Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Bukmeikeri Latvijas klubiem neparedz iekļūšanu Eiropas līgas nākamajā kārtā

Šonedēļ UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešās kārtas mačus aizvadīs Latvijas čempionvienība futbolā Riga un Kurzemes klubs Ventspils, sacenšoties attiecīgi ar Somijas un Portugāles komandām. Ventspili sagaida ļoti grūts uzdevums, taču arī Riga sporta totalizatora Betsafe bukmeikeru vērtējumā nav sava dueļa favorīte.

Latvijas futbolā reta vasara ir tā, kurā Eirokausu kvalifikācijas trešajā kārtā piedalās vēl kāds mūsu klubs. Šoreiz Riga un Ventspils parūpējusies par to, ka augustā spēles starptautiskajā līmenī turpina vēl veselas divas komandas. Rīgas komandai tikšanai līdz Eiropas līgas trešajai kārtai pietika ar vienu panākumu – tika pieveikta Polijas čempione Piast, bet Ventspils uzvarēja abās pirmajās kārtās, tiekot galā ar Albānijas un Maltas komandām.

Eirokausos valstu dažādo līmeņu dēļ milzīga nozīme ir izlozei. Galu galā, ir milzīga atšķirība – spēlēt pret Maltas čempionāta trešās vietas ieguvēju vai Polijas čempioni. Tāpat arī ir liela atšķirība, vai jāspēlē pret futbola lielvalsts Portugāles vadošā pulciņa komandu vai arī ģeogrāfiski un arī finansiāli daudz tuvākās Somijas līgas klubu. Attiecīgi arī šoreiz jānovērtē, ka Riga izredzes tikt nākamajā kārtā Eiropas līgā ir daudz labākas nekā Ventspilij, un tas nav tikai pašu klubu novērtējuma dēļ.

Ventspili ceturtdien, astotajā augustā, sagaida mačs Rīgā pret Portugāles Vitoria. Ventspils jau tā neaizvada ideālu sezonu (ļoti maigi sakot), ko lieku reizi apliecināja arī Eiropas līgā viesos uzrādītie rezultāti (2:2 Maltā un 0:1 Albānijā). Pret šīm komandām ar mājās iekrāto pārsvaru pietika, bet pret Vitoria par līdzīgu scenāriju būs grūti parūpēties, un bukmeikeri jau Rīgā par izteiktu favorīti izceļ portugāļu komandu, tiesa, nebūt ne tik izteiktu kā varētu domāt – koeficients uz Vitoria uzvaru pirmajā spēlē ir 1.75.

Tik augsts koeficients uz Portugāles kluba uzvaru saistāms gan ar to, ka Vitoria savu sezonu vēl tikai sāk, gan to, ka spēli aizvadīs mazāk nekā 24 stundas pēc ielidošanas Rīgā, iztiekot bez treniņa Daugavas stadionā, gan to, ka pretiniekus pirmajā spēlē var gluži vienkārši nenovērtēt un galveno darbu atlikt uz atbildes spēli. Taču divu spēļu summā bukmeikeri tomēr ir pārliecināti par Vitoria panākumu – iespēja, ka Ventspils izslēgs pretiniekus, saņēmusi ļoti augsto koeficientu 6.45, proti, tiek uzskatīta par ļoti mazticamu.

Savukārt Riga duelī pret Somijas HJK vienību tiek uzskatīta par daudz nopietnāku draudu, taču arī nebūs favorītes lomā. Futbola prognozes liecina, ka Riga ir nedaudz mazāk nekā 40% iespējamība tikt tālāk, proti, šāda iespēja novērtēta ar koeficientu 2.70. Arī Riga pirmo spēli aizvadīs savā laukumā, sestajā augustā cenšoties panākt sev vēlamu rezultātu un beidzot uzlabot rezultativitāti, kas pēdējā laikā nedaudz pieklibojusi.

Otrdien gaidāmajā mačā Rīgā abu komandu izredzes novērtētas identiski – gan Riga, gan Helsinku vienības iespējas uzvarēt raksturotas ar koeficientu 2.65. Rīgai būs svarīgi gan uzvarēt, gan parūpēties, lai savi vārti paliek neskarti – tas var izrādīties ļoti svarīgi atbildes spēlē. Iespēja, ka Riga nostāvēs sausā, gan tiek vērtēta ar augstu koeficientu (2.90), taču der ņemt vērā, ka iepriekšējo astoņu spēļu intervālā pretinieki nav spējuši Riga vārtos iesist sešas reizes.

Ja Riga spēs iekļūt nākamajā kārtā, vēsturiskajā cīņā par Eiropas līgas grupu turnīru tai pretim stāsies Dānijas čempione Kobenhavn vai Serbijas čempione Crvena Zvezda. 

Savukārt, ja Ventspils parūpēsies par sensāciju un tiks tālāk, to sagaida mačs pret Rumānijas Steaua vai Čehijas Mlada Boleslav.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi