Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Beļģijas futbola izlase kā pirmā kvalificējas EČ finālam

Beļģijas vīriešu futbola izlase ceturtdien kļuva par pirmo 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīra dalībnieci.

Beļģija kvalifikācijas cikla I apakšgrupas mačā Briselē ar 9:0 (6:0) sagrāva Sanmarīno.

Uzvarētājiem ar diviem vārtiem izcēlās Romelu Lukaku, bet pa reizei precīzi bija Tobijs Alderveirelds, Timotijs Kastanje, Nasers Šadlī, Juri Tīlmanss, Kristians Benteke un Jari Veršērens. Vienu reizi viesi paši iesita savos vārtos.

"Pats svarīgākais ir tas, ka parādījām komandas garu. Neskatoties uz to, kas stājās pretī, parādījām kvalitāti un spēlējām intensīvi. Esam kvalificējušies, tagad tikai jānoslēdz cikls bez zaudētiem punktiem," pēc mača teica Lukaku.

Zīmīgi, ka arī 2018.gada Pasaules kausa finālturnīram kā pirmā kvalificējās Beļģija.

Tuvu finālturnīram nonākusi arī Krievija, kas šīs pašas apakšgrupas duelī mājās ar 4:0 (0:0) sagrāva Skotiju. Krievi visu četrus vārtus guva otrajā puslaikā - divreiz izcēlās Artjoms Dzjuba, bet pa vienam precīzam raidījumam bija Magomedam Ozdojevam un Aleksandram Golovinam.

Vēl šajā apakšgrupā Kipra viesos guva divus vēlus vārtus un ar 2:1 (0:1) pārspēja Kazahstānu. Kipriešiem izcēlās Pjers Sotiriu un Nikolass Jannu, bet mājiniekiem vārtus guva Temirlans Jerlanovs.

I apakšgrupā pēc septiņiem mačiem līdere ar 21 punktu ir Beļģija, ļoti drošā otrā pozīcijā ar 18 punktiem ir Krievija, tālāk ar desmit punktiem ir Kipra, septiņus punktus guvusi Kazahstāna, seši punkti ir Skotijai, bet neviens - Sanmarīno.

Tikmēr Nīderlande C apakšgrupas mačā Roterdamā piedzīvoja izglābšanos un ar 3:1 (0:0) pārspēja Ziemeļīriju.

Viesus 75.minūtē vadībā izvirzīja Džošs Mageniss, bet piecas minūtes vēlāk Memfiss Depajs izlīdzināja rezultātu. Otrā puslaika kompensācijas laika pirmajā minūtē Luks de Jongs veiksmīgi nospēlēja pie labā vārtu staba un panāca 2:1, bet pāris minūtes vēlāk Depajs ar sitienu no asa leņķa pielika punktu mājinieku uzvarai.

Vēl šajā apakšgrupā Igaunija viesos nospēlēja bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0) ar Baltkrieviju un tika pie sava pirmā punkta ciklā.

C apakšgrupā pa 12 punktiem piecās spēlēs ir Nīderlandei un Vācijai, bet tikpat punktu sešos dueļos iekrājusi Ziemeļīrija. Četri punkti ir Baltkrievijas kontā, bet vienu guvusi Igaunija.

Savukārt Pasaules kausa fināliste Horvātija E apakšgrupas duelī mājās ar 3:0 (3:0) uzvarēja Ungāriju.

Horvāti visus vārtus guva pirmajā puslaikā, kad divreiz izcēlās Bruno Petkovičs, bet vienreiz - 2018.gada labākais futbolists Luka Modričs. Otrajā puslaikā Ivans Perišičs nerealizēja "pendeli", turklāt horvāti neizmantoja to, ka vairāk nekā pusstundu spēlēja vairākumā.

Otrā šīs apakšgrupas spēlē Slovākija mājās nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:1) ar Velsu.

Viesus 25.minūtē vadībā izvirzīja Kīfers Mūrs, kurš pēc profesijas ir glābējs un ceturtdien 27 gadu vecumā aizvadīja savu pirmo oficiālo spēli Velsas izlasē. Otrajā puslaikā gan Jurajs Kučka izlīdzināja rezultātu.

E apakšgrupā vadībā ar 13 punktiem sešās spēlēs ir Horvātija, desmit punkti ir Slovākijai, bet deviņi - Ungārijai. Tikmēr septiņus un vienu punktu iekrājušas Velsa un Azerbaidžāna, kuras aizvadījušas pa piecām spēlēm.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas vīriešu futbola izlase ceturtdien 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē savā laukumā ar rezultātu 0:3 (0:2) piekāpās spēcīgajai Polijai.

Viesiem ar "hat-trick" izcēlās Minhenes "Bayern" uzbrukuma līderis Roberts Levandovskis.

Tikmēr Latvijas nākamā pretiniece Izraēla viesos ar 1:3 (1:1) piekāpās Austrijai. Viesus 34.minūtē vadībā izvirzīja Erans Zahavi, bet turpmākajā mačā gaitā mājiniekiem ar gūtiem vārtiem atbildēja Valentīno Lacāro, Martins Hinteregers un Marsels Sabicers.

Vēl šajā apakšgrupā Ziemeļmaķedonija mājās ar 2:1 (0:0) uzveica Slovēniju. Mājiniekiem divus vārtus guva Elifs Elmass, bet viesiem izcēlās Josips Iličičs.

G apakšgrupā pēc septiņām kārtām līdere ar 16 punktiem ir Polija, kam ar 13 punktiem seko Austrija, bet tālāk ar 11 punktiem ir Ziemeļmaķedonija un Slovēnija, astoņus punktus guvusi Izraēla, bet Latvija ir bešā.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies katras apakšgrupas divas labākās izlases.

Nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks 12 pilsētās 12 dažādās kontinenta valstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi