Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Favorītu loma Latvijas futbolistiem uzliek pienākumus

Viegla spēle sestdien izbraukumā Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijā netiek gaidīta, taču mērķis ir viens — uzvarēt un Rīgā atgriezties ar trim punktiem. Četrās līdzšinējās spēlēs Latvijas valstsvienība Luksemburgas komandu uzvarējusi trīs reizes un vienreiz cīnījusies neizšķirti.

Ceturtdien 20 futbolisti devās ar reisu uz Frankfurti, no kurienes Luksemburgu plānots sasniegt ar autobusu. Mājās palika savainotais Juris Laizāns un apslimušais Kristaps Grebis.

"Zinu dažus uzvārdus, taču neko īpaši tie neizsaka," aizsargs Kaspars Gorkšs apstiprināja, ka nākamo pretinieku sastāvs nav bagāts skaļiem uzvārdiem. Taču tas neesot iemesls modrības zaudēšanai. "Luksemburgieši spēlē pašaizliedzīgi. Ne velti viesos uzvarēja Šveici un atņēma punktus Moldovai. Nav daudz spēļu, kurās esam favorītu lomā. Šoreiz būsim, un tas uzliek jaunus pienākumus," Gorkšs uzsvēra, ka jābūt pretiniekiem soli priekšā taktiskajā gudrībā.

"Jāatrod risinājumi, kā uzlauzt kompakto aizsardzību, jo viņiem aizsargājas visa komanda. Spēle balstīta uz indīgiem pretuzbrukumiem. Nekas īpašs, taču sit no jebkuras situācijas. Visus vārtus guvuši no standartsituācijām. Nedrīkstam pārkāpt noteikumus soda laukuma tuvumā."

Divas uzvaras pār Luksemburgu gūtas iepriekšējā Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijā — 4:3 Luksemburgā (2004.g.; vārtus guva M.Verpakovskis, M.Zemļinskis, A.Prohorenkovs) un 4:0 Rīgā (2005.g.; I.Bleidelis, J.Laizāns, M.Verpakovskis). Divreiz esam sacentušies pārbaudes spēlēs — 3:0 (2002.g.; A.Rubins, J.Laizāns, V.Koļesņičenko) un 0:0 (2006.g.).

Izlasē spēlēm bagātākais (88) un viens no visu laiku izcilākajiem Luksemburgas futbolistiem ir 34 gadus vecais aizsargs Džefs Štrasers, kurš pārstāv Francijas otrās spēcīgākās līgas klubu Metz, taču karjeras lielāko daļu spēlējis Francijas un Vācijas (Kaiserslautern un Borussia Monchengladbach) virslīgās.

Nozīmīga loma arī pussargiem Mario Mučam (Šveices kluba Aarau pamatsastāvā), Žilam Betmeram (tiecas uz Vācijas 2.Bundeslīgas līdera Freiburg pamatsastāvu), Renē Peteram un Ērikam Hofmanam (abi pārstāv Luksemburgas klubus — attiecīgi Jeunesse Esch un Etzella Ettelbruck).

"Pēc punktu gūšanas pretinieks būs ļoti motivēts. Izredzes ir līdzīgas," Latvijas valstsvienības kapteinis Vitālijs Astafjevs noskaņojies grūtai spēlei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pasaules kauss futbolā. Kvalifikācijas 2.grupa

Grieķija 4 3 0 1 9-2 9

Izraēla 4 2 2 0 8-5 8

Šveice 4 2 1 1 7-6 7

Latvija 4 1 1 2 4-6 4

Luksemburga 4 1 1 2 3-7 4

Moldova 4 0 1 3 2-7 1

28.III: plkst.18 Luksemburga — Latvija (tiešraide LTV7), Moldova — Šveice, Izraēla — Grieķija.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi