Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Euro 2012 izlašu vizītkartes. Grieķija: Ar jaunu Džeku Sperovu uz pirātu kuģa klāja

Grieķijas «pirātu kuģis» savu nosaukumu ieguva pēc 2004. gada Eiropas čempionāta finālturnīra, kurā šīs valsts izlasei izdevās izcīnīt uzvaru – tās ievērojamāko panākumu starptautiskajos futbola ūdeņos, bet šogad zili baltās karoga krāsas godam aizstāvēt var palīdzēt apstāklis, ka Grieķijai grupā ir ielozēti tai spēkos līdzīgi pretinieki. 

Ar pirmo numuru izlases rindās Euro 2012 atklāšanas spēlē laukumā izies vārtsargs Kostas Halkiass (Saloniku PAOK), kurš izceļas ar savu garo augumu (1,96 m) un vecumu (38). Aizsardzības mūri neieņemtu centīsies noturēt arī trīs futbolisti ar skanīgiem uzvārdiem: Sokratis Papastatopols (Brēmenes Werder), Avrams Papadopuls (Pireju Olympiakos) un jaunā grieķu cerība savu vārtu tuvumā Kiriaks Papadopuls (Gelzenkirhenes Schalke 04).

Savukārt uz «pirātu kuģa» klāja divas garantētas vietas tā centrā ir ierādītas slavenās 2004. gada kaujas varoņiem pussargiem Kostam Kacuranim, Giorgam Karagunim (abi – Atēnu Panathinaikos). Arī uzbrukumā spēlēs pudu sāls apēdušais Turcijas futbola kluba Samsunspor futbolists Fanis Geks, kurš pēc 2010. gada Pasaules kausa izcīņas pamāja ardievas izlasei, bet drīz vien atgriezās tās sastāvā. Grieķijas komandas uzbrukumā viņam palīdzēs divi citi pieredzējuši spēlētāji – Giorgs Samars (Glāzgovas Celtic) un Dimitris Salpigidis (PAOK). Lielas cerības grieķu fani liek uz jaunajiem pussargiem – Giani Fetfacifdu (Olympiakos), kurš tiek dēvēts par grieķu Messi, un Sotiri Nini (Panathinaikos). 

Spēlētājs, kuram sekot līdzi: jaunais Džeks Sperovs -  pussargs Sotiris Ninis ir viens no visapdāvinātākajiem spēlētājiem grieķu futbolā. Viņa pēdējā sezona tika sabojāta nopietnas traumas dēļ, bet martā viņš atgriezās laukumā un nākamo sezonu aizvadīs Itālijas futbola klubā Parma. Viņš lieliski piespēlē un labprāt vārtiem uzbrūk arī pats. 

Grieķijas izlases spēles A grupā:
Polija – Grieķija 8. jūnijs plkst. 19 
Grieķija – Čehija 12. jūnijs plkst. 19 
Grieķija – Krievija 16. jūnijs plkst. 21.45

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK aicina sasaukt Nacionālās Sporta padomes sēdi

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Raimonds Lazdiņš aicina Nacionālās sporta padomes priekšsēdētāju Eviku Siliņu sasaukt Nacionālās sporta padomes sēdi, lai valstiskā līmenī pārrunā...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi