Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Čempiones Liepājas laukumā startē futbola virslīgas 25.sezona

Pagājušās sezonas čempiones_ Liepājas _laukumā šodien sākas jaunā virslīgas futbola čempionāta sezona, kas ieguvusi jaunu ģenerālsponsoru sporta bāru SynotTip.

Pirmā SynotTip Virslīgas futbola čempionāta spēle, kurā Liepāja uzņems Jūrmalas Spartaku Liepājas stadiona Daugava rezerves laukumā sāksies plkst.18.

Pērn Liepāja kluba pastāvēšanas vēsturē virslīgas futbola čempionātā triumfēja pirmo reizi, nodrošinot iespēju šogad piedalīties UEFA Čempionu līgas atlases turnīrā, kas vienību šosezon veicinājis radīt saukli "Liepājas futbols Latvijai".

Starpsezonā liepājnieki papildinājuši sastāvu ar uzbrucēju Edgaru Gauraču un pussargu Romānu Mickēviču, kuri abi atnākuši tieši no Spartaka, kā arī aizsargu Ņikitu Bērenfeldu (Skonto). Liepāja starpsezonā saglabājusi komandas kodolu, tostarp ar vienību palicis pērnās sezonas labākais snaiperis Dāvis Ikaunieks. Savukārt vairāki futbolisti kā Roberts Savaļnieks (Riga), Andris Krušatins un Raivis Andris Jurkovskis (abi - Rīgas Futbola skola) izīrēti citām virslīgas vienībām.

Liepājas budžets šosezon būs ap 600 000 eiro liels, kas ir apmēram tikpat kā pērn, bet par komandas ģenerālsponsoru kļuvis auto nebanku kreditēšanas uzņēmums AS Mogo.

Tikmēr Spartaks pirms savas desmitās sezonas kā galveno mērķi izvirzījis mēģinājumu izcīnīt Latvijas kausu, kas komandai otro sezonu pēc kārtas ļautu piedalīties Eirokausos. Kausa izcīņā Spartakam ir salīdzinoši paveicies ar izlozi, jo ceturtdaļfinālā tā tiksies ar neskaidrību pārņemto Skonto vienību, bet pēc tam pusfinālā dueļa uzvarētājiem nāks pretī kāda no virslīgas pagājušās sezonas pastarītēm - Metta/Latvijas Universitāte vai Daugavpils. Tikmēr otrajā izlozes zara pusē ir trīs no pagājušās sezonas valsts četrām spēcīgākajām komandām Liepāja, Ventspils un Jelgava.

Kā izteikusies Spartaka vadība, "paši sev esam sponsori, dzīvojam no tā, ko nopelnījām Eirokausos".

Starpsezonā Spartaka galvenie zaudējumi ir tieši Gauračs un Mickēvičs, bet no Latvijas spēlētājiem piesaistīti Andrejs Kiriļins, ilgstoši leģionāra maizi ēdušais Sergejs Kožans, pērn sezonas ievadā smagu galvas traumu guvušais Artis Jaudzems un U-21 izlases vārtsargs Vladislavs Kurakins. Tāpat komandas sastāvā ir desmit leģionāri.

Pagājušo sezonu Spartaka galvenā trenera amatā iesāka ukraiņu speciālists Romāns Piļipčuks, tomēr jūlijā UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra laikā viņš negaidīti atstāja amatu, vietā stājoties pieredzējušajam vārtsargam Aleksandram Koliņko, kurš līdz ar to noslēdza spēlētāja karjeru. Savukārt šajā ziemā Koliņko vietā amatā stājās Baltkrievijas speciālists Oļegs Kubarevs, turklāt pēc neoficiālas informācijas līdzšinējais treneris par to uzzināja tikai no medijiem. Neskatoties uz to, šosezon Koliņko ir pieteikts kā Kubareva palīgs, turklāt arī atrodams pieteikumā kā spēlētājs.

Čempionāta pirmā kārta turpināsies nedēļas nogalē - sestdien Ventspils uzņems pagājušās sezonas pirmās līgas čempioni Riga, bet kausa ieguvēja Jelgava Olainē uzņems Rīgas Futbola skolas (RFS) komandu. Tikmēr svētdien Metta/LU savā laukumā tiksies ar Daugavpili.

Šī virslīgai būs 25.sezona pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, turklāt ģenerālsponsora piesaistīšana ļāvusi panākt, ka tajā komandām nav jāmaksā dalības maksa.

Kā zināms, Latvijas čempionāts palicis bez visu laiku titulētākās vienības Skonto, kas nenokārtoto parādsaistību dēļ nesaņēma A licenci. Pirms gada Skonto bija līdzīgā situācijā, taču toreiz tam tika piešķirta licence, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi