Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Gorkšs briest izlasei un Premjerlīgai

Latvijas valstsvienības aizsargs Kaspars Gorkšs (26) atkal nonācis nepateicīgā situācijā. Līdzko viņš spēlē izlasē, viņa vietu klubā ar sekmīgu sniegumu aizņem kāds cits. Tā bija laikos, kad viņš vilka Blackpool kreklu, un tā ir tagad — Queens Park Rangers rindās. Tomēr rīdzinieka dabā nav padoties, un viņš sola izmantot iespēju sevi atkal apliecināt.

Kaspars grib būt aktīvs līdzstrādnieks, nevis pasīvs vērotājs, tāpēc mērķi klubā un arī valstsvienībā runā paši par sevi — aizkļūt līdz Premjerlīgai un izcīnīt tiesības piedalīties pasaules un/vai Eiropas čempionātā. Kā patīk dzīve Londonā un spēlēšana klubā Queens Park Rangers?

Labi. Nevar salīdzināt ar iepriekšējo klubu, sākot ar tā organizāciju un beidzot ar mērķiem. Var teikt, ja šosezon neiekļūsim Anglijas Premjerlīgā, sezona nebūs izdevusies.

Intervijā Anglijas medijiem sacīji, ka sapnis ir spēlēt Anglijas Premjerlīgā un tici, ka tas izdosies ar jauno komandu. No kurienes šāda pārliecība?

Klubā notiek viss, lai šis mērķis tiktu sasniegts. Ir ambiciozi saimnieki, kas neslēpj, ka Premjerlīgā jāiekļūst jau šosezon. Šādam mērķim ir pamats, jo ir attiecīga līmeņa spēlētāji.

Kāda ir konkurence uz vietu sastāvā?

Esam četri centra aizsargi. Trenera mērķis ir panākt, lai uz katru pozīciju laukumā būtu divi konkurētspējīgi spēlētāji.

Kad līgums kabatā, vari atklāt, kādi vēl bija piedāvājumi?

Bija daudz piedāvājumu no Anglijas otrās spēcīgākās līgas Championship klubiem: Burnley, Preston, Watford, Norwich City, Cardiff City… Par citiem čempionātiem, izņemot Anglijas, nemaz neinteresējos. Esmu pielāgojies Championship.

Latvijas izlasei sākas Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrs. Kāda ir pēdējā mācība, kas gūta pēc zaudējuma Rumānijai?

Aizvadījām diezgan labu spēli. Diemžēl zaudējām. Iespējams, par lielu bija respekts, neticējām, ka varam ar rumāņiem tik veiksmīgi spēlēt.

Kāpēc Latvijas izlase ar zināmu regularitāti cienīgi spēlē pret rangā augstākstāvošām izlasēm, taču zaudē?

Iespējams, trūkst ticības saviem spēkiem. Taču esam guvuši mācību, ka varam labi spēlēt.

Patlaban ir virkne traumētu spēlētāju — Ivanovs, Rubins, Višņakovs… Kā tas iespaidos komandu?

Ivanovs ir pamatsastāva spēlētājs. Pietrūks arī Rubina. Mums jau nav tik daudz futbolistu. Katra spēlētāja trūkums ir mīnuss, taču neaizstājamu nav. Vai no visām pozīcijām — spēlētājiem, treneriem, Futbola federācijas — paveikts viss, lai Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijai sagatavotos pēc iespējas labāk?

Noteikti! Šogad bijušas piecas spēles. Citiem nav vairāk. Par treniņapstākļiem arī nevar sūdzēties.

Tie ir labāki nekā Londonā?

Jā. Izlasē ir lielisks kolektīvs. Visi ir gatavi sisties par kopīgu mērķi.

Kas ir avots lieliskajai gaisotnei?

To radām paši. Daudzi ir kopā spēlējuši klubos, jauniešu izlasēs. Cits citu labi pazīstam. Visi ar lielāko prieku dodas uz izlasi, satiek cits citu. Ir savādāk, nekā man stāstīja komandas biedrs no Īrijas: "Ja nelaiž laukumā, labāk nemaz nebraucu." Mums tā nav.

Kādiem uzdevumiem esat gatavi?

Visaugstākajiem! Grupa mums nav vāja, bet tajā nav arī izteikti spēcīgu izlašu. Daudziem spēlētājiem šī būs pēdējā iespēja tikt uz lielo turnīru.

Kāds patlaban ir izlases izejas punkts? Vai esam komanda no pastarīšu pulka, vai tomēr tāda, kura var runāt par pretendēšanu uz vietu finālturnīrā?

Nepiederam ne pie vienas, ne otras grupas. Mūs respektē. Ar mums nespēlē kā ar pundurvalstiņu, taču arī ne kā ar pretendentu uz finālturnīru.

Kā salīdzinātu savu noskaņojumu teju pirms gada un šobrīd?

Kad notika izloze, sevi par reālu izlases futbolistu vēl nevarēju saukt. Tagad noskaņojums tāds, ka varētu spēlēt lielāku lomu izlasē. Ar nepacietību gaidu cikla sākumu, lai apliecinātu, ka četras uzvaras šogad nav izcīnītas tāpat vien.

Vai motivācija atkārtot 2004.gada panākumu var radīt brīnumus?

Jābūt gataviem vēl kādam brīnumam. Izlasei cits mērķis kā finālturnīrs nevar būt.

Kā vērtē 18 spēles izlasē? Kādas varētu būt nākamās 18?

Pa kalniem un lejām. Sākums bija pasmags, taču tagad esmu ticis līdz reālam kandidātam iziet pamatsastāvā. Turpmāk gribas iet tikai uz augšu.

Vai izjūti konkurenci?

Noteikti. Ir pieredzējušais Igors Stepanovs, ir Deniss Ivanovs, kurš ir augstas klases spēlētājs. Spēlē ar Rumāniju debitēja Igors Savčenkovs un Roberts Mežeckis.

Māris Verpakovskis atzinis, ka mērķis izlasē ir gūt vismaz 30 vārtu. Kāds ir tev?

Tikt uz finālturnīru. 30 vārtu nevaru solīt, bet vēl vismaz vienus gribētos gūt.

Mūsu spēlētāji atpaliek meistarībā no grieķiem, šveiciešiem, ebrejiem. Kā apspēlēt Seitaridi, Senderosu, Benajunu?

Ar cīņas sparu, pašatdevi, kolektīvo garu. Mums ir mīnusi. Neesam tik tehniski kā grieķi, taču visus mīnusus var novērst, ja būsim saliedēti. Arī mums ir pietiekami daudz ātru un tehnisku futbolistu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi