Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dambrausks: RFS komandai šī ir pirmā no daudzām trofejām

RFS komandai izcīnītais Latvijas kauss ir tikai pirmā no daudzām trofejām, kas to sagaida nākotnē, uzsver vienības galvenais treneris Valds Dambrausks.

Jau vēstīts, ka RFS sestdien Latvijas kausa finālā papildlaikā ar 3:2 pārspēja Jelgavu, rīdziniekiem izcīnot komandas pirmo titulu kluba īsajā vēsturē.

"Kad uzvarēju savu pirmo finālu ar Viļņas Žalgiris komandu, man bija emocijas, taču šoreiz ir citādāk. Šis bija ļoti grūtā cīņā izcīnīts tituls. Puiši paveica ļoti labu darbu, tāpat varu uzteikt Jelgavu. Nav viegli finālā atspēlēties no 0:2. Domāju, ka Latvijas futbolam šis bija ļoti labs fināls," pēc mača sarunā ar žurnālistiem stāstīja Dambrausks.

42 gadus vecais Dambrausks trīs reizes aizvedis Žalgiris vienību līdz triumfam Lietuvas kausa izcīņā, bet Latvijā šis viņam ir pirmais tituls.

"Kā trenerim uzvarēt citā valstī ir grūtāk. Mums bija ļoti smags ceļš uz finālu, spēlējot pret pašām stiprākajām komandām, kuras bija labā formā. Arī tagad finālā spēlējām pret mājiniekiem," teica Dambrausks.

RFS komanda ir viena no turīgākajām virslīgā un nav slēpusi savas ambīcijas uz čempiontitulu, taču līdz sestdienai tai nebija neviena titula. Lai gan komandai divas sezonas pēc kārtas starp uzvaru sērijām bijušas neveiksmju joslas, tomēr Dambrauska amats šobrīd neesot apdraudēts.

"Nedomāju, ka mans amats šodien bija uz likmes. Mēs turpinām strādāt un man nebija absolūti nekāda spiediena izcīnīt šo titulu. Man ir vienošanās ar RFS un esmu ļoti labās attiecībās ar kluba prezidentu. Katru reizi nav jāapliecina ar parakstu, ka strādājam kopā. Tas ļauj koncentrēt uzmanību uz kluba attīstību. Protams, šī ir tikai pirmā trofeja, taču domāju, ka tā ir viena no daudzām, kas būs nākotnē. Ja klubs šādi turpinās attīstīsies un būs stabils, diezgan droši, ka nākotnē būs vēl tituli," skaidroja lietuviešu speciālists.

Viņaprāt, komanda otrajā puslaikā spēlējusi krietni labāk nekā spēles pirmajās 45 minūtēs.

"Pirmajā puslaikā īsti nespējām kontrolēt bumbu. Otrajā puslaikā piedzīvojām vienu no futbola paradoksiem - tu spēlē labi, bet ielaid vārtus. Abas komandas šodien ielaida piecus vārtus un visi bija pēc standartsituācijām. Tas bija atslēgas faktors. Protams, ka mums jāanalizē, kāpēc ielaidām šādus vārtus, bet, kas attiecas uz spēli aizsardzībā pie pretinieku standartsituācijām, otrajā puslaikā spēlējām tīri labi. Vienīgā negatīvā lieta bija laukuma kvalitāte - uz tāda nevarēja spēlēt. Tomēr dažos brīžos arī uz šāda laukuma izdevās izveidot dažus labus momentus," komentēja Dambrausks.

Sliktā laukuma kvalitāte gan neesot pamatīgi ietekmējusi RFS izvēlēto taktiku.

"Esam komanda, kas pievērš vislielāko uzmanību taktikai. Pēc pirmā puslaika nedaudz mainījām spēlētāju izvietojumu laukumā. "Jelgavas" pussargs Igors Kozlovs pirmajā puslaikā sagādāja mums lielas problēmas. Viņš pārāk viegli mums atņēma bumbu un piespēlēja to partneriem caur līnijām. Otrajā puslaikā viens no uzbrucējiem bija nedaudz zemāk un spēlējām vairāk pēc shēmas 4-4-1-1, kā rezultātā izdevās viņu neitralizēt. Tas otrajā puslaikā ļāva vairāk kontrolēt bumbu. Brīžiem izskatījās, ka spēlējam haotiski, brīžiem - ka labi. Tāds ir fināls," skaidroja treneris.

Komandai pēc titula izcīnīšanas paredzētas nelielas vakariņas, taču vērienīgu svinību nebūs, jo trešdien galvaspilsētas derbijā jātiekas ar Riga komandu. Uzvaras gadījumā RFS saglabās teorētiskas cerības uz titulu.

"Mums jāsaglabā vēss prāts, jo priekšā vēl divas svarīgas spēles nedēļas laikā. Mans un futbolistu darbs ir uzvarēt spēli no spēles. Ja Riga laiž no rokām ārā titulu, mums tam jābūt gataviem. Tomēr mēs nevaram kontrolēt notikumu gaitu. Ja viņi turpina mums dot iespējas, tad tās jācenšas izmantot. Taču man nav nekādu ilūziju, tāpēc šī spēle bija ļoti svarīga, lai izcīnītu klubam pirmo titulu," secināja Dambrausks.

RFS vadošie futbolisti šodien smagos apstākļos laukumā pavadīja 120 minūtes.

"Priekšā 2-3 dienas, lai atjaunotos. Darīsim visu, lai būtu gatavi nākamajai spēlei. Mums ir liela komanda, un nepieciešamības gadījumā varam rotēt ar sastāvu," atzīmēja Dambrausks.

Par fināla vērtīgāko spēlētāju tika atzīts uzvaras vārtu autors Tomāšs Šimkovičs. Runājot ar sniegumu sezonas griezumā, Dambrausks negrib izcelt kādu no saviem spēlētājiem un vairāk akcentē komandas darbu.

"Mums ir bijušas labas spēles, sezonas vidū - ne tik labas. Komanda pēdējos divarpus mēnešus rāda kvalitatīvu spēli. Taču man nepatīk runāt tikai par vienu spēlētāju. Visa komanda smagi strādā, par ko esmu gandarīts un negribu kādu īpaši izcelt," uzsvēra Dambrausks.

Rīdzinieki ar sudraba medaļām Latvijas čempionātā jau nodrošinājuši vietu UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā, bet jelgavnieki šobrīd ir septītie un nākamsezon nespēlēs Eirokausos.

Pērn par Latvijas kausa čempioni pirmo reizi vēsturē kļuva Riga vienība, kas finālspēlē tikai pēcspēles sitienu sērijā pārspēja Ventspili.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936.gada pie prestižās trofejas tikušas 38 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 12 dažādas vienības.

Turnīra titulētākā komanda ir vairs neeksistējošā Skonto, kas no 1992. līdz 2012.gadam turnīrā triumfēja astoņas reizes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi