Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

FIFA: Ģenerālsekretārs Valkē nav saņēmis naudu no DĀR Futbola federācijas

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) esot apstrādājusi desmit miljonu dolāru (9,13 miljonu eiro) Dienvidāfrikas Futbola federācijas (SAFA) pārskaitījumu bijušajam FIFA viceprezidentam Džekam Vorneram, otrdien atzina organizācija, tajā pat laikā noliedzot, ka FIFA augsta ranga amatpersonas būtu iesaistītas šajā darījumā.

Kā zināms, pagājušajā trešdienā tika veikti augsta līmeņa FIFA amatpersonu aresti. Viņi tiek vainoti kukuļu ņemšanā cīņā par 2010.gada Pasaules kausa finālturnīra organizēšanas tiesībām. Izšķirošajā balsojumā par turnīra rīkošanu Dienvidāfrika (DĀR) pārspēja Maroku, iegūstot iespēju pirmoreiz vēsturē Āfrikā rīkot Pasaules kausa finālturnīru.

Otrdien atklātībā parādījies dokuments, kurā sniegta informācija par DĀR 10 miljonu dolāru maksājumu FIFA. Pasaules futbola jumta organizācija pēc tā parādīšanās paziņoja, ka DĀR esot lūgusi tai "ieturēt" maksājumu, ko 2010.gada Pasaules kausa rīkotāji veica attīstības projektiem Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas futbola asociācijas (CONCACAF) valstīm, kuru organizāciju tolaik vadīja Vorners.

FIFA paziņojumā teikts, ka "maksājumus, kas kopā sasniedz desmit miljonus dolārus, apstiprināja tā laika finanšu komitejas vadītājs Vorners, kurš vadījās pēc FIFA noteikumiem".

"FIFA nesaņēma nekādu samaksu šī pārskaitījuma ietvaros, jo fondi piederēja vietējai rīkotāju komitejai. Gan komiteja, gan SAFA ievēroja nepieciešamās formalitātes, kas bija jāveic budžeta izmaiņu gadījumos," rakstīts FIFA paziņojumā.

Tāpat paziņojumā pausts, ka "ne FIFA ģenerālsekretārs Žeroms Valkē, ne kāda cita augsta organizācijas amatpersona nav bijusi iesaistīta projekta sākšanā, apstiprināšanā vai īstenošanā".

Jau vēstīts, ka ASV ģenerālprokurore Loreta Linča jau pagājušajā trešdienā pauda, ka bijušais FIFA viceprezidents Vorners no Trinidadas un Tobago pieprasījis desmit miljonu dolāru kukuli, ko saņēmis skaidrā naudā.

Tajā pat dienā 65.FIFA kongresa priekšvakarā norisinājās vairāku organizācijas amatpersonu aresti. Viņu vidū bija arī Vorners, kurš gan neatradās Šveicē, bet vēlāk pieteicās pats savas dzimtenes policijā, kas gan viņu atbrīvoja pret drošības naudu.

Kā zināms, pagājušās nedēļas ceturtdien un piektdien skandalozi risinājās 65.FIFA kongress. Kaut dienu pirms tā sākuma korupcijas lietas ietvaros tika arestētas septiņas augsta līmeņa amatpersonas, noslēgumā Zeps Blaters jau piekto reizi tika pārvēlēts organizācijas prezidenta amatā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi