Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Arī UEFA Eiropas līgas finālā tiksies divi angļu grandi

Anglijas futbola premjerlīgas Londonas komandas Arsenal un Chelsea ceturtdien iekļuva UEFA Eiropas līgas finālā, turpinot angļu vienību dominanci šīs sezonas Vecā kontinenta klubu turnīros.

Kā zināms, par UEFA Čempionu līgas troni šosezon cīnīsies divas citas premjerlīgas komandas - "Liverpool" un Totenhemas "Hotspur".

"Arsenal" pusfināla atbildes spēlē viesos ar rezultātu 4:2 (1:1) pārspēja Spānijas vienību "Valencia", divu maču summā gūstot virsroku ar 7:3.

Londoniešiem ar "hat-trick" izcēlās Gabonas futbolists Pjērs Emeriks Obamejangs.

Spēles 11.minūtē rezultātu atklāja mājinieki - pēc Rodrigo piespēles viesu aizsargu apsteidza Kevins Gameiro, francūzim izklupienā raidot bumbu vārtos. Sešas minūtes vēlāk Obamejangs nonāca nepiesegts starp diviem pretinieku aizsargiem un no soda laukuma robežas sita bumbu tīklā.

Otrā puslaika sākumā, 50.minūtē Aleksandrs Lakazets pretinieku soda laukuma veiksmīgi apstrādāja bumbu un no aptuveni 13 metriem palīdzēja viesiem izvirzīties vadībā. Tiesa, pēc astoņām minūtēm Gameiro pēc vēl vienas Rodrigo piespēles no vārtu priekšas panāca 2:2.

Puslaika vidū Obamejangs pēc piespēles no labās malas atguva viesiem vadību, bet pamatlaika priekšpēdējā minūtē gabonietis sev nodrošināja "hat-trick". "Arsenal" uzbrucējs pēc Henrika Mhitarjana piespēles sita precīzi no asa leņķa un panāca 4:2.

Tikmēr "Chelsea" savā laukumā pamatlaikā cīnījās neizšķirti 1:1 (1:0) ar Vācijas bundeslīgas vienību Frankfurtes "Eintracht". Tā kā ar šādu rezultātu noslēdzās arī pirmā spēle, tika aizvadīts pagarinājums, kurā vārti netika gūti.

Līdz ar to sekoja 11 metru soda sitienu sērija, kurā pārāki ar 4:3 bija londonieši, mačā svinēdami uzvaru ar 2:1, bet divu spēļu summā - ar 3:2.

Pirmie šajā mačā vārtus guva laukuma saimnieki, kad 28.minūtē pēc Edena Azāra piespēles izcēlās Rubens Loftuss - Čīks. Anglis ielauzās soda laukumā un no vārtsarga laukuma stūra raidīja bumbu tīklā. Otrā puslaika ievadā, 49.minūtē Luka Jovičs izmantoja pretinieku kļūdu aizsardzībā un nonāca viens pret "Chelsea" vārtsargu, no aptuveni 11 metriem sizdams bumbu taisnstūrī.

Pamatlaika turpinājumā un pēc tam arī papildlaikā vārti netika gūti, tādējādi fināliste tika noskaidrota pēcspēles 11 metru sitienu sērijā. Tajā par galveno varoni kļuva "Chelsea" vārtsargs Kepa Arrizabalaga, kurš neitralizēja pēdējos divus "Eintracht" futbolistu sitienus, kamēr uzvaru mājiniekiem atnesa Azārs, kurš ar pēdējo "pendeli" panāca 4:3.

UEFA Eiropas līgas fināls notiks 29.maijā Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

Iepriekšējā sezonā par UEFA Eiropas līgas uzvarētājiem kļuva Spānijas klubs Madrides "Atletico", kas finālā ar 3:0 pārspēja Marseļas "Olympique" no Francijas.

Eiropas līgas uzvarētāja iegūst ceļazīmi uz nākamās sezonas Čempionu līgas grupu turnīru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi