Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Daļa LFF valdes izsaka neuzticību Gorkšam

Seši Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdes locekļi šī gada 30. jūlijā parakstīja LFF prezidentam Kasparam Gorkšam adresētu vēstuli par neuzticības izteikšanu un aicinājumu atkāpties no amata, portālam Diena.lv pavēstīja federācijā.

 

Federācijā gan uzsver, ka pašreiz tā turpina aktīvi pildīt visas tai uzticētās funkcijas un pienākumus un neviens no LFF atbildības sfērā esošiem darba blokiem nav apturēts vai būtiski apgrūtināts. LFF prezidentam K. Gorkšam adresētajā vēstulē ar LFF valdes locekļu atbalstu apgalvots, ka “Federācijā jau ilgāku laiku ir izveidojies krīzes stāvoklis, kas ir būtiski ierobežojis doto uzdevumu efektīvu izpildi”, taču, kā uzsver LFF, tas pilnībā neatbilst patiesībai, turklāt nav pamatots, līdz ar to varot secinātt, ka spekulatīvais uzdots par realitāti.

"LFF līdz šim brīdim un arī pašlaik turpina funkcionēt un pilnvērtīgi pildīt visus LFF statūtos noteiktos mērķus. Visas LFF sacensības notiek kā plānots, visu nacionālo vīriešu un sieviešu, kā arī visa vecuma jauniešu, meiteņu, telpu un pludmales futbola izlašu darbība turpina ritēt savu gaitu bez aizķeršanās. Neviena no LFF darbības sfērām nav apturēta vai apgrūtināta. LFF pašlaik strādā 56 algoti darbinieki, ir divas brīvas vakances. Vienai no tām jau atrasts darbinieks, kurš sāks darbu 23. augustā," skaidro federācijā.

LFF statūtos noteikts, ka gan LFF prezidents, gan ģenerālsekretārs ir LFF izpildinstitūcijas locekļi. "Tātad apgalvojumam, ka tieši ģenerālsekretārs bija atbildīgs par Federācijas ikdienas darbu organizēšanu, nav pamata. Tāpat arī LFF statūtos nav noteikts, ka tieši ģenerālsekretārs būtu organizācijas faktiskais administratīvais vadītājs," uzsver federācijā.

Tajā arī skaidro, ka viena no LFF statūtos noteiktajām ģenerālsekretāra papildus funkcijām ir iesniegumu pieņemšana no personām, kas vēlas kļūt par organizācijas biedru. Tomēr pēc līdzšinējā ģenerālsekretāra Edgara Pukinska atkāpšanās no amata neviena persona nav izrādījusi interesi kļūt par LFF biedru. Turklāt pēc šāda iesnieguma saņemšanas par biedra lūgumu saņemt atbalstu uzņemšanai LFF biedru pulkā lēmums jāpieņem LFF valdei, taču tiktāl šāds jautājums nav izskatīts LFF Valdes sēdēs un nav ticis aktualizēts.

LFF uzsver, ka, saskaņā ar šī gada 15.  jūlija LFF valdes sēdes protokolu līdzšinējais organizācijas ģenerālsekretārs E. Pukinsks lēmumu atkāpties no amata valdes locekļiem pamatoja ar personīgiem motīviem. Pukinska kungs pauda vēlēšanos vairāk laika veltīt ģimenei, turklāt pauda nostāju, ka “būs atvērts un atsaucīgs gadījumā, ja kādam nepieciešams kāds padoms vai palīdzība”. Tas faktiski nozīmē, ka E. Pukinsks pauda gatavību pildīt tikai ģenerālsekretāra amatam specifiski uzticētos pienākumus, kamēr organizācija ar tās patstāvīgi ievēlēto Valdi priekšgalā vienosies par visas puses apmierinošu risinājumu ģenerālsekretāra prombūtnei.

Tāpat E. Pukinsks 15. jūlija Valdes sēdē atskaitījās par 2019. gada pirmā pusgada budžetu, informējot Valdi, ka pašreizējie finanšu rādītāji ir pozitīvi un – vēl vairāk – tiktāl ietaupīti 143 tūkstoši eiro, atsaucoties uz Futbola departamenta ekonomiju. Turklāt saistībā ar federācijai pozitīvu tiesas lēmumu tiesvedībā ar Arčers ir atjaunota līdz šim bloķētajiem LFF līdzekļiem 452 tūkstošu eiro apmērā. "Ar budžetu saistītie jautājumi ir tieša ģenerālsekretāra atbildība. Valde pieprasīja iepazīties ar projektu izmaksām tāmju līmenī. Tā visa sagatavošanai par pusgadu nepieciešams laiks," skaidro federācijā.

LFF arī informē, ka šogad plānotie ieņēmumi no FIFA ir 2,13 miljoni eiro, no kuriem 1,24 miljoni eiro ir jau apstiprināti. "Tas jau ir vairāk salīdzinājumā ar pagājušo gadu, kad no FIFA tika saņemts 0,72 miljoni eiro. Tiek gaidīts lēmums par iesniegtajām talantu un citām programmām 0,89 miljonu eiro apmērā," uzsver federācijā.

Valdes pārstāvju parakstītajā vēstulē apgalvots, ka LFF prezidents neesot atradis piemērotu kandidātu ģenerālsekretāra amatam, tomēr federācijā uzsver, ka šā gada 24. jūlija valdes sēdē K. Gorkšsi norādīja, ka ir atrasti četri piemēroti kandidāti, kuri gan nebija gatavi uzsākt pienākumu izpildi jau tagad jeb deviņus mēnešus pirms LFF kongresa, kurā vēlēs organizācijas prezidentu, bet vēl trīs K. Gorkša ierosinātos priekšlikumus par ģenerālsekretāra neesamības problēmas risinājumu LFF valde 24. jūlija sēdē patstāvīgi noraidīja "bez vērā ņemamu argumentu minēšanas". "Līdz ar to var secināt, ka vismaz daļa LFF valdes pārstāvju lika šķēršļus problēmas risināšanai un, kā minimums, ir līdzatbildīga par jauna ģenerālsekretāra neesamību," uzskata federācijā.

 

Top komentāri

to jau varēja sagaidīt
t
krievu oligarhu pakalpiņi, kas piezīdušies Latvijas futbolam neliksies mierā, līdz izzags visu, ko vien var izzagt un turpinās gremdēt Latvijas futbolu- Kaspar nepadodies!
supre
s
ari Rebonoks?
Neslāvs
N
Latvijas futbols atrodas krievu okupācijā . Nepadodies , baltu vilks Kaspar !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi