Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

FIFA diskvalificē totalizatoru skandālā iepītos Daugavpils Daugavas pārstāvjus

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) piemērojusi pagaidu diskvalifikāciju skandalozā Latvijas kluba Daugavpils Daugava bijušajiem futbolistiem Jevgēņijam Kosmačovam un Aleksandram Vlasovam, tehniskajam direktoram Jevgēņijam Klopovam un galvenajam trenerim Ivanam Tabanovam no Moldovas.

Iepriekš diskvalifikāciju Kosmačovam, Vlasovam, Klopovam un Tabanovam bija piemērojusi jau Latvijas Futbola federācija (LFF), bet nu tai pievienojusies arī FIFA, liedzot šiem cilvēkiem strādāt futbolā jebkurā citā pasaules valstī.Kā zināms, pagājušā gada oktobrī saistībā ar spēļu sarunāšanu tika aizturēti astoņas ar Daugavpils Daugavu saistītas personas. Starp tām bija Tabanovs, Vlasovs un Kosmačovs. Tāpat aizturēts tika arī uz mūžu no Latvijas futbola diskvalificētais bijušais Daugavpils kluba Dinaburg prezidents Oļegs Gavrilovs, kuram vienīgajam kā drošības līdzeklis tika piemērots arests. Tikmēr pārējiem tika piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.Tiesa, martā sākumā Gavrilovs pret drošības naudu tika atbrīvots.Daugava un tās priekštece Daugavpils Dinaburg jau ilgstoši tikušas saistītas ar iespējamu spēļu sarunāšanu gan vietējā, gan Eiropas līmenī. Šajā jautājumā LFF saņēmusi dažādus ziņojumus no UEFA un totalizatoru likmju monitoringa kompānijas Federbet. 2009.gadā Dinaburg vienība tika izslēgta no virslīgas, bet tās prezidents Gavrilovs un galvenais treneris Tamazs Pertija uz mūžu diskvalificēti no Latvijas futbola. Vēlāk Dinaburg apvienojās ar Daugavu, bet nākamajā gadā Pertijam tika atcelta mūža diskvalifikācija, un patlaban viņš vada Latvijas SMScredit.lv Virslīgas futbola čempionāta vienību Rīgas _Skonto.Daugavpils Daugava_ pirms sezonas nesaņēma licenci dalībai Latvijas SMScredit.lv Virslīgas futbola čempionātā, bet komandas nākotne nav skaidra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi