Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Futbola virslīgā sestdien tiks aizvadīti divi intriģējoši dueļi

SynotTip Latvijas futbola virslīgas desmitās kārtas ietvaros šodien tiek aizvadīti divi intriģējoši dueļi, kuros Jelgava uzņem Ventspili, bet ambiciozais klubs Riga tiekas ar pagājušās sezonas čempioni Jūrmalas Spartaku.

Vispirms plkst.16 Jelgavas komanda Zemgales Olimpiskā centra stadionā spēkosies pret Latvijas kausa īpašnieku Ventspili.

Pirmajā abu komandu duelī šosezon Jelgava izbraukumā izcīnīja uzvaru ar 2:1. Zīmīgi, ka tas šobrīd ir Ventspilnieku vienīgais zaudējums šogad, ņemot vērā arī Latvijas kausa spēles.

Ventspils komandai šobrīd ir labākā aizsardzība virslīgā, jo deviņu maču laikā ielaisti tikai četri vārti, taču divi no tiem bijuši tieši pret jelgavniekiem. Kopš spēles pret Jelgavu Kurzemes klubs sešās cīņās izcīnījis divas uzvaras un četras reizes spēlējis neizšķirti. Tikmēr Jelgavas vienības sniegums bijis viļņveidīgāks - trīs uzvaras un divi zaudējumi.

Ventspilnieku rindās spēlē arī viens no šīs sezonas rezultatīvākajiem spēlētājiem, vien 18 gadus vecais nigēriešu uzbrucējs Tosins Ajeguns , kurš iesitis piecus vārtus, kaut pēdējos mačos gan nav bijis tik rezultatīvs.

Otrā sestdienas mačā plkst.18 Rīgas Tehniskās universitātes stadionā Riga uzņems pašreizējo valsts čempionu un kopvērtējuma līderi Spartaku.

Abu komandu duelī pirmajā aplī uzvaru ar 2:0 izcīnīja jūrmalnieki.

Iepriekšējos divos virslīgas mačos rīdziniekiem nav izdevies gūt vārtus, tostarp tika piedzīvota neveiksme arī Latvijas kausa finālā pret Ventspili, kas neļāva iegūt kāroto ceļazīmi uz UEFA Eiropas līgu. Tiesa, ambiciozais Riga klubs vēl cenšas iespēlēties sava jaunā galvenā trenera Jevgēņija Perevertailo vadībā, kurš pie vienības stūres stājās pirms divām nedēļām.

Tikmēr pagājušās sezonas pārsteiguma autori Spartaks šo sezonu iesākuši teicami, jo vienīgais zaudējums piedzīvots virslīgas pirmajā mačā pret RFS, bet pēc tam astoņos mačos gūtas sešas uzvaras un divreiz spēlēts neizšķirti. Pēc deviņām kārtām jūrmalnieki ar 17 vārtiem bija arī turnīra rezultatīvākā komanda.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka desmitās kārtas ievadā Liepāja/Mogo piektdien izbraukumā ar 2:1 pieveica turnīra pastarīti Babīti/Dinamo. Savukārt svētdien kārtas noslēgumā RFS uzņems Metta/LU futbolistus, turklāt, iespējams, mājinieku rindās šajā mačā laukumā varētu doties Aleksandrs Cauņa.

Virslīgas kopvērtējumā pēc deviņām kārtām līdere ar 20 punktiem ir Jūrmalas Spartaks komanda, kam ar 19 punktiem desmit mačos seko Liepāja/Mogo. Tikmēr 15 punktus deviņās spēlēs ieguvušas Riga un Jelgava, bet no tām par punktu atpaliek Ventspils.

Pie desmit punktiem tikusi RFS, kas par diviem punktiem apsteidz Metta/LU vienību, kamēr turnīra tabulu noslēdz Babīte/Dinamo, kas tikusi pie diviem punktiem.

Aizvadītajā sezonā virslīgā negaidīti triumfēja Spartaks, kam sekoja Jelgava un Ventspils.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi