Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Euro 2012 izlašu vizītkartes. Portugāle: Ronaldo&Co gatavi klupināt grandus

Ja pirms astoņiem gadiem mājās notikušajā Eiropas čempionāta finālturnīrā Portugāles izlase tika uzskatīta par vienu no favorītēm uz zeltu un tai pietrūka tikai viena uzvara līdz šim prognozētajam panākumam, tad pa šo laiku ir daudz kas mainījies. Šīs valsts komanda netiek pat uzskatīta par galveno pretendenti uz pirmajām divām vietām B grupā, tomēr tieši portugāļiem atvēl tumšā zirdziņa lomu. 

Par Eiropas brazīliešiem futbola laukumā dēvētajiem portugāļiem tāpat kā pašiem brazīliešiem aizsardzības līnija nekad nav bijis viņu trumpis, turklāt papildus tam komanda ir pazaudējusi divus svarīgus cilvēkus – Rikardo Karvaljo un Žozē Bozingvu. Ja pirmais sava vecuma un spēļu prakses trūkuma dēļ diez vai iekļūtu pamatsastāvā, tad otrā prombūtne neveiksmīga starta gadījumā izlases stūrmanim Paulo Bento vēl tiks atgādināta – Žozē Bozingva paziņoja, ka nespēlēs šajā komandā, kamēr to vadīs šis treneris. 

2012. gadā Portugāles izlase vēl nav izcīnījusi nevienu uzvaru, kas, protams, optimismu nevairo, taču šajā komandā ir spēlētāji, ar kuriem var tālu tikt. Galvenā zvaigzne ne tikai Portugāles izlasē, bet, iespējams, arī visā turnīrā ir Madrides Real uzbrucējs Krištiano Ronaldo – divu sezonu laikā viņš no izteikta individuālista, kura spožums ir atkarīgs no visas komandas noskaņojuma, ir kļuvis par spēlētāju, kurš spēlē citu interesēs un spēj izvilkt komandu arī vienatnē. «Es viņu nekad vairs nesaukšu par Kristīni!» pēc vienas no Spānijas La liga spēlēm internetā rakstīja kāds madridiešu fans. Savukārt portugāļu visslavenāko līdzjutēju, 70 gadus veco Barbasu, varēs redzēt stadiona tribīnēs.

Citu augsta līmeņa uzbrucēju Portugāles izlasē nav, bet Ronaldo var cerēt uz auglīgu sadarbību ar komandas pussargiem – Raulu Meirelešu (Londonas Chelsea), Nani (Mančestras United), Žoau Moutinju (Porto) un Kustodiu, kurš pēc vairāku gadu klīšanas pa otrā diviziona komandām Portugālē un pēc neveiksmīgas sezonas Maskavas Dinamo pārcēlās uz klubu Braga, kur aizvadīja spilgtu sezonu un pievērsa sev Portugāles treneru štāba uzmanību.

Aizsardzībā viss smagums gulsies uz nesalaužamā Pepes (Real) pleciem, kreisajā flangā būs redzams neviennozīmīgi vērtētais Fabiu Koentrau, kurš neskatoties uz savu talantu un summu, ko par viņu samaksāja madridieši, nav spējis iekarot vietu Real pamatsastāvā, bet pretējā flangā – viņa klons Žoau Pereira (Sporting), kurš gan ir vairāk uzticams aizsardzībā, bet mazāk ievērojams uzbrukumā, vajadzības gadījumā viņu var nomainīt šīs sezonas atklājums Migels Lopešs (Braga). Portugāles izlases vārtos stāvēs Rui Patrīsiu (Lisabonas Sporting), kurš no trešā vārtsarga ir pakāpeniski izaudzis par pirmo numuru. 

Spēlētājs, kuram sekot līdzi: Kopš tā laika, kad Žoau Moutinju no Sporting pārgāja uz Porto, pamestā kluba fani viņu dēvē par «sapuvušo ābolu» – šo soli var salīdzināt ar vēl viena portugāļu futbolista Luiša Figu rīcību, kad viņš no Barselonas spēlētāja kļuva par madridieti. Tieši Žoau lieliskās spēlēs dēļ Porto ir guvis savus pēdējo divu sezonu lielākos panākumus. Viņš ir veikls, kreatīvs, labi piespēlē – īstens pleimeikers.

Portugāles izlases spēles B grupā:
Vācija – Portugāle 9. jūnijs plkst. 21.45
Dānija – Portugāle 13. jūnijs plkst. 19
Portugāle – Holande 17. jūnijs plkst. 21.45

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK aicina sasaukt Nacionālās Sporta padomes sēdi

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Raimonds Lazdiņš aicina Nacionālās sporta padomes priekšsēdētāju Eviku Siliņu sasaukt Nacionālās sporta padomes sēdi, lai valstiskā līmenī pārrunā...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi