Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Futbola virslīgas pastarītes Metta/LU un Ilūkstes NSS negaidīti tiek pie pirmajām uzvarām

Latvijas SMScredit.lv Virslīgas futbola čempionāta spēlē Ilūkstes NSS salīdzinoši negaidīti savā laukumā ar rezultātu 2:1 (1:0) pieveica Jelgavas futbolistus. Ilūkstiešiem tā bija pirmā uzvara šajā Virslīgas sezonā.

Spēles rezultātu atklāja mājinieki, kuri izvirzījās vadībā jau mača ceturtajā minūtē - trāpīgs raidījums padevās Ērikam Kokinam. Turpinājumā starp abām komandām aizritēja līdzīga cīņa, taču nevienai līdz puslaika pārtraukumam vārtus gūt neizdevās. 

Otrajā puslaikā Jelgava centās pārņemt iniciatīvu, taču to rezultātā pārvērst neizdevās, un notika pretējais - 65.minūtē Kokins bija precīzs otro reizi, panākot jau 2:0 Ilūkstes NSS labā. Uz to brīdi laukumā sāka līt pamatīgs lietus, taču Jelgava metās atspēlēties. Viesiem 75.minūtē izdevās vienus vārtus atgūt, taču ar to bija par maz, lai no Ilūkstes aizvestu kaut punktu. 

Spēles noslēgumā Ilūkstes komandai retu reizi izdevās tikt pāri centra līnijai, taču jelgavniekiem neizdevās rezultātu izlīdzināt, kā rezultātā piedzīvots zaudējums ar 1:2.

Vēl vienā mačā Metta/LU komanda viesos ar 2:1 (1:1) uzveica Jūrmalu. Spēles pirmais puslaiks noslēdzās ar kaujiniecisku neizšķirtu 1:1. Vispirms rezultātu atklāja laukuma saimnieki Jūrmala, jo jau ceturtajā minūtē precīzs bija Ivans Gluško, savukārt viesi izlīdzināja rezultātu jau pēc trim minūtēm, kad jūrmalnieku vārtsargu Jānis Krūmiņu pārspēja Māris Savinovs. Spēles turpinājumā bija ilgi jāgaida līdz vārtu guvumam, lai gan laukumā aizritēja līdzīgu komandu duelis, bet pirmais puslaiks noslēdzās neizšķirti 1:1.

Arī otrajā puslaikā abas komandas ilgi nespēja gūt vārtus, taču 87.minūtē jūrmalnieki savā soda laukumā pārkāpa noteikumus pret Metta/LU futbolistu Mārtiņu Milašēvicu, kas nozīmēja, ka spēles liktenis var tikt izšķirts pēc 11 soda sitiena. Tā arī notika, jo no soda sitiena atzīmes nekļūdīgi sita Rūdolfs Puķītis, nodrošinot savai komandai pirmo uzvaru šosezon.

Virslīgas kopvērtējuma līdervienība šobrīd ir Skonto, kas iekrājusi 27 punktus 11 mačos, un tai par diviem punktiem zaudē ventspilnieki. Trešo vietu ar 24 punktiem 12 spēlēs ieņem Rīgas Daugava, kurai seko "Daugava" no Daugavpils (23). Piektajā pozīcijā ar 20 punktiem 12 cīņās ir Jūrmalas Spartaka futbolisti, savukārt vēl par punktu mazāk ir Liepājas metalurga vienībai. Tiesa, tā aizvadījusi par spēli mazāk.

Jūrmala ar 14 punktiem 13 mačos ir septītā, bet uz astoto vietu nu pacēlusies Ilūkstes NSS komanda, kurai 12 spēlēs izcīnīti septiņi punkti. Tikmēr virslīgas divas vājākās komandas ir Jelgava un Metta/LU, kurām pa pieciem punktiem 13 cīņās.

Virslīgas 13. kārtas izspēle turpināsies svētdien, kad Skonto savā laukumā uzņems Rīgas Daugavu, bet Jūrmalas Spartaks - Ventspili.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi