Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Ar aizraujošiem dueļiem Parīzē un Lisabonā startē UEFA Čempionu līgas astotdaļfināli

UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmajās spēlēs šodien Francijas komanda Parīzes Saint-Germain (PSG) savā laukumā uzņem Anglijas klubu Londonas Chelsea, savukārt Portugāles vienība Lisabonas Benfica mājās cīnīsies pret Sanktpēterburgas_ Zeņit _no Krievijas.

Abu dueļu sākums paredzēts plkst. 21.45 pēc Latvijas laika.

Zīmīgi, ka PSG un Chelsea savā starpā arī pagājušajā sezonā tikās UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā. Divu spēļu summā rezultāts bija 3:3, taču nākamajā kārtā iekļuva Francijas komanda, kas guva vairāk vārtu pretinieku laukumā.

PSG šosezon pārliecinoši spēlē Francijas čempionātā, kur pēc 26 spēļu kārtām Parīzes klubs tuvāko sekotāju Monaco apsteidz par 24 punktiem. Kluba vadība pagājušajā nedēļā pagarināja līgumu ar komandas galveno treneri Lorānu Blānu līdz 2018.gadam.

Savukārt Chelsea, kas pagājušajā sezonā uzvarēja Anglijas premjerlīgā, šosezon nacionālajā čempionātā pēc neveiksmīga sākuma ieņem vien 12.vietu. Pērn decembrī no galvenā trenera amata atbrīvoja portugāli Žuzē Mourinju, bet viņa vietu ieņēma nīderlandiešu speciālists Gīss Hidinks, kura vadībā Londonas klubs nav zaudējis pēdējās 12 premjerlīgas spēlēs pēc kārtas.

UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, kas noslēdzās aizvadītā gada nogalē, PSG ieguva otro vietu A apakšgrupā, par trim punktiem atpaliekot vienīgi no Spānijas granda Madrides Real, taču tika apsteigta Ukrainas komanda Doņeckas Šahtar un Zviedrijas klubs Malmo.

Savukārt Chelsea grupu turnīrā G apakšgrupā uzvarēja, izcīnot četras uzvaras sešās spēlēs. Anglijas klubam izdevās apsteigt Ukrainas komandu Kijevas Dinamo, Portugāles komandu Porto un Izraēlas vienību Telavivas Maccabi.

Benfica patlaban ir otrajā vietā Portugāles čempionātā, kur par trim punktiem atpaliek no līderes Lisabonas Sporting. Savukārt UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā Benfica ieguva otro vietu C apakšgrupā, kur par trim punktiem atpalika no Spānijas kluba Madrides Atletico, taču izdevās apsteigt Turcijas vienību Stambulas Galatasaray un Kazahstānas komandu Astana.

Valsts čempione Zeņit šosezon vāji spēlē Krievijas premjerlīgā, kur patlaban ieņem vien sesto vietu, no līderes, kas ir Latvijas futbolista Aleksandra Cauņas pārstāvētā Maskavas CSKA, atpaliekot par septiņiem punktiem. Savukārt UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā Sanktpēterburgas vienība uzvarēja H apakšgrupā, kur izcīnīja piecas uzvaras sešos mačos. Zeņit izdevās apsteigt Beļģijas komandu Gent, Spānijas klubu Valencia un Francijas vienību Lionas Olympique.

Astotdaļfinālā uzvarētāju noteiks pēc rezultāta divu spēļu summā. Chlesea savā laukumā PSG uzņems 9.martā, savukārt šajā pašā dienā Zeņit mājās spēlēs pret Benfica.

Trešdien notiks vēl divas astotdaļfināla pirmās spēles. Vienā no tām Vācijas komanda Vfl Wolfsburg izbraukumā spēlēs pret Beļģijas komandu Ģent, savukārt Itālijas klubs AS Roma savā laukumā spēkosies pret titulēto Spānijas klubu Madrides Real.

Vēl astotdaļfinālā spēlēs UEFA Čempionu līgas pagājušās sezonas uzvarētāja Barcelona. Spānijas klubs nākamnedēļ viesos pie Anglijas premjerlīgas komandas Londonas Arsenal.

Nākamnedēļ astotdaļfinālā spēkosies Itālijas un Vācijas čempiones - attiecīgi Turīnas Juventus pret Minhenes Bayern. Savā starpā cīnīsies arī Nīderlandes komanda Eindhovenas PSV un Madrides Atletico no Spānijas, kā arī Anglijas klubs Mančestras City un Ukrainas vienība Kijevas Dinamo, kurai varētu palīdzēt arī Latvijas aizsargs Vitālijs Jagodinskis, kurš ziemas pārtraukumā trenējas ar šo komandu.

Astotdaļfināla pirmās spēles tiks izspēlētas laikā no 16. līdz 24.februārim, bet atbildes spēles risināsies periodā starp 8. un 16.martu.

UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs, izņemot finālu, uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā.

Čempionu līgas fināls nākamā gada 28.maijā norisināsies San Siro stadionā Milānā.

Pērn par UEFA Čempionu līgas titula ieguvēju kļuva Barcelona, kas finālā ar 3:1 pieveica Juventus.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi