Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Gorkšs: Esmu piedalījies galvenā trenera izvēlē un 100% atbalstu viņu

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Kaspars Gorkšs 100% atbalsta valstsvienības jauno galveno treneri Miksu Pātelainenu, lai gan pats nebalsoja par somu speciālista iecelšanu amatā.

Kā vēstīts, pirms divām nedēļām LFF darba grupa nacionālās izlases galvenā trenera kandidātu atlasei izvēlējās Pātelainenu kā atbilstošāku valstsvienības stūrmaņa amatam. Izšķirošajā kārtā kārtā otrs kandidāts bija slovēnis Slaviša Stojanovičs, kurš iepriekšējā sezonā vadīja arī Latvijas klubu Riga, ko tobrīd pārstāvēja Gorkšs.

"Darba grupa, izņemot mani, nobalsoja par somu speciālistu. Savukārt Slavišas gadījumā atturējos. Somu speciālista, ko man bija ekstra iespēja vēl nedēļas laikā izvērtēt, gadījumā mans vērtējums nebūtu bijis tas objektīvākais. Man vienam pašam iestāties pret darba grupu nebūtu bijis korekti, tas būtu apšaubījis tās kompetenci. Šīs vienas nedēļas laikā uzrunāju vēl vairākus speciālistus, bet neviens treneris nebija gatavs parakstīties uz attiecīgajiem kritērijiem, lai vadītu Latvijas izlasi," otrdien tikšanās ar medijiem laikā pauda Gorkšs.

LFF prezidents gan norāda, ka visi 100% atbalsta Pātelaienu.

"Komunikācija un pienesums, ko šis speciālists varētu dot jaunatnes sistēmas pilnveidošanā - tas bija pluss Pātelainenam. Bija arī ļoti daudz rekomendāciju no UEFA puses. Parakstot līgumu ar jaunu treneri, vienmēr ir riski. Mūsu uzdevums ir sākumā viņu atbalstīt un maksimāli jāpalīdz. Viens no uzstādījumiem viņam bija būt šeit, Latvijā. Cik zinu, virslīgas spēles viņš apmeklē daudz," stāstīja Gorkšs, atklājot, ka viens asistents būs ārzemnieks, bet pārējie - vietējie speciālisti.

Viņš atzīsts, ka līgums ar iepriekšējo galveno treneri Aleksandru Starkovu LFF bijusi rūgta pieredze, tāpēc ar somu speciālistu pagaidām netiek slēgta ilgtermiņa vienošanās.

"No tādiem precedentiem gribam nākotnē izvairīties. Pātelainens ir pirmais ārzemju speciālists Latvijas izlasei pēc ilgāka laika. Bija pārāk liels risks, lai mēs uzņemtos ilglaicīgas saistības. Miksu piekrita, un tā ir laba indikācija, ka viņš tiešām vēlas šo darbu. Ar savu izvēli esam apmierināti," atzīmēja Gorkšs.

Sākotnēji viņš gribējis, ka līdz trenera apstiprināšanai tiktu nogaidītas pāris nedēļas un Baltijas kausā izlasi vadītu vēl vietējais speciālists.

"Tomēr mūsu viedokļi atšķīrās, ko respektēju. Bet es uzņemos atbildību uz to, ka Miksu ir mana izvēle. Esmu piedalījies šīs izvēles veikšanā, 100% atbalstu viņu," uzsvēra Gorkšs.

Tikmēr LFF izpilddirektors Edgars Pukinsks, kurš no 1.jūnija sāks pildīt federācijas ģenerālsekretāra funkcijas, piebilda, ka papildu kritērijs par labu Pātelainenam bija viņa pieredze.

"Miksu bija ļoti sagatavojies, viņam bija konkrēts redzējums. Treneri ar citu skatījumu un enerģiju. Pātelainens Latvijā ir domājis būt visu laiku, tikai pāris reizes dodoties uz dzimteni. Ar Miksu šobrīd ir Roberts Mežeckis un administrācijas vadītāja Vikotija Mihaļčuka, kura atbild par sadzīviskajiem jautājumiem," atklāja Pukinsks.

Tāpat Pukinsks norādīja, ja Latvija izcīnīs pirmo vietu savā UEFA Nāciju līgas grupā, līgums tiks automātiski pagarināts. "Cita rezultāta gadījumā sēdīsimies pie sarunu galda," teica Pukinsks.

LFF grib izveidot motivējošu sistēmu, kurā atalgojums būtu daļēji atkarīgs no sasniegtajiem rezultātiem.

"Galvenajam trenerim ir sava bonusu sistēma," minēja Gorkšs.

LFF noteikusi minimālu likmi par katru uzvaru kādā no oficiālajām spēlēm.

"Šī likme akumulējas līdz pēdējai spēlei, un, ja rezultāts ir izpildījies, iegūsti prēmiju. Ja esi uzstādīto mērķi izpildījis, tiec pie prēmijas. Nāciju līgas kontekstā ir mērķis pirmā vieta grupā. Prēmijas par pārbaudes spēlēm nav," stāstīja Pukinsks.

Tāpat LFF nonākusi pie kopsaucēja ar izlases iepriekšējo galveno treneri Aleksandru Starkovu par līguma laušanu.

"Ar Starkovu juridiski vēl nav darba attiecības pārtrauktas. Ar ģenerālsekretāru Jāni Mežecki ir identiska situācija. Visu esam izrunājuši, un ideja ir skaidra. Abas vienošanās tiks noslēgtas 2.jūnijā," atklāja Pukinsks.

Jau ziņots, ka aprīļa beigās LFF ārkārtas kongresā par jauno organizācijas vadītāju tika ievēlēts bijušais valstsvienības futbolists Gorkšs, savukārt maija sākumā LFF valde lēma, ka līdzšinējais organizācijas izpilddirektors Pukinsks kļūs par nākamo LFF ģenerālsekretāru.

Viens no pirmajiem lielākajiem jaunās LFF vadības darbiem bija somu speciālista Pātelainena apstiprināšana izlases galvenā trenera amatā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi