Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Daugavas futbolisti gatavi atgriezties virslīgā, ja radīsies tāda iespēja

Pārspēlēs vietu futbola virslīgā zaudējušās Rīgas ''Daugavas'' galvenais treneris Vladimirs Beļajevs būtu gatavs ar komandu atgriezties, ja vien rastos tāda iespēja.

''Ja mums tagad jāspēlē pirmajā līgā, tad spēlēsim. Komandā būs ļoti daudz jaunu futbolistu - 1994., 1993. gadā dzimušu puišu,'' aģentūrai BNS pirmdien sacīja Beļajevs. ''Taču, ja mums piedāvās spēlēt virslīgā, tad neatteiksimies. Līdz nākamajai sezonai vēl viss var notikt. Varbūt izjūk kāda komanda, varbūt apvienojas ''Olimps'' un ''Jaunība''...''

Svētdien virslīgas čempionāta pēdējās - astotās - vietas ieguvēja ''Daugava'' atbildes pārspēlē nospēlēja 0:0 ar pirmās līgas otrās vietas ieguvēju, citu Rīgas komandu ''Jaunība''. Pirmā spēle beidzās 1:1, taču ''Jaunība'' uzvarēja divu spēļu summā, jo guva vārtus pretinieku laukumā.

Aģentūra BNS jau informēja, ka pārspēles par vietu virslīgā ir pretrunā ar pirms sezonas pieņemto Latvijas čempionāta reglamentu. 2009. gada virslīgas čempionātu sāka deviņas komandas, taču oktobrī Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde no tā izslēdza Daugavpils ''Dinaburg'' par tā amatpersonu saistību ar spēļu rezultātu ietekmēšanu totalizatoros, tāpēc virslīgā palika astoņas komandas.

Saskaņā ar pirms 2009. gada sezonas - 16. februārī - LFF valdes sēdē pieņemto virslīgas reglamenta 8.3 punktu pārspēlēs būtu jātiekas virslīgas devītās vietas ieguvējam ar pirmās līgas vicečempionu. Par pirmās līgas čempioniem kļuva FK "Jelgava", kas automātiski ieguva ceļazīmi uz virslīgu.

Reglaments mainīts, visticamāk, tāpēc, lai ļautu virslīgā automātiski ienākt komandai no Daugavpils. Aizvadītajā pirmās līgas čempionātā Daugavpils ''Daugava'' 14 komandu konkurencē ieņēma tikai devīto vietu, nepretendējot uz virslīgu sportiskā ceļā.

''Tas jau bija skaidri zināms, ka nākamgad virslīgā spēlēs komanda no Daugavpils izslēgtās ''Dinaburg'' vietā. Mēs jau bijām saņēmuši norādījumus no LFF, ka būs jāpiedalās pārspēlēs, jo virslīgā tiek plānotas desmit komandas,'' savu skatījumu uz notiekošo pauda Beļajevs. ''Septiņas pirmās no šāgada virslīgas, FK ''Jelgava'' kā pirmās līgas uzvarētāja, Daugavpils komanda un ''Daugava'' vai ''Jaunība''. Kā gan mēs varam iebilst pret sacensību rīkotāju lēmumu? Jā, mēs varētu iesniegt protestu, taču mēs piekritām pārspēlēm un tās ir notikušas. Tajās mēs zaudējām.''

Beļajevs uzskata, ka LFF bija tiesības pieņemt lēmumu sezonas gaitā mainīt reglamentu. ''Tāpēc, ka virslīgā tomēr ir nepieciešama Daugavpils komanda,'' uzskata Beļajevs.

Pagājušajā nedēļā notikušajā LFF preses konferencē, kurā tika iztirzāti arī finišējušā virslīgas čempionāta rezultāti, Sacensību daļas vadītājs Jānis Skredelis nesaskatīja atšķirību starp devīto un pēdējo vietu virslīgā. ''Reglamentā rakstīts, ka virslīgā piedalās deviņas komandas,'' viņš uzsvēra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi