas kopvērtējumā

Latvijas čempione Ventspils pirmdien, uzvarot SMScredit.lv Virslīgas futbola čempionāta mačā pret Metta/Latvijas Universitāte, pārtrauca savu sauso spēļu sēriju. Astotās kārtas duelī Ventspils guva uzvaru ar 2:0 (1:0).Pirmdienas mača rezultātu 12.minūtē atklāja Mauritānijas uzbrucējs Šeiks Diaņs, izvirzot savu komandu vadībā ar 1:0.

Savukārt 53.minūtē Ģirts Karlsons rezultātu dubultoja.Atlikušajā cīņas gaitā studenti nespēja lauzt spēli, turklāt trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Andrejs Siņicins nopelnīja sarkano kartīti, atstājot Metta/LU mazākumā. Līdz ar to ventspilnieki izcīnīja uzvaru ar 2:0, pārtraucot bezvārtu spēļu sēriju un pārņemot vadību kopvērtējumā.Ventspils, ieskaitot valsts čempionāta cīņas un Latvijas kausa finālu, pirms mača ar Metta/LU nebija guvusi vārtus četros mačos pēc kārtas.Iepriekšējās trīs Virslīgas spēles pret Rīgas _Skonto, Liepāju un Jelgavu _ventspilnieki nospēlēja neizšķirti 0:0, bet pagājušajā nedēļā Latvijas kausa finālā ar 0:2 piekāpās jelgavniekiem, lai gan teju visu maču komanda atradās vairākumā.

Savukārt citā pirmdienas mačā Jūrmalas Spartaks savā laukumā ar 6:0 sagrāva Gulbenes futbolistus.

Mača rezultātu komanda atklāja jau otrajā minūtē, kad precīzu raidījumu viesu vārtos izdarīja nigērietis Abdultaofiks Ahmeds. Rezultātu 14.minūtē dubultoja ukrainis Sergejs Siļuks, bet vēl divus vārtus pirmajā puslaikā guva Elvis Stuglis, panākot jau 4:0.

Otrajā puslaikā Spartaka spiediens nemazinājās, pie Gulbenes vārtiem vēl joprojām veidojot bīstamus momentus. Piektos vārtus 52.minūtē šajā mačā guva Daniils Ulimbaševs, bet punktu šai cīņai pielika Stugļa trešie vārti šajā duelī. Futbolists 6:0 panāca 81.minūtē.

Stuglis pēc šīs spēles ar trīs precīziem sitieniem ieņem dalītu otro vietu rezultatīvāko spēlētāju topā.

Citos astotās kārtas mačos Jelgava svētdien savā laukumā ar 2:0 uzvarēja Daugavpils futbolistus, bet Skonto Rīgā ar 1:0 pārspēja Liepāju.

Tagad virslīgas kopvērtējumā līderpozīcijās atgriezusies Ventspils, kurai 16 punkti astoņos mačos. Aiz tās ar 15 punktiem seko Liepāja un Spartaks. Ceturto vietu ar 14 punktiem ieņem Rīgas Skonto. Tikmēr 13 punkti ir Jelgavai. Sesto pozīciju ar deviņiem punktiem ieņem Daugavpils.

Pēdējās divas vietas turnīra tabulā ieņem Metta/LU, kas tikusi pie četriem punktiem, un tikai neveiksmes piedzīvojusī Gulbene.

Jaunajā sezonā virslīgas čempionātā piedalās astoņas vienības, kas ir mazākais skaits kopš 2007.gada, jo Daugavpils Daugava un Rīgas Daugava nesaņēma licences dalībai sacensībās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi