Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Daugavpils Daugava pēc uzvaras pār Ventspili atgūst virslīgas līderpozīciju

Atpūtinot dažus pamatsastāva futbolistus, kuri ceturtdien Lietuvā piedalījās UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmās kārtas spēlēs pret Sūduvu, Daugavpils Daugava savā laukumā ar 3:0 sagrāva esošo čempioni Ventspils, neļaujot virslīgas līdera godu pārņemt Skonto. Daugavpiliešu labā vārtus guva pēdējā laikā ārkārtīgi maz spēlējušais uzbrucējs Guntars Silagailis, bet vēl divi nupat iegūtā nigērieša Stenlija Ibes rēķinā.

Divās savstarpējās spēlēs šosezon Daugava divreiz uzveikusi «dzeltenzilos» un pabeidza virslīgas otro riņķi uz vispozitīvākās nots.

Sestdien Daugava Rīga savā laukumā prata izraut neizšķirtu pret savu konkurenti cīņā par sesto vietu turnīra tabulā - Gulbeni. Abās komandās, līdz ar transfēru loga atvēršanos, zaudējumu sastāvā bijis vairāk nekā ieguvumu. «Īsā» sastāva dēļ Jurijs Popkovs bija spiests rīdzinieku sastāvā laukumā sūtīt piecus futbolistus ar nopietnākiem un mazāk nopietniem savainojumiem. It kā ar to vēl nebūtu gana, šoreiz pievīla arī komandas līderi uzbrukumā - Edgars Kārkliņš un Vitālijs Ziļs.

Vēl pirms divām nedēļām Popkovs slavēja Kārkliņu kā komandas labāko spēlētāju, sezonas sākumā izteicās, ka uzbrucējam ir pareizā attieksme, lai kādreiz kļūtu par izlases futbolistu, bet pēc 2:2 neizšķirta ar GulbeniPopkovs kritizēja Kārkliņu, piebilstot, ka ar šādu attieksmi futbolistam esot jāspēlē pludmalē. Arī no malas vērojot spēli, šķita, ka Kārkliņš un Ziļs sevi sākuši uztvert par labākiem nekā komandas biedri, kurus pēkšņi sākuši atļauties kritizēt un pamācīt.

Ceturtdien Rīgas Skonto savā laukumā uzņēma Jūrmalu, aizvadot iepriekš pārcelto 10. kārtas spēli, un uzvarēja ar 1:0. Vienīgos vārtus pirmā puslaika beigās no 11 metru soda sitiena atzīmes guva Alans Siņeļņikovs. Jūrmalabez uzvarām ir jau desmit spēlēs pēc kārtas. Interesanti, ka astoņi no Jūrmalas 20 zaudētajiem vārtiem iesisti no 11 metru atzīmes. Tiesa, par spīti pēdējām neveiksmēm, jūrmalnieki joprojām ir tikai punkta attālumā no sestajā vietā esošās Daugavas.

Sakarā ar Latvijas klubu piedalīšanos eirokausos, divas no 18. kārtas spēlēm pārceltas uz 8. augustu, bet Jūrmalas klubu derbijs pārcelts uz 19. jūliju pēc Jūrmalas lūguma. 14. un 15. jūlijā ar piecām virslīgas spēlēm sāksies čempionāta trešais riņķis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi