Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ievēlēšanas gadījumā Indriksons cer LFF prezidenta amatā nostrādāt ne ilgāk par gadu

Atkārtotas ievēlēšanas gadījumā Guntis Indriksons cer Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā nostrādāt ne ilgāk par gadu, jo viņam ir cerība, ka tad atbildīgo posteni pārņems viņa uzrunātais kandidāts.

Piektdien norisināsies LFF ikgadējais kongress, kura laikā notiks arī organizācijas prezidenta vēlēšanas. Atbildīgajam amatam ir divi kandidāti - ilggadējais LFF prezidents Indriksons un pretrunīgi vērtētais Krišjānis Kļaviņš, kura vārds vairākkārt ticis saistīts ar nelikumīgu spēļu rezultātu ietekmēšanu.

"Līdz piektdienai būšu izrunājies gandrīz ar visiem LFF biedriem, izbraukājis Latviju krustu šķērsu. Bija daži biedri, ar kuriem nesanāca tikties - viņi nevarēja vai negribēja atrast tam laiku," sarunā ar aģentūru LETA atklāja Indriksons. "Pie biedriem dodos aģitēt ne par sevi, bet gan par Latvijas futbola nākotni. Viņiem pašiem ir jāizlemj. Neprasu balsot par sevi, lai arī ko mans oponents teiktu."

Indriksons izteicās, ka ir darījis un dara visu, lai Latvijā futbols attīstītos, lai gan pēdējos gados LFF par savu darbību nereti ir saņēmusi kritiku. "Šo 20 gadu laikā federācija futbolu Latvijā ir pacēlusi nesalīdzināmi augstāk. Negrasos kaisīt sev pelnus uz galvas, jo ar LFF ģenerālsekretāru Jāni Mežecki esam izdarījuši labu darbu."

Šobrīd Indriksons biedriem aģitējot ne par sevi, bet gan par nākotnes LFF prezidentu.

"Tas nav Indriksona cilvēks, viņš ir no opozīcijas. Dzīvē esmu sapratis, ka vienmēr tie neērtākie cilvēki izdara lielas lietas. Manam pēcnācējam ir jābūt spējīgam un jāizdara federācijā vairākas lietas. Kad tieši viņš kļūs par LFF prezidentu, ir atkarīgs no tā, cik ātri viņš spēs noslēgt savas pašreizējās darba gaitas. Turklāt vēl viņam jāspēj pārliecināt LFF biedri par savu atbilstību prezidenta amatam," pauda Indriksons. "Ļoti ceru, ka manis ievēlēšanas gadījumā ilgāk par gadu federācijas prezidenta amatā nebūšu, bet, visticamāk, jauns federācijas prezidents būs pēc diviem gadiem."

"Kā redzējāt, neviens LFF prezidenta amatam nepieteicās, līdz ar to kandidāts bija jāmeklē pašam. Vēlējos sev aizstājēju atrast līdz 31.decembrim, kad noslēdzās prezidenta kandidātu pieteikšanās termiņš, taču neviens uzrunātais nepiekrita. Neatradās cilvēks, kurš ir spējīgs futbolu Latvijā padarīt par sporta veidu numur viens. Pēc tam sāku meklēt kandidātus futbola vidē," sacīja pašreizējais LFF prezidents, norādot, ka viņa uzrunātais cilvēks nāk tieši no šī sporta veida sabiedrības.

Indriksons atklāja, ka kā potenciālie LFF prezidenta amata kandidāti uzrunāti Latvijas izlases kapteinis Kaspars Gorkšs un bijušais valstsvienības spēlētājs Juris Laizāns, taču viņi nav bijuši ar mieru.

Pašlaik 60 gadus vecais Indriksons ir LFF prezidents kopš 1996.gada, bet līdz 2011.gadam viņš bija arī Latvijas titulētākā futbola kluba Rīgas "Skonto" prezidents.

Savukārt 31 gadu vecais Kļaviņš iepriekš bijis žurnālists, turklāt neilgu laiku savulaik bija arī LFF preses sekretārs. Pašlaik viņš ir sporta kluba "Cēsis" prezidents.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi