Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra
"Real" ir pašreizējā UEFA Čempionu līgas uzvarētāja. Attēlā no kreisās - Madrides futbolisti Fabio Kontreau un Krištianu Ronaldu

Grandu ceturtdaļfinālā Minhenes Bayern uzņem Madrides Real

UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla pirmo spēļu ietvaros tiek aizvadīts no otrdienas pārceltas duelis starp vietējo Vācijas komandu Dortmundes Borussia un Monaco no Francijas, turklāt vēl šodien divu futbola grandu duelī Minhenes Bayern no Vācijas uzņems Spānijas klubu Madrides Real, kamēr vēl viena spāņu vienība Madrides Atletico savu skatītāju priekšā tiksies ar Anglijas čempioni Lesteras City.

Borussia viesus no Francijas uzņems plkst.19.45 pēc Latvijas laika, kamēr abi pārējie notiks plkst.21.45.

Šim mačam bija jānorisinās jau otrdien, bet netālu no Dortmundes kluba autobusa, tam vedot futbolistus uz stadionu, nogranda trīs sprādzieni, kā rezultātā rokas savainojumu no stikla lauskām guva spāņu aizsargs Marks Bartra, kurš tika aizvests uz slimnīcu.

Pēcāk tika nolemts spēli pārcelt uz šodienu.

Dortmundē gaidāmās duelis abām komandām būs pirmā tikšanās Čempionu līgā.

Borussia, spēlējot pret Francijas komandām, izcīnījusi sešas uzvaras, piecas reizes nospēlējusi neizšķirti un piecas reizes zaudējusi. Savukārt Monaco pret bundeslīgas vienībām izcīnījusi septiņas uzvaras, piecus mačus noslēgusi neizšķirti, bet četrās cīņās tikuši ciesti zaudējumi.

Borussia komanda īpaši labi spēlē savā laukumā, jo Eirokausos no pēdējām 12 spēlēm ciests tikai viens zaudējums, bet izcīnītas deviņas uzvaras, kamēr divi mači Dortmundē noslēgušies neizšķirti.

Dortmundes komandai šosezon veselības problēmu dēļ vairs nepalīdzēs Mario Gēce, bet traumas dziedē Andrē Širle un Ēriks Durms, bet zem jautājuma zīmes ir Marko Roisa dalība šajā mačā.

Tikmēr Monaco rindās šajā mačā nebūs dzeltenās kartītes sakrājušais Tjemū Bakajoko, kurš komandu ieveda ceturtdaļfinālā. Tikmēr traumas dziedē Džibrils Sidibē, Gido Kariljo un Gabriēls Bošīlija. Toties ierindā atgriezies uzbrukuma līderis Radamels Falkao.

Astotdaļfinālā Monaco divu spēļu summā nospēlēja neizšķirti 6:6 ar Anglijas premjerlīgas klubu Mančestras City, bet nākamajā kārtā iekļuva, pateicoties izbraukumā gūtajiem vārtiem. Savukārt Borussia ar 4:1 pārspēja Portugāles klubu Lisabonas Benfica.

Borussia iepriekšējā mačā ar 1:4 bundeslīgas ietvaros zaudēja savai principiālajai pretiniecei Minhenes Bayern, Vācijas čempionātā šobrīd ieņemot ceturto vietu. Savukārt Monaco, uzvaru kaldinot Falkao, ar 1:0 pārspēja Angers futbolistus, tādējādi saglabājot vienvadību Francijas čempionātā.

Tikmēr abas pārējās cīņas šodien sāksies plkst.21.45 pēc Latvijas laika. Maču no Minhenes tiešraidē pārraidīs televīzijas kanāls TV6, kamēr duelis no Madrides būs vērojams Viasat Sport Baltic kanālā.

Bayern un Real savā starpā Eirokausos tikušās 22 reizes un pie 11 uzvarām tikusi Bayern, kamēr desmit panākumi ir Real rēķinā. Savukārt viens duelis noslēdzies neizšķirti.

Zīmīgi, ka Bayern komandu pašlaik vada titulētais itāļu speciālists Karlo Ančeloti, kurš 2014.gadā tieši Madrides Real vienību aizveda līdz tās desmitajam triumfam Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā. Tiesa, Real tik un tā ir pašreizējā UEFA Čempionu līgas uzvarētāja, jo pērn to līdz titulam aizveda franču speciālists Zinedins Zidāns.

Tiesa, statistika pirms šīs spēles neliecina par labu Madrides komandai, jo tā Vācijā spējusi uzvarēt tikai četrās no 30 spēlēm. Vēl 2014.gadā Ančeloti kā Madrides kluba galvenais treneris UEFA Čempionu līgas pusfinālā sagādāja Bayern komandai smagāko Eirokausu zaudējumu savā laukumā - 0:4.

UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā Bayern divu spēļu summā ar 10:2 sagrāva Anglijas komandu Londonas Arsenal, kamēr Real ar 6:2 apspēlēja Itālijas vienību Napoli.

Bayern gaidāmajā mačā nāksies iztikt bez aizsarga Matsa Hummelsa, turklāt zem jautājuma zīmes ir arī vārtsarga Manuela Noiera un rezultatīvā poļu uzbrucēja Roberta Levandovska dalība šajā cīņā. Tikmēr Real sastāvā savainoti pašlaik ir aizsargi Pepe un Rafaēls Varāns.

Tikmēr vēl vienā šodienas mačā pagājušās sezonas UEFA Čempionu līgas fināliste Madrides Atletico uzņems pārsteidzošo Anglijas čempioni Lesteras City.

Šī abām komandām būs piektā savstarpējā tikšanās reize, bet iepriekšējos četros mačos Atletico guvusi trīs uzvaras un vienreiz spēlējusi neizšķirti, turklāt Madrides klubs savā laukumā nav piedzīvojis nevienu zaudējumu pret Anglijas vienībām. Lesteras City pārāk bieži Eirokausos nav spēlējusi, bet divos no iepriekšējiem trim gadījumiem tai kāju priekšā aizlikusi tieši Atletico.

Tiesa, astotdaļfinālā Lesteras City divu spēļu summā ar 3:2 pārspēja citu Spānijas komandu Sevilla, kamēr Atletico ar 4:2 uzveica Vācijas klubu Leverkūzenes Bayer.

Februārī amatu zaudēja Lesteras City galvenais treneris Klaudio Ranjēri un komandai tobrīd draudēja cīņa par vietas saglabāšanu premjerlīgā. Tomēr pēc itāļa palīga Kreigs Šekspīrs stāšanās pie vienības stūres tā visu turnīru ietvaros izcīnīja sešas uzvaras pēc kārtas. Pirmais zaudējums kopš trenera atlaišanas tika ciests vien aizvadītajā nedēļas nogalē. Veiksmīgais sniegums Lesteras klubam ne tikai ļāvis manāmi attālināties no izkrišanas zonas, bet arī reāli iesaistīties cīņā par premjerlīgas pirmo desmitnieku.

Otrdien pirmajā UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla spēlē Itālijas čempione Turīnas Juventus savā laukumā ar 3:0 pārspēja Spānijas grandu Barcelona.

Ceturtdaļfināla atbildes spēles notiks pēc nedēļas.

UEFA Čempionu līgā izslēgšanas spēlēs līdz finālam uzvarētāji tiks noskaidroti divu maču summā, bet finālā tiks aizvadīta viena izšķirošā spēle.

Šīs sezonas UEFA Čempionu līgas fināls 3.jūnijā notiks Kārdifā, Velsā.

UEFA Čempionu līgas grupu kārtā 32 komandas bija sadalītas astoņās grupās. Pēc divu apļu spēlēm izslēgšanas spēlēs iekļuva katras grupas divas labākās komandas.

Pērn Čempionu līgā triumfēja Madrides Real, kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja citu Spānijas galvaspilsētas vienību Atletico.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi