Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 15. septembris
Sandra, Gunvaldis, Gunvaris, Sondra

Eirokausu latiņu ceļ vēl augstāk

RFS uzvar pēcspēles sitienos un sasniedz Eiropas līgas pamatturnīru.

Lielāko sasniegumu līdzšinējā pastāvēšanas vēsturē guvusi Latvijas futbola čempionvienība RFS, kas UEFA Eiropas līgas izšķirošajā kvalifikācijas spēlē Nikosijā pamatlaika pēdējā minūtē nenosargāja labvēlīgu rezultātu pret vietējo APOEL, tomēr pēcspēles sitienos pārspēja Kipras spēcīgāko klubu. Pamatturnīrā rīdziniekus gaida tikšanās ar vairākiem slaveniem Eiropas klubiem, tostarp Frankfurtes Eintracht un Amsterdamas Ajax.

"Izcila uzvara un izcils sasniegums, turklāt spēles ritējums bija tāds, ka praktiski katrā situācijā mēs jutāmies pietiekami komfortabli," RFS galvenais treneris Viktors Morozs pēc uzvaras pauda gandarījumu ne tikai par rezultātu, bet arī parādīto sniegumu. Vienīgais krituma brīdis bija pamatlaika beigās, kad Latvijas čempioni neizturēja mājinieku spiedienu un ļāva APOEL panākt izlīdzinājumu divu spēļu summā, taču trenerim izdevies atrast īstos vārdus, lai sapurinātu komandu sekmīgam papildlaikam un pēcspēles sitieniem. "Ja godīgi, šobrīd vairs pat neatceros, ko čaļiem tajā brīdī pateicu, taču tas nostrādāja." Lai gan iepriekš šajā sezonā RFS futbolisti vairākkārt bija kļūdījušies sitienos no 11 metru atzīmes, svarīgajā brīdī Jānis Ikaunieks, Žiga Lipuščeks, Herdi Prenga un Stefans Paničs bija precīzi, bet mājiniekiem kļūdījās Kingslijs Sarfo un Laša Dvali, kura sitienu atvairīja Fabriss Ondoā.

Pirms divām sezonām RFS spēlēja līmeni zemākās UEFA Konferences līgas grupu turnīrā, bet Eiropas līgā tik tālu savulaik – pirms 15 gadiem – tika FK Ventspils. Šosezon ierasto grupu turnīru aizstājusi Līgas fāze, kurā RFS piektdien uzzināja astoņus pretiniekus. Mājās būs jāspēlē pret Stambulas Galatasaray, Briseles Anderlecht, Saloniku PAOK un Amsterdamas Ajax, bet izbraukumā – pret Bukarestes FCSB, Frankfurtes Eintracht, Telavivas Maccabi un Kijivas Dinamo. Vēl šīs nedēļas sākumā turpinājās pārrunas par spēļu uzņemšanu Skonto stadionā, taču ticamāka ir iespēja, ka RFS būs jāspēlē Daugavas stadionā. 
 


Futbols

UEFA Eiropas līga. Kvalifikācijas play-off kārta

APOEL (Kipra) – RFS (Latvija) 2:1 (Sušičs 75., Doniss 90. – Ikaunieks 40.), summā 3:3, pēcspēles sitienos 2-4

RFS spēles pamatturnīrā
26.IX 22.00 Bukarestē pret FCSB (Rumānija) 3.X 19.45 mājās pret Galatasaray (Turcija) 24.X 19.45 Frankfurtē pret Eintracht (Vācija) 7.XI 22.00 mājās pret Anderlecht (Beļģija) 28.XI 19.45 mājās pret PAOK (Grieķija) 21.I 22.00 izbraukumā pret Maccabi (Izraēla) 23.I 22.00 mājās pret Ajax (Nīderlande) 30.I 22.00 Hamburgā pret Dinamo (Ukraina)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi